Kevään 2020 ylioppilastutkinnon julkaistaan ti 12.5. aamupäivän aikana

Lautakunta toimittaa kevään 2020 tutkinnon tulokset lukioille 12.5.2020 klo 9 lautakunnan tutkintopalvelun kautta. Kevään pisterajat julkaistaan samaan aikaan lautakunnan verkkosivuilla.
Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen. Kokelaat ovat ensisijaisesti yhteydessä omaan lukioonsa, jos heillä on kysyttävää tuloksista.
Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa 13.5.2020 klo 9 alkaen. Lisätietoja tutkintotulosten ja koesuoritusten katsomisesta on lautakunnan verkkosivuilla kohdassa Ylioppilastutkinto > Tulokset ja koesuoritukset.
Julkaisemisen yhteydessä tulokset luovutetaan myös korkeakoulujen yhteisvalinnan käyttöön.

17J:N JA 18-RYHMIEN OPISKELIJOILLA ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2020 YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN PÄÄTTYY WILMASSA SU 17.5. KLO 16.00

KEVÄÄLLÄ 2020 YLIOPPILAAKSI VALMISTUVIEN ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2020 YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN:
– ole yhteydessä koulusihteeriin Wilman kautta
– koulusihteeri ohjeistaa, miten ilmoittautuminen syksyn 2020 yo-kirjoituksiin tapahtuu
– keväällä 2020 valmistuvien on ilmoittauduttava viimeistään pe 5.6.2020 12.00 mennessä

HUOMIOITHAN, ETTÄ  YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA ON MUUTTANUT SYKSYN YLIOPPILASTUTKINNON KOEPÄIVIÄ:
https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/syksyn-2020-koepaivat

OSITTAIN MAKSUTON UUSIMINEN SYKSYLLÄ 2020:
https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/946-syksyn_ylioppilastutkinnon_koepaivia_muutetaan_koronavirustilanteen_mahdollisen_jatkumisen_vuoksi

” Kevään 2020 tiivistettyyn ylioppilastutkintoviikkoon osallistuneilla kokelailla on mahdollisuus uusia koe syksyn tutkinnossa ilman koekohtaista maksua. Hallitus varasi lisätalousarviossa tätä tarkoitusta varten määrärahan. Koekohtaista tutkintomaksua ei peritä kokelaalta reaaliaineiden, toisen kotimaisen kielen, matematiikan ja pitkän vieraan kielen kokeista, joista kokelas on maksanut koekohtaisen maksun keväällä 2020. Jos kokelas on saanut päätöksen ilmoittautumisen mitätöinnistä ja saa siten palautuksen koekohtaisesta tutkintomaksusta, mitätöidyn kokeen uusiminen on maksullista.”

 

Tiedepassi-luennot Turun korkeakouluissa lukiolaisille

Turun yliopiston maistiaisluennot lukiolaisille 

Turun ammattikorkeakoulun maistiaisluennot lukiolaisille

TIEDEPASSI
Tiedepassin voi kerätä koulun ulkopuolella tehtävistä vierailuista ja luennoista 10 kpl ja niistä kirjoitetuista raporteista. Opiskelija tekee lukio-opintojensa aikana 10 raporttia erilaisista tilaisuuksista. Tilaisuuksia voivat olla mm. yleisöluennot, yliopistoluennot, seminaarit, keskustelutilaisuudet ja yritysvierailut. Nämä vierailut ja tapahtumat tukevat opiskelijan oman koulutuspolun hahmottamista ja ne raportoidaan valmiiseen pohjaan, jotka hyväksytetään opinto-ohjaajalla/opettajalla. Suoritettuaan tiedepassin opiskelija voi saada joko koulukohtaisen kurssin tai Teemaopinto 1/Monitieteinen ajattelu –kurssin.
Lisätietoja kurssista saat omalta lukion opinto-ohjaajaltasi.

 

 

STEAM Turku ja Sammakko-workshop Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 5.3.2019

STEAM Turku: Sammakko-workshop

STEAM Turku järjesti 6. luokkalaisille Sammakko-workshopin Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 5.3.2019. Raunistulan koulun kuudesluokka pääsi ensin tutustumaan kasvitieteellisen puutarhan Sammakko-näyttelyyn amanuenssi Varpu Vahteran johdolla, jonka jälkeen sammakoita mallinnettiin 3D-ohjelmalla Kerttulin lukion ICT-linjalaisten kanssa. Päivän päätteeksi sammakoita myös muovailtiin savesta yhdessä Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion kuvataideopiskelijoiden kanssa.

Julkaissut Turun kaupungin sivistystoimiala Maanantaina 18. maaliskuuta 2019

STEAM Turku & Mapathon 14.1.2019 yhteistyössä TY, Lounaistieto ja Turun lukiot. Kartoitamme Open Street Mapissa Tansanian ja Somalian rakennuksia ja teitä eri avustusjärjestöjen tarpeisiin - oppimista, maantiedettä ja hyväntekeväisyyttä samalla kertaa