Former runt omkring dig

Leta efter olika geometriska former och spela in dem med en videokamera. Syftet med övningen är att observera miljön och fundera över betydelsen av geometriska former i miljön och i visuell kommunikation. Den här övningen hjälper dig att integrera videofilmer i din matematikundervisning.

Använd en videokamera för att filma olika former (cirkel, triangel, kvadrat). Leta efter former som skapats av människor, djur och naturkrafter.

Varje föremål som ska filma visas först i extrem närbild. Kameran flyttas sedan bort från objektet tills det är helt synligt. Filma 10 olika objekt.

Gruppens uppgift kan vara att leta efter liknande former eller så många olika former som möjligt. Bilderna kan också användas som fotoreferenser: Vid visning kan läraren pausa bilden med pausknappen när föremålet på bilden är i närbild. Eleverna kan gissa vilket föremål det är. Läraren startar sedan videon och föremålet avslöjas.

Idén kommer från http://kamerakynapakka.blogspot.com/search/label/Matematiikka

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.