Linkkejä

Linkit löytyvät Ajankohtaista- sivulta kohdasta ”kaikille tarkoitut linkit”. Tässä myös muutama hyödyllinen vinkki:

Sanapaja on palvelu, joka tukee opiskelua suomen kielellä. Sanapajaan kerätään valikoidusti eri oppiaineissa esiintyviä vaikeita sanoja ja käsitteitä, jotka on selitetty ja osin myös havainnollistettu. Sanoista on saatavilla käännöksiä usealla eri kielellä ja valikoima täydentyy koko ajan. Huom! Sanapajan ohjevideo löytyy apinan kravatin kysymysmerkistä.

Monikielinen video suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä: Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata-niminen monikielinen opetusvideo valaisee suomalaisen yhteiskunnan kehittymistä ja avaa sen taustoja. Sen on tarkoitus auttaa maahanmuuttajaa hahmottamaan joitakin kriittisiä menestystekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet Suomen kehittymiseen perifeerisestä ja köyhästä agraaritaloudesta nykyiseksi moderniksi hyvinvointivaltioksi. Videossa kerrotaan Suomen historian keskeisimmistä vaiheista 1900-luvun alusta nykypäivään. Lisäksi siinä kuvataan muun muassa seuraavien asioiden kehittyminen Suomessa: yleinen oppivelvollisuus ja peruskoulu, yleinen äänioikeus, sukupuolten tasa-arvo sekä äitien ja lasten terveydenhoito. Aihepiiriä lähestytään kuvitteellisen Virtasen suvun kautta. Video on toteutettu selkosuomeksi sekä englanniksi, venäjäksi, thaiksi, arabiaksi, somaliksi, soraniksi ja farsiksi puhuttuna. 

Videon on tuottanut Uudenmaan ELY-keskuksen Kotona Suomessa-hanke (ESR) ja sen on toteuttanut Wacky Tie Films Oy. Se on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.