NY24h-leiri Raision lukiolla 12.-13.10.2017

Raision lukiolla järjestettiin NY24h-leiri 12.-13.10.2017 klo 9.00-9.00. Edellinen Microsoftin haasteleiri sai valtavasti kehuja niiltä lukiolaisilta, jotka siihen osallistuivat ja onneksi meidän lukiolaisilla oli myös tänä vuonna viimevuotiseen tapaan mahdollisuus päästä mukaan leirille!

Tänä vuonna leirin avasi ja haasteen antoi Turun Osuuskaupan ketjujohtaja Janne Reunanen. Tehtävänä oli kehitää Turun keskustaa ja erityisesti tavaratalo Wiklundia. Torstai iltapäivällä tähtivieraaksi saapui yhteyspäällikkö Tiina Vainio Turun Kauppakamarista.

Leirin haaste liittyi Turun keskusta-alueen kehittämiseen ja TOK palkitsi parhaan tiimin kahden päivän työharjoittelulla sekä illallisella Wiklundin johtotiimin kanssa, jossa voittajatiimi saa myös esitellä oman kehityssuunnitelmansa. Voittajatiimi oli nimeltään Turtlesit ja siihen kuului seuraavat opiskeljat: Ingrid King, Joel Jalava, Otto Ahonen, Kimi Lahtinen ja Panu Teräs.

Tässä vielä muutamien opiskelijoiden kertomuksia leiriltä.

”Leiri oli hauska ja uudenlainen kokemus minulle. Laajensimme Wiklundia kerroksella ja ideanamme oli Casinobaari-tyyppinen illanvietepaikka. Ryhmässämme kaikkien ideat otettiin huomioon ja mielestäni kaikki osallistuivat työhön (jotkut enemmän, toiset vähemmän). Minulle 24 tunnin valvominen tuntui hyvin raskaalta, mutta oli se sen arvoista. Kivointa oli tutustua uusiin ihmisiin ja ideoida, valvominen ei ollut niin kivaa loppupäässä. Kokosin yksin myös diaesityksen keskellä yötä, se ei ollut niin kivaa. Uskon että kurssista on silti hyötyä minulle tulevaisuudessa, jos ei muuta niin se auttoi minua hahmottamaan yrittämiseen liittyviä asioita. Oli hauska myös miettiä mitä kaikkea on mahdollista toteuttaa tulevaisuudessa teknologian kehittyessä. Kiitos leiristä!”

”Leiri oli erittäin hieno tapahtuma, sekä hyvin antoisa kokemuksen kannalta. Leiri oli toteutettu hyvin ja selkeästi. Eri pisteet, joissa käytiin läpi omaa ideaa siitä miten Wiklundia voitaisiin muuttaa, oli erittäin hauskaa ja mielenkiintoista. Pisteissä käytiin läpi mm rahoitus, logo, pohjapiirros jne. Meidän joukkueen ideana oli uudistaa Wiklundia pienellä budjetilla, lisäämällä esimerkiksi virkistys-alueita, ja käytimme myös edullisia kierrätettyjä rakennusmateriaaleja. Minun mielestäni ideamme oli huono koska budjettimme oli noin 2miljoonaa, mikä ei todellakaan riittäisi wiklundin uudistamiseen. Ryhmän kanssa tuli hiukan erimielisyyksiä, mutta saimme ne ratkottua helposti. Oma panos ryhmässä oli hyvä ja aktiivinen. Toin ryhmäämme paljon uusia näkökulmia ja ideoita.Leiri oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja täytti odotukseni positiivisella tavalla. Löysin leiristä oikeastaan vain yhden huononpuolen, joka oli tietysti nukkumismahdollisuudet. Seuraavana aamuna, jolloin piti esittää oma idea, oli vähän hitaamman puoleinen aivojen kannalta. Silmät eivät millään meinanneet pysyä auki. Mutta esitys meni kaikesta huolimatta erittäin hyvin!:)”