Ajankohtaista

Esittelyillat

Yleislinja maanantaina 29.1.
Ilmaisulinja tiistaina 30.1.

Esittely salissa alkaa molempina päivinä klo 18.30, mutta toisen kerroksen aulassa on tapahtumaa ja opettajia ja opiskelijoita tavattavissa jo klo 18 alkaen. Parhaan kokonaiskäsityksen lukiostamme saa käymällä molemmissa esittelyilloissamme. Tervetuloa!

Pihalla ei ole pysäköintitilaa, koska Turun iltalukiolla on normaali opetuspäivä.

Hakuoppaaseen

Vanhempainillat lukuvuonna 2023 – 2024

-23-vuositaso: 25.10.2023 klo 18.00
-21-vuositaso:  14.11.2023 klo 18.00
-22-vuositaso: 23.4.2024 klo 18.00

Lukio alkaa torstaina 10.8.

Ykköstaso (uudet) klo 9.00
Muut opiskelijat klo 9.30

Tervetuloa!

Uusille opiskelijoille 2023

TERVETULOA JOUKKOOMME

Onneksi olkoon, olet saanut opiskelupaikan Turun klassillisessa lukiossa. Tarjoamme opiskeluympäristön, jossa korostetaan monipuolista sivistystä sekä tarjotaan laadukasta ja ajanmukaista opetusta. Opiskelijamme saavat hyvät valmiudet jatko-opintoihin.

Uudet lukiolaiset tulevat tekemään opintovalinnat Wilman opintotarjottimeen maanantaina 19.6. tai tiistaina 20.6 Turun klassilliseen lukioon osoitteeseen Eskelinkatu 4 sähköpostikutsun mukaisesti.

Saat Wilma-tunnuksen ilmoittautuessa, mikäli sinulla ei ole sellaista. Ota ilmoittautumispäivänä mukaasi muistiinpanovälineet ja kurssivalintamateriaalit, jos olet ne etukäteen saanut. Kotona tapahtuva suunnittelu helpottaa lukiossa tehtäviä tarjotinvalintoja, mutta varsinaiset valinnat tehdään koululla ja omia suunnitelmia voi joutua muuttamaan. Ilmoittautumisen yhteydessä uudet lukiolaiset laativat seuraavan lukuvuoden työjärjestyksensä. Apunasi koululla ovat rehtorit, opinto-ohjaajat, opettajia ja opiskelijatutoreita.  Päivän aikana teet valintasi myös lukion Wilma-ohjelmaan. Siihen saat vielä erikseen ohjausta ja opastusta. Varaa itsellesi aikaa ilmoittautumiseen noin kaksi tuntia.

Saat lukiolta opiskelijailmoituslomakkeen, joka palautetaan elokuussa, kun koulu alkaa. Jos et pääse paikalle kesäkuussa, opiskelijailmoitus postitetaan kotiosoitteeseen. Kelan opinto- ja koulumatkatuki on haettava Kelan sivuilta sähköisesti. Jos käytössäsi on tabletti, voit ottaa sen mukaan, koska kaikille ei riitä koulun tietokoneita ja valintojen tekeminen tabletilla on helpompaa kuin kännykällä.

Opiskelusi alkaa torstaina 10.8. klo 9.00. Ota mukaasi muistiinpanovälineet.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tai tule käymään.

 

Esittelyillat 2023
Yleislinja tiistaina 24.1. klo 18.30
Ilmaisulinja keskiviikkona 25.1. klo 18.30

Yleislinjan esittelyillassa opettajia ja opiskelijoita on tavattavissa klo 18 alkaen. Ilmaisulinjan esittelyiltana on tapahtumaa toisen kerroksen aulassa klo 18 alkaen. Parhaan kokonaiskäsityksen lukiostamme saa käymällä molemmissa esittelyilloissamme. Tervetuloa!

Pihalla ei ole pysäköintitilaa, koska Turun iltalukiolla on normaali opetuspäivä.

 

Tutustu lukioomme katsomalla esittelyvideot:

Tietopaketti lukiostamme

Yleislinjan esittely

Ilmaisulinjan esittely

 

Lukioon hakeneille

Tervetulokirje lukioon valituille on lähetetty sähköpostilla ja postin välityksellä. Lukiopaikka vastaanotetaan ensisijaisesti opintopolussa.

Ohjeet oikaisuvaatumuksen tekemiseen:

Jos opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty opiskelijaksi ottamisen perusteiden mukaisesti, ota ensin yhteys oppilaitokseen, johon hait tai Opetushallituksen Ohjaus- ja neuvontapalveluun. Ellei asia tällöin selviä, voit valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä siihen aluehallintovirastoon, jonka alueella oppilaitos sijaitsee viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut päätöksen. Pyydä päätös ja muutoksenhakulomake oppilaitoksen rehtorilta ja liitä se valitukseesi.
https://avi.fi/asioi/henkiloasiakas/oikaisuvaatimukset

Kirjaamopalvelut – Asiakaspalvelut ja muut asiointitavat – Asiointipalvelut – Henkilöasiakas – Asioi – Aluehallintovirasto (avi.fi)

Alumnisivusto Facebookissa

Liity sinäkin, joka olet valmistunut Turun klassillisesta lyseosta, Eskelin lukiosta, Turun klassikon lukiosta, Juhana Herttuan lukiosta tai Turun klassillisesta lukiosta alumniryhmäämme. Sivuston löydät hakusanoilla ”Turun klassillisen lukion alumnit”.

Sieltä löydät vanhoja lukiokavereitasi, voit kertoa kuulumisiasi, verkostoidut tai hengailet muuten vaan. Voit jakaa muistojasi omista opiskeluajoistasi, kysellä oman vuosiasteen kuulumisia tai ehdottaa tapahtumia ja tempauksia! Myös entiset ja nykyiset opettajat ja henkilökunta ovat tervetulleita ryhmään.
 

Kummiyritystoiminta

Vuonna 2020 alkoi uusi mahdollisuus tutustua teatteri- ja media-alan ammattilaisiin. Uudistimme perinteisen opiskelijoiden työharjoittelun muuttamalla täydellisesti sen konseptin. Ei enää töiden keksimistä opiskelijoille eikä siitä koituvaa harmia ja ylimääräistä työtä yritykselle. Uudessa formaatissa kummiyritys ottaa vastaan varjostamaan tuleva opiskelijamme. Ajatuksena on se, että varjostamalla opiskelija saa mahdollisimman paljon tietoa ammatista ja urapolusta varjostamaltaan henkilöltä. Päämääränä olisi, että nuori käyttäisi tästä saadun tieto-taidon oman lukiodiplominsa teossa. Lue lisää http://www.turku.fi/uutinen/2020-02-27_kulttuuriala-tutuksi-lukiolaisille-kummiyrityksia-varjostamalla

Kevaaän aikana kummiyritykset käyvät koululla esittelemässä omaa toimintaansa ja kertomassa ammateista, joita syksyllä pääsee varjostamaan. Tilaisuuden alussa myös kerrotaan koko varjostamisen idea ja aikataulutus. Tilaisuus on pakollinen kaikille 1. vuoden illeille!

Ketkä kaikki ovat klassillisen kummiyrityksiä?

Kummiyritysten kirjo vastaa lukiossa suoritettujen lukiodiplomien valikoimaa: teatteri-, tanssi-, media- ja kuvataidediplomit.
Aurinkobaletti
Kasimir Högnäs, Freelancer ohjaaja
Tanssiteatteri Eri
Tapahtumatoimisto RajuLive
Turun kaupunginteatteri
Turun Sanomat
Åbo Svenska teater
YLE

Origo – matematiikan lähtötasotesti on käytettävissä!

Jouluna 2020 päättyneen hankkeen, Origo – Matematiikan lähtötasotesti toisen asteen opinnot aloittaville, mainosvideo saatiin valmiiksi. Siitä suurkiitos käsikirjoittajille, Miia Anttilalle ja Olli Kärjelle sekä kuvauksesta ja editoinnista vastanneelle Mattus Alsille. Sinä toisen asteen matematiikan opettaja, tutustu Origoon videon avulla ja ota käyttöön omassa koulussasi!
Lisätietoja koulumme Hankkeet-sivuilta.