Escape room to the future 13.10.2017 Kakolan lääninvankilassa

Finland Youth Forum oli Suomen Nuorkauppakamarien järjestämä tapahtuma, joka kokosi yhteen yrityselämän, julkisen sektorin, järjestökentän ja politiikan tulevaisuuden lupaukset. Forumin avulla koko tämä ainutlaatuinen osallistujajoukko sai tilaisuuden pohtia yhdessä vastauksia siihen, millaisilla innovaatioilla Suomi pärjää seuraavan 100 vuotta alati muuttuvassa maailmassa.

Forum toteutettiin Turussa, Kakolan vankilan selliosastolla teemalla Escape room to the furure. Vankilan karu ympäristö loi tapahtumalle ainutkertaiset puitteet. Tapahtuman tuotoksena pyrittiin luomaan ratkaisun avaimia niin mukaan lähteneiden innovatiivisten yritysten haasteisiin kuin myös maailmanlaajuisiin YK:n kehitystavoitteisiin. Finland Youth Forum toteutettiin käytännössä siten, että vankilan selleihin oli rakennettu erilaisia teemahuoneita haasteiden ympärille. Uudenlaiset ideat ja ratkaisut kirjoitettiin sellien seiniin ja päästiin siirtymään seuraavaan selliin ja haasteeseen. Pelin päättyessä osallistujat kokoontuivat vankilan kirkkoon. Kaikkein sellien tuotokset tullaan kokoamaan yhteiselle alustalle, josta niitä voidaan tarkastella ja käydä läpi.

Lukiostamme tapahtumaan osallistui terveystiedon opsikelijoita TE02-kurssilta ja he pääsivöt näin jättämään kädenjälkensä maailmanlaajuisiin kestävän kehityksen haasteisiin.

Lisää tietoa tapahtumasta löydät täältä.