Vasltakunnallinen politiikkaviikko 29.10.-2.11.2018

Allianssi ry:n järjestämä politiikkaviikko toteutettiin valtakunnallisesti 29.10.-2.11. Kyseessä on vuosittainen teemaviikko, jonka aikana tutustutaan politiikan toimintamekanismeihin sekä ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin eri tavoin.

Politiikkaviikon tavoitteena on lisätä nuorten tietoa ja ymmärrystä politiikasta ja poliittisen vaikuttamisen mahdollisuuksista, tarjota ajantasaista oppimateriaalia ja toiminnallisia menetelmiä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä tuoda nuoret ja  poliittiset toimijat lähemmäs toisiaan ja tehdä yhteiskunnallisesta osallistumisesta luonteva osa nuorten elämää.

Meidän koulumme politiikkaviikko keskittyi tiistaille. Päivä aloitettiin opiskelijakunnan hallituksen politiikka-aiheisella päivänavauksella. Kello yhdeksitoista 2. kerroksen aulaan oli kutsuttu turkulaisia vaikuttajia sekä politiikan että järjestöjen taholta. Opiskelijoillamme oli mahdollisuus käydä kyselemässä puolueiden ja järjestöjen edustajilta yleisestä ja poliittisesta vaikuttamisesta. Tämän jälkeen jatkettiin liikuntasalissa vaikuttamisen paneelikeskustelulla. Keskusteluun osallistuvat mm. kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus, Toni Saarinen, valtuutetut Riina Lumme, Henna Takatalo, Berhan Ahmadi sekä Suomen lukiolaistenliiton edustaja Aleksi Aalto, Nuorivaltuuston edustaja Tatu Alari ja koulumme opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Silja Metsätähti. Paneelia johtivat opiskelijamme Iida-Mari Mikkonen ja Otso Väisänen.

Lauri Katteluksen sanoin, erinomaiset panelistit ja poikkeuksellisen valveutunut yleisö saivat lyhyessä ajassa vaikeasta aiheesta aikaan kaikkia puhuttelevan keskustelun.