Broken heart story 12.4.2018

Ostimme koulullemme kaksi peräkkäistä näytöstä Turun nuoren teatterin näytelmään Broken heart story. Esitykset olivat torstaina 12.4.2018 klo 13.00 ja klo 19.00. Mukaan mahtui kaikkiaan 320 koulumme opiskelijaa nauttimaan erinomaisesta näytelmästä. Suuren mielenkiinnon keräsi myös näytelmässä esiintyneet muutamat koulumme nykyiset ja entiset opiskelijat. Koulu maksoi näytökset kokonaisuudessa, joten kustannuksia teatterista ei opiskelijoille tullut. Näytelmä on Saara Turusen käsikirjoittama ja Mikko Kaikkosen ohjaama.

TNT kertoo näytelmästä omilla sivuillaan seuraavaa:
”Mitä tapahtuu, jos sielu karkaa?
Muuan kaupungin laidalla asuu nainen, kirjailija. Kyyninen kirjailija on hautautunut suurien aiheiden uumeniin Kuolemaan ja Kapitalismiin. Sanoja ei tule. Äänet ja kuvat vainoavat: Beethoven ja paloittelusurmaaja tunkeutuvat TV:stä kotiin. Koti huojuu. Sade tulee sisään. Jostain kuuluu outoa ääntä… kuin joku itkisi. Kirjailijan sielu on karannut riidan päätteeksi. Sitä ei kiinnosta suuret aiheet. Sielu on löydettävä ja sen kanssa on tehtävä jonkinlainen sopimus.
Sielu suostuu kertomaan vielä yhden tarinan päästäkseen vapaaksi. Tarinan nimi on Broken Heart Story.
Broken Heart Story on teatteriteos luomisesta, teatterista sekä rakkaudesta ja sen puutteesta. Tekstin rinnalla teoksen sielu on tanssi. Oikukas, monikasvoinen, karkaileva ja ehdottomasti vapautta rakastava sielu. Rohkea, arka, vahva, hauras, raskas, keveä.. loputon tanssi.”