Gör en blomvas

Att göra vasen

  • Kartong eller kartong
  • Tuschpennor eller kritor för färgning

Använd en svart tuschpenna  rita en vasdesign. Inkludera gärna mönster som prickar, sicksack, stjärnor eller till och med blommor. Färglägg din vas för att göra den vacker. Stansa hål ovanför vasen där du ska lägga till dina blommor. Använd gröna stjälkar och löv från blomhålen till toppen av vasen.

Valfritt: Använd en grön markör eller krita för att lägga till stjälkar och löv under hålen där blommorna kommer att gå ner till vastoppen. Vi bestämde oss för att inte göra det, eftersom barnen var så glada över att gå och plocka sina blommor.

TIPS: Om du inte har ett hålslag eller inte kan nå mitten av din farkost för att slå hål, använd en penna för att göra hålen.

Ge dig ut i naturen!

Nu är det dags att ta din vas och ge dig ut i naturen. Se till att dina barn vet att man inte får ta blommor från någons trädgård utan tillstånd.

Offentliga parker har ofta massor av maskrosor, klöver och mer, plus offentliga spår kan ha underbara vildvuxna blommor, leta runt lite för att hitta vilket utbud av blommor det finns i ditt område.

Du kan också prata med dina grannar. De kan vara villiga att dela med några knoppar i utbildningens namn. Eller kanske har du din egen blomsterträdgård att utforska.

Ta en titt runt och se vad du kan hitta och var skulle vara det bästa stället att hitta dina blommor i ditt område.

När du har hittat dina blommor, låt ditt barn välja de specifika blommor de vill lägga till sin vas. Klipp försiktigt blomman med sax så att du lämnar några centimeter av stjälken.

Låt sedan ditt barn försiktigt placera blommorna genom hålen. Om du vill kan du säkra blommorna med lite tejp om de faller ut.

Forskning

Forska sen gärna lite i vilka blommor ni har hittat. Vilka som bina gillar, är de vilda, förvildade eller odlade, eller vilken aspekt ni nu funderar på.

Iden tagen från Steampoweredfamily.com

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *