Islyktor

Förnödenheter

  • Stor plastmugg
  • Liten plastmugg
  • Dekorativa bitar (pompoms, pärlor, piprensare, glitter, tallbarr, tallkottar, torkade bär etc.)
  • Hushållsfärg
  • Band
  • Vatten
  • En frys eller så måste den vara under noll ute
  • Batteridrivet ljus (eller värmeljus)

Vägbeskrivning

Det första steget är att bestämma dina dekorationer. Vi tyckte att det var bäst att ta piprensare och vrida dem så att de snurrade upp på insidan av den stora koppen. Dessa fungerade som din krans och som en plats att sätta alla dina andra kulor så att de stannade på plats.

Placera nu försiktigt dekorationerna så att de balanserar på kransen. Detta kan vara utmanande och de kommer att röra sig när du tillsätter vatten, så stressa inte för mycket.

Proffstips!  Om du vill vara mer miljömedveten fungerar naturmaterial som tallbarr, små kottar, torkade bär och till och med små stenar eller kristaller också vackert. Nyckeln är att de måste vara små.

När du är nöjd med dina dekorationer skjuter du den lilla koppen inuti den stora koppen. Tejpa fast den på plats så att toppen av kopparna är i jämnhöjd med varandra.

Tillsätt några droppar hushållsfärg i vattnet.

Börja försiktigt att tillsätta vatten mellan de två kopparna så att vattnet bara går in i den större koppen. Du måste lägga till lite vikt i den mindre koppen för att hålla den på plats och förhindra att den dyker upp. Vi lade till ett par stenar i vår för att hålla den på plats.

Fyll tills vattnet bara är ett par centimeter från toppen. Det är viktigt.

Slutligen placera lyktorna i frysen (eller utomhus) i 5 timmar eller tills de är helt frysta.

Ta en stund för vetenskapen

När den är frusen, ta en stund att titta på din skapelse. Du bör märka att trots tejpen och vikterna är den mindre koppen högre och isen är högst upp på den stora koppen. Detta beror på att vatten expanderar när det fryser. Detta är ett fantastiskt tillfälle att se detta i praktiken och diskutera vad som händer när vatten byter tillstånd.

Få loss lyktorna

Ta nu försiktigt bort den inre plastkoppen och sedan den yttre plasten upp. Du kan behöva klippa kopparna för att få bort dem. Klipp bara försiktigt kanten med en sax så ska du kunna skala av dem.

För säkerhets skull kan du använda batteridrivna ljus, plus att de inte smälter din lykta som ett värmeljus.

Tänd ditt ljus, ställ ut det i den vintriga kylan och njut av skönheten i din skapelse!

Ide från STEAMPoweredFamily.com

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.