Tiedepassi-luennot Turun korkeakouluissa lukiolaisille

Turun yliopiston maistiaisluennot lukiolaisille 

Turun ammattikorkeakoulun maistiaisluennot lukiolaisille

TIEDEPASSI
Tiedepassin voi kerätä koulun ulkopuolella tehtävistä vierailuista ja luennoista 10 kpl ja niistä kirjoitetuista raporteista. Opiskelija tekee lukio-opintojensa aikana 10 raporttia erilaisista tilaisuuksista. Tilaisuuksia voivat olla mm. yleisöluennot, yliopistoluennot, seminaarit, keskustelutilaisuudet ja yritysvierailut. Nämä vierailut ja tapahtumat tukevat opiskelijan oman koulutuspolun hahmottamista ja ne raportoidaan valmiiseen pohjaan, jotka hyväksytetään opinto-ohjaajalla/opettajalla. Suoritettuaan tiedepassin opiskelija voi saada joko koulukohtaisen kurssin tai Teemaopinto 1/Monitieteinen ajattelu –kurssin.
Lisätietoja kurssista saat omalta lukion opinto-ohjaajaltasi.

 

 

STEAM Turku ja Sammakko-workshop Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 5.3.2019

STEAM Turku: Sammakko-workshop

STEAM Turku järjesti 6. luokkalaisille Sammakko-workshopin Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 5.3.2019. Raunistulan koulun kuudesluokka pääsi ensin tutustumaan kasvitieteellisen puutarhan Sammakko-näyttelyyn amanuenssi Varpu Vahteran johdolla, jonka jälkeen sammakoita mallinnettiin 3D-ohjelmalla Kerttulin lukion ICT-linjalaisten kanssa. Päivän päätteeksi sammakoita myös muovailtiin savesta yhdessä Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion kuvataideopiskelijoiden kanssa.

Julkaissut Turun kaupungin sivistystoimiala Maanantaina 18. maaliskuuta 2019

STEAM Turku & Mapathon 14.1.2019 yhteistyössä TY, Lounaistieto ja Turun lukiot. Kartoitamme Open Street Mapissa Tansanian ja Somalian rakennuksia ja teitä eri avustusjärjestöjen tarpeisiin - oppimista, maantiedettä ja hyväntekeväisyyttä samalla kertaa