Lukiodiplomikatselmus 30.11.2014

Tänä vuonna 15 Turun klassILLIsen lukion abiturienttia tekee teatteritaiteesta lukiodiplomin. Luvassa on yhteensä viisi esitystä, joissa opiskelijat ”antavat erityisen näytön osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan taito- ja taideaineissa”.

Diplomeja tehdään ohjaamisesta, näyttelemisestä, äänisuunnittelusta sekä esityksen tekemisestä. Luvassa on yhteensä viisi esitystä, joissa opiskelijat ”antavat erityisen näytön osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan taito- ja taideaineissa”. Teatteridiplomi on siis ikään kuin teatteritaiteen ylioppilaskirjoitus! Luvassa on tuttuun tapaan villi ja vallaton, hauska mutta syvällinen kattaus nuorta teatteria. 

VIRALLINEN ESITYSKATSELMUS SUNNUNTAINA 30.11.
klo 12.00 avajaissanat

klo 12.15-12.45 Tie Bangkokiin (illi-luokka)
Tie Bangkokiin on tarina miehestä, joka eräänä sateisena päivänä viedään vanhainkotiin. Vai viedäänkö? Hän ei tiedä. Kun samassa huoneessa kohtaa kaksi todellisuutta, mitä tästä seuraa?
Diplomit: ohjaus Olavi Ermala, näyttelijäntyö Markus Alander & Janita Kari, äänisuunnittelu Oula Rytkönen. Lisäksi työryhmässä: näyttelijä Satu Herrala sekä musikaaliset taustahärvääjät Konsta Airisto ja Roni Ruotsalainen. Alkuperäiskäsikirjoitus Pirkko Jaakola: Pirunpuntari.

klo 12.55-13.05 Ympyröitä (sali)
Onko toisia ihmisiä mahdollista ymmärtää, kun ne tuntuvat niin helvetin kummallisilta? Eikö järkevämpää olisi vain piirtää oma pikku ympyrä ja sulkeutua siihen vähät välittämättä muista? Käsittelemme kommunikaatiokatkoksia ja ihmisten välisiä etäisyyksiä, todellisia tai kuviteltuja.
Diplomit: ohjaus Kaisa Saarinen, näyttelijäntyö Jasmin Aalto (Em). Lisäkti työryhmässä mukana: Taika Laaksonen (ohjaajan assistentti); näyttelijät Juuso Hirvonen (Lu), Katariina Vellamo (Rosa) ja Kasperi Arvola (Joa); musiikki/äänet: Konsta Airisto, valot ja valokuvaamiset/visuaalinen suunnittelu: Riikka Lamminpää. Käsikirjoitus: Kaisa Saarinen.

klo 13.15-14.15 Siiveniskuja (lli-luokka)
”Kun lohikäärme tulee, mä hyppään sen selkään ja annan sen viedä mut pois.”
”Siiveniskuja” on samaistuttava, vahva ja siloittelematon kertomus, joka käsittelee nuoruuden ja kasvamisen ongelmia sekä ennakkoluuloja täysin uudesta näkökulmasta. Mitä tapahtuu, kun kolme nuorta päättävät yhdessä ostaa lohikäärmeen?
Diplomit: ohjaus Samu Warinowski, näyttelijäntyö Fiona Musangamfura (Voima), Karkki Illi (Lento), Eve Mäkitalo (Kauneus), Jessica Thomson (Lohikäärme).
Lisäksi työryhmässä mukana: Isla Parkkola, Katri Aholainen (käsikirjoitus), Samuli Aalto (valotekniikka).

klo 13.45-14.15 KAFFEPAUSSI

klo 14.15-14.45 Kirjailija ja kirjailijan veli (Kellari) 
Mitä jos löytäisit itsesi kuulusteluhuoneesta, mutta kadottaisitkin itsesi vain pahemmin? Eikö mihinkään voi luottaa? ”En siis saa kirjoittaa tarinoita, joissa tapetaan lapsia, koska todellisuudessakin tapetaan lapsia?” – Onnellisia loppuja ei ole.
Diplomit: ohjaus ja näyttelijäntyö Veera Alanen (Michal, Katurianin veli, Etsivä Tupolski) ja Emilia Söderholm (Katurian). Lisäksi työryhmässä mukana näyttelijä Hilma Koskimies (Etsivä Ariel). Alkuperäiskäsikirjoitus Martin McDonagh: Tyynymies, tekstin sovitus: Veera Alanen ja Emilia Söderholm.

klo 14.55-15.05 EMOOTIO 
Emootio on tulkinta ihmismielen pirstoutumisesta. Hetkestä, jolloin ihminen alkaa kyseenalaistamaan oman olemassaolonsa merkitystä. Peloista alkaa muotoutua haluja ja tunteita. Kuka minä olen? Mitä olen silloin, kun olen yksin? Miltä näyttää ihmismieli pintaa syvemmältä?
Diplomit: ohjaus Laura Valkeapää, näyttelijäntyö Lilli Saario (Emootio). Lisäksi työryhmässä mukana näyttelijät Eevi Turunen (Reaktio), Julia Pihlaja (Reaktio), Linnea Tähtinen (Reaktio) ja Petro Hyppönen (Reaktio). Valot: Laura Valkeapää & Julia Englund; Puvustus: Laura Valkeapää. Käsikirjoitus: Laura Valkeapää & Lilli Saario

klo 15.15-15.45 Kirjailija ja kirjailijan veli (Kellari)

Diplomi esitetään kaksi kertaa, koska katsomo on pieni. 

LISÄESITYKSET:
TORSTAINA 4.12.

klo 16.30 EMOOTIO (diplomit: ohjaus Laura Valkeapää, näyttelijäntyö Lilli Saario) Illi-luokka
klo 17.15 Tie Bangkokiin (diplomit: ohjaus Olavi Ermala, näyttelijäntyö Markus Alander & Janita Kari, äänisuunnittelu Oula Rytkönen) Illi-luokka
TIISTAINA 9.12.
klo 16.30 Siiveniskuja (diplomit: ohjaus Samu Warinowski, näyttelijäntyö: Karoliina Illi, Fiona Musangamfura, Eveliina Mäkitalo, Jessica Thomson) Illi-luokka
klo 17.15 Kirjailija ja kirjailijan veli (diplomit: Veera Alanen ja Emilia Söderholm) Kellari