Blåskul

Lite kul med luft, ballonger och bomullstussar.

  1. Ballongsmygning
    Lägg en ballong i ena änden av rummet och smyg emot den. 0m ballongen rör sig av luften i rummet måste ni backa tills ballongen åter ligger stilla, innan ni får börja smyga på den igen. Den som når fram till ballongen får placera ut den på ett nytt ställe, så smyger ni vidare!
  2. Vart åker luften när du blåser?
    Att blåsa på en tuss av papper eller bomull visar hur luften får en riktning när den pressas ur munnen via läpparna. Det går att styra riktningen om man övar sig litet, genom att blåsa från olika håll och genom att flytta hålet mellan läpparna. Det går också att styra hur långt tussen ska komma genom att blåsa olika hårt. Det är bara att prova sig fram! För att vidareutveckla blåsandet kan ni använda sugrör av olika slag, tunna och tjocka, sådana som går att vinkla och sådana som är raka och de fina snirkliga sugrören är inte heller att förglömma!

    För den mer tävlingsinriktade finns det många varianter att prova. Till att börja med kan man ha varsin tuss att blåsa på och blåsa ett blås var och se vem som kommer närmast mitten! En vidareutveckling av det är att se hur många blåsningar varje person behöver för att nå mittpunkten. Då bör ni ha bestämt från början vad som gäller, är det en fråga om att klara sig med så få blås som möjligt, eller gäller det att blåsa så försiktigt man kan, och därigenom få många blås? Givetvis kan ni också tävla genom att få blåsa MOT den andres tuss för att hindra tussen från att nå boet. Visserligen blir det mer blåshockey än curling, men det är också roligt! Vill ni spela blåshockey brukar de tjocka sugrören som är ledade och går att böja som en hockeyklubba vara bäst. Små mål kan tillverkas genom att lägga upp två stenar på bestämt avstånd från varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *