Etydi-kurssilaisten esitykset WAMissa 20.11.2018

Etydi-kurssin työt esitettiin Wäinö Aaltosen museossa tiistaina 20.11.2018 klo 10.00 alkaen. Esitykset suunniteltiin liittymään WAMin Sisällissota-näyttelyyn ja ne saatiin esittää Hodhayfa Salihin upean teoksen ”Out yourself in their place” edessä. Opiskelijoiden erittäin keksiäitten ideoiden pohjalta valmistui 3m hyvin erilaista esitystä, joissa sisällissotaa käsiteltiin perinteisen sisällissota-ajattelun lisäksi mm. mielen sisällissotana ja verissolujen sisällissotana. Esitykset oli mahdollista nähdä myös koululla pe 23.11. liikuntasalissa.

Tässä lyhyet esitysluonnehdinnat:

JANNE JA HELMI

Yhteiskunta vai rakkaus?

Kaksi nuorta rakastuu, mutta miten käy sodan syttyessä, kun ollaan eri puolilla? Kumpi voittaa, rakkaus vai oman joukon arvomaailma?

Niin pienen hetken rakkaus on lumivalkoinen, vaikka sitä kuvataankin monesti punaisena.

Iida Blomqvist, Senni Kärkkäinen, Eveliina Nieminen, Tiara Visser (Erika Jukarainen, Asta Lehtovaara)

SISÄISTÄ SOTAA

Elämme maailmassa, jossa omana itsenään olemisestakin on joskus taisteltava. ”Omana itsenä” on kokoelma tarinoita, joiden yhteisvoimalla yksilöt saavat vihdoin rohkeuden olla omia itsejään.

Taika Heinonen, Kia Puusa, Mari Pylkkänen, Ella Rantapere (Linda Eenilä, Roosa Pyöli)

SAIRAALAN PIENI SOTILAS

Miten voitetaan sota, jossa vastapuolella on oma kehosi? Miten voitetaan sota, kun sotatanner on suonissasi virtaava veri? Entä miten voitetaan sota, jossa sotilaina ovat pienet verisolusi? SAIRAALAN PIENI SOTILAS kertoo tarinaa elämän ylä- ja alamäistä, sisältä kumpuavista unelmista, sekä äärimmäisen urheuden löytämisestä itsestä.

Eme Aho, Linda Eenilä, Enja Kanervavuori, Emma Maunu, Roosa Pyöli (Kia Puusa, Ella Rantapere, Mari Pylkkänen)