Ilmaisulinja

Hakeminen ilmaisulinjalle

Turun klassilliseen lukioon haetaan toisen asteen Opintopolun kautta .

Ilmaisulinjamme(taideviestintä) linjakoodi on /810.

Turun klassillisen lukion ilmaisulinjan (taideviestintä) pääsykokeet järjestetään koululla keskiviikkona 15.4.2020. Pääsykoe sisältää sekä etukäteistehtävän, että kirjallisen kokeen. Etukäteistehtävä tulee palauttaa pääsykokeeseen tultaessa!

Ilmoittautuminen Turun klassillisen lukion (Eskelinkatu 4) aulassa alkaa noin klo 12.30 ja päättyy klo 13.00 (ole paikalla viimeistään klo 12.50). Klo 13.15 alkaa kaikille pakollinen kirjallinen osuus.

Pääsykoe loppuu viimeistään klo 16.15.
Pääsykokeisiin ei ilmoittauduta erikseen eikä koululta lähetetä erillistä kutsua. Myös lukion toiselle vuositasolle hakevien tulee osallistua pääsykokeisiin, jos he tahtovat opiskella ilmaisua.

Etukäteistehtävästä ja pääsykokeesta saa yhteensä 10 pistettä. Pisteisiin lisätään lukuaineiden keskiarvo perusasteen päättötodistuksesta. Maksimipisteet ovat siis 20.

Pääsykokeeseen tulee ottaa mukaan kirjoitusvälineet.
Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi ilmoittautumisen yhteydessä.
Kirjallinen osa mittaa hakijan ajattelun kypsyyttä, mitä vaaditaan lukio-opinnoissa. Tehtävien muoto vaihtelee vuosien mittaan. Kokeessa on aikaisempina vuosina ollut myös luovaa ajattelua mittaava osa.