Kirjailija Tuomas Muraja vierailulla 30.11.2017

Suomen tietokirjailijat ry rahoittaa joka kevät ja joka syksy 20 tietokirjailijan vierailut eri puolilla Suomea sijaitseviin lukioihin. Lukiot voivat toivoa lähetetyltä listalta tietokirjailijaa vierailulle omaan kouluunsa. Erityisen hyvät perustelut saattavat vaikuttaa lopputulokseen.

Lähetimme hakemuksen ja toiveenamme oli kirjailija Tuomas Murajan saaminen koulullemme esiintymään. Onni oli myötä ja saimme hänet koulullemme torstaina 30.11.2017. Häntä kuulemassa olivat käytännössä kaikki toisen vuoden opiskelijat.

Kirjailija Tuomas Muraja on työskennellyt mm. Turun Sanomien ulkomaantoimittajana ja EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Hän palveli tiedotusupseerina Suomen Kfor-pataljoonassa Kosovossa sekä Isaf-joukoissa Afganistanissa. Hän on kirjoittanut mm. kirjat S-O. Fagerström – sotilaspojasta yrittäjäksi, maailmanmestariksi ja neuvokseksi, Sotilaana Afganistanissa sekä Faktat tiskiin!: Suomalaisen faktantarkistuksen käsikirja, jolle myönnettiin Bonnierin journalistipalkinto Vuoden journalistisena tekona 2014. Muraja oli yksi kirjan kirjoittaneen työryhmän jäsenistä.