• Ajankohtaista

  Kevään viimeisten päivien aikataulu Perjantai 29.5.2020 on palaute- ja ohjeistuspäivä. Päivän aikana opettajat antavat etukäteen ilmoittamina ajankohtina palautetta 5. jakson …

 • Ilmaisua!

  ”Illikurssit ovat lukio-opinnoissa se kirsikka kakun päällä! Saa käyttää :-)”, sanoi eräs illiläinen, kun kysyttiin miltä opiskelu ilmaisulinjalla on maistunut. …

 • Ilmapiiri ihan huippua!

  ”Toivon, että mahdollisimman monessa lukiossa olisi yhtä avoin ilmapiiri kuin meillä.” Näin kommentoi eräs opiskelijamme, kun kysyimme miten opiskelija kuvaisi …

 • Kalenteri

  Kalenterimme päivittyy jatkuvasti. Poimi sieltä sinua kiinnostavat ja/tai koskevat tapahtumat, osallistu ja nauti! Lukuvuoden aikataulut Syyslukukausi to 8.8. – pe …

Koulun esittely

Lukiomme tarjoaa vankkaa yleissivistystä ja taide-elämyksiä 140 vuoden kokemuksella. Laadukas opetuk-semme ja monipuolinen kurssitarjonta sekä taitavat opettajat, innostuneet opiskelijat ja myönteinen opiske-luilmapiiri takaavat hyvät valmiudet jatko-opintoihin niin yleislinjan kuin valtakunnallisen ilmaisulinjan opiskelijoille. Meillä on pitkät perinteet ja hyvä meininki!

 

Kevään 2020 YO-juhla

Turun kallissinen lukion ylioppilasjuhla on tänä vuonna nauhoitettu virtuaalilähetys, lähetys on lauantaina 30.5. klo 13.00. Linkin lähetykseen saatte 15 minuuttia ennen juhlaa Wilma-viestinä, sama linkki löytyy myös samana ajankohtana Wilma-tiedotteista ja koulun kotisivuilta. Juhlaa voit seurata tietokoneelta tai tv-ruudulta kytkemällä tietokoneesi tv-vastaanottimeen tai käyttämällä tv:n verkkoselainta. Lähetys on YouTubessa. Juhlan kesto on noin 15 minuuttia, sen aikana tapahtuu ylioppilaiden lakitus, joten varaudu siihen ottamalla ylioppilaslakki lähellesi lähetyksen seuraamisen ajaksi. Lakitus tapahtuu rehtorin puheen loppupuolella, jonka jälkeen juhla jatkuu vielä muulla ohjelmalla. Kotiväen onnitteluiden vuoro on juhlan päättymisen jälkeen.

Turun klassillinen lukio järjestää syksyn yhteisöllisen YO-juhlan la 29.8. klo 10.30 Mikaelin kirkossa mikäli Koronavirusepidemia sen sallii.

140

vuotta lukiotoimintaa

670

opiskelijaa

42

opettajaa

297

erilaista kurssia

Usein kysyttyä

Onko Turun klassilliseen lukioon mahdollista tutustua etukäteen?

– Kyllä. Järjestämme syksyisin Avoimien ovien päivän sekä tammikuussa sekä Ilmaisulinjan että yleislinjan esittelyillat.

Kuinka monta opiskelijaa klassilliseen pääsee vuosittain?

– Lukioomme valitaan vuosittain 224 opiskelijaa, joista 60 ilmaisulinjalle.

Kuinka korkea keskiarvo vaaditaan, jotta pääsee Turun klassillisen lukion ilmaisulinjalle?

– Sisäänpääsyyn vaikuttavat sekä peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä), että etukäteistehtävän (max. 4 pistettä), pääsykokeen (max. 5 pistettä) ja harkinnanvaraisen pisteen (1 piste) yhteenlaskettu summa. Maksimipistemäärä on siis 20 pistettä.

Voiko ilmaisulinjalle päästä kesken lukio-opintojen?

– Kyllä voi, tekemällä etukäteistehtävän ja osallistumalla pääsykokeeseen seuraavana keväänä. Mikäli sinut on jo valittu johonkin toiseen ilmaisulukioon, kannattaa olla suoraan yhteydessä koulun rehtoriin kai.heino@turku.fi. Valitettavan usein opiskelupaikamme ovat täynnä, emmekä voi ottaa sinua opiskelemaan kouluumme.

Onko ruoka hyvää?

– Ruoka on aivan erinomaista! Se valmistetaan koulumme omassa valmistuskeittiössä alusta loppuun erittäin ammattitaitoisen ja palvelualttiin keittiöhenkilökunnan toimesta. He myös tarjoavat maksullista välipalaa ma-pe klo 9.30-9.45 sekä ma-to klo 13.00-13.15 ja klo 15:30-17.00/17.50.