Robot Alfabets Pyssel

Har hittat en uppsättning med robotar i formen A-Z (tyvärr inte Å-Ö då det var från en amerikansk blogg, littlebinsforlittlehands)

Alfabtetet kan ligga till grund för, självklart arbeta med bokstäver men även fundera kring robotik och teknik.

OBS: Ett förslag för varje bokstavsrobot tillhandahålls, men använd gärna din kreativitet när du monterar robotarna! Du kan till och med låna bitar från andra bokstäver!

Tips för alfabetshantverk i klassrummet

STEAM-integration: Introducera alfabetsrobotarna som en del av din STEAM-läroplan. Diskutera vetenskapen bakom robotik, tekniken som används för att bygga robotar och de tekniska principerna som är involverade i deras design.

Veckans bokstav: Ägna varje vecka åt en annan bokstav i alfabetet och dess motsvarande robot. Utforska ord som börjar med den utvalda bokstaven och uppmuntra till praktisk utforskning med den tillhörande robotfarkosten.

Samarbetsprojekt: Främja lagarbete och samarbete genom att tilldela gruppprojekt där eleverna arbetar tillsammans för att designa och bygga en gigantisk alfabetsrobotskärm för klassrummet.

Från STEM till STEAM:
Det pedagogiska värdet

Den här robotaktiviteten med bokstäverna i alfabetet integrerar sömlöst STEM-koncept i den kreativa processen:

Naturvetenskap: Barnen lär sig grunderna i robotteknik, inklusive hur robotar byggs, hur de fungerar och de verkliga tillämpningarna av robotteknik.

Teknik: När de färglägger och monterar robotarna får barnen lära sig enkla tekniska principer och lära sig om de tekniska komponenter som får dem att fungera.

Teknik: Genom praktiskt byggande utvecklar barn finmotorik och rumslig resonemangsförmåga, vilket är viktigt för teknik och design.

Konst: Kreativitet står i centrum för den här pysselaktiviteten, eftersom barn uttrycker sig genom färgval, dekorationer och berättande, vilket förstärker A:et i STEAM.

Matematik: Den här aktiviteten erbjuder många möjligheter till matematisk inlärning, från att räkna robotdelar till att identifiera former och mönster i deras design.

Robot Alphabet Crafts (PDF, 1MB)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *