Ajankohtaista

Lukuvuoden 2022-2023 aloitus

Lukukauden 2022-2023 työajat

Syyslukukaus ke 10.8. – ke 21.12.2022 (90 työpäivää)
Syysloma ma 17.10. – su 23.10.2022
Turun klassillisella lukiolla on työpäivä lauantaina 3.12.2022 ja sitä korvaava vapaapäivä 5.12.2022.

Kevätlukukausi ma 9.1. – la 3.6.2023 (97 työpäivää)
Talviloma ma 20.2. – su 26.2.2023

Turun lukioiden jaksotus lukuvuonna 2022-2023

Periodi    Alkaa            Päättyy    Päiviä
1           10.8.2022      3.10.2022    39
2           4.10.2022     29.11.2022   36
3          30.11.2022       7.2.2023     37
4             8.2.2023        6.4.2023    37
5           11.4.2023        3.6.2023     38
yhteensä    187

Kevään 2022 lakkiaiset

 • Lakkiaisjuhla on Turun Mikaelinkirkossa la 4.6. klo 11. Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia.
 • Lakkiaisaamuna uudet ylioppilaat tulevat kirkkoon klo 10.15. Vieraat pääsevät sisälle vasta lähempänä juhlan alkua.
 • Perjantaina 3.6. lakitusta harjoitellaan kirkossa klo 16 – 18. Harjoitus on kaikille valmistuville pakollinen, koska siellä käydään läpi istumapaikat, saapumiskulkue, lakitus ja muuta juhlan sujuvuuden kannalta tärkeää.Ota mukaasi yo-lakki ja juhlakengät, jos niillä kävelemistä on hyvä harjoitella.
 • Mikaelinkirkossa on tilaa viidelle vieraalle per ylioppilas.
 • Tilaisuus kuvataan koulun puolesta, ja valokuvalinkki lähetetään valmistuneille. Tilaisuuden lopuksi ylioppilaat poistuvat kirkosta ennen muuta juhlaväkeä ja menevät kirkon portaille yhteiskuvaan. Läheiset onnittelevat valmistuneita yhteiskuvan jälkeen.

Keskiviikkona 6.4.2022 alkava lakko sulkee lukiot

Keskiviikkona alkava lakko sulkee lukiot

JHL:n, Jukon ja Jytyn lakon toteutuessa kaikki lukiot ovat kiinni 6.–7.4.2022. Lakko osuu lukioiden arviointiviikkoon, joten lakon toteutuessa kokeet jäävät pitämättä. Lakkoon osallistumaton opettaja voi kuitenkin pitää etäkokeen ja informoi siitä opiskelijoitaan maanantaina 4.4.2022.

Jos lakossa olevalla opettajalla jää lakon takia opintojakson tai kurssin arvioitava työ teettämättä, kurssin tai opintojakson arviointi toteutetaan muiden näyttöjen pohjalta. Esimerkiksi lakon aikana tekemättä jäänyttä koetta ei siis siirretä tehtäväksi myöhemmin. Jos opiskelija on tyytymätön ko. ajankohtaan osuvan opintojakso/kurssin arviointiin, hän voi halutessaan ilmoittautua korottamaan arvosanaa myöhemmin normaaleina korotuskertoina.

Tiistaina 5.4. lukioiden opiskelijoille jaetaan eväspussit kahden lakkopäivän eväiksi ruokailun yhteydessä. Valitettavasti eväissä ei pystytä huomioimaan erityisruokavalioita. Eväät toimittaa ruokapalveluyhtiö Arkea.

Mikäli lakko peruuntuu viime hetkillä, asiasta ja toimintaohjeista informoidaan opiskelijoita ja henkilökuntaa erikseen.

Huoltajille tiedotetaan lakosta Wilman kautta.

Tutustu lukioomme katsomalla esittelyvideot:

Tietopaketti lukiostamme

Yleislinjan esittely

Ilmaisulinjan esittely

Turun klassillisen lukion esittelyiltoja ei koronatilanteen takia järjestetä. Voit tutustua lukioomme katsomalla esittelyvideot.

Linkit esittelyvideoihin löytyvät 19.1.2022 alkaen välilehdeltä ”Hakijalle”, alasivulta ”Esittelyvideot”.

YO-kokeisiin keväällä osallistuville on pakollinen info TEAMS:lla 24.1. klo 9.30

Linkki löytyy Wilman viesteistä ja tiedotteista.

1. vuosikurssin huoltajailta ti 2.11.2021 klo 18.00

Ensimmäisen vuosikurssin huoltajailta järjestetään koulun salissa klo 18.00 alkaen. Kaikille huoltajille on lähetetty illasta Wilma-viesti. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

3. ja 4. vuosikurssin huoltaja/vanhempainilta ti 16.11.2021 klo 18.00

Kaikille huoltajille lähetetään illasta Wilma-kutsu. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Ykkösten ryhmäytymispäivä 24.8.

klo 9 kouluun (Lukiolaisten liiton esittely Teamsin välityksellä), jonka jälkeen ohjelma jatkuu luokissa tutoreiden opastuksella

klo 10.30-11.00 ykkösten ruokailu porrastetusti

klo 11.30-13.30 pelejä ja tutustumisleikkejä

Ylioppilaskokeet alkavat 13.9.2021

Ohjeita kokelaalle

Tervetuloa aloittamaan lukion työskentely keskiviikkona 11.8.2021

Ensimmäinen vuositason lukuvuosi alkaa klo 9.00 ja muiden klo 9.30.

Lukioon hakeneille

Tervetulokirje lukioon valituille on lähetetty sähköpostilla ja postin välityksellä. Lukiopaikka vastaanotetaan ensisijaisesti opintopolussa.

Ohjeet oikaisuvaatumuksen tekemiseen:

Jos opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty opiskelijaksi ottamisen perusteiden mukaisesti, ota ensin yhteys oppilaitokseen, johon hait tai Opetushallituksen Ohjaus- ja neuvontapalveluun. Ellei asia tällöin selviä, voit valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä siihen aluehallintovirastoon, jonka alueella oppilaitos sijaitsee viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut päätöksen. Pyydä päätös ja muutoksenhakulomake oppilaitoksen rehtorilta ja liitä se valitukseesi.
https://avi.fi/asioi/henkiloasiakas/oikaisuvaatimukset

Kirjaamopalvelut – Asiakaspalvelut ja muut asiointitavat – Asiointipalvelut – Henkilöasiakas – Asioi – Aluehallintovirasto (avi.fi)

Lukion lakkiaiset keväällä 2021

Lakkiaiset pidetään Mikaelin kirkossa lauantaina 5.6. klo 11 – n. 13.30. Lakkiaisiin osallistuvat vain lakitettavat, esiintyjät ja ryhmänohjaajat.
Tilaisuus striimataan koteihin katsottavaksi. Kaikki juhlaan osallistuvat mukaan lukion lakitettavat ylioppilaat pyydetään saapumaan kirkkoon klo 10.
Ylioppilaslakit on hyvä ottaa paketista jo kotona. Maskin väri kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee juhla-asua! Striimauslinkki lähetetään Wilmalla valmistuville ylioppilaille ja kotiväelle torstaina. Jos valmistuvalla ylioppilaalla ei ole toimivaa tunnusta tai salasanaa, hänen tulee ottaa yhteys mieluiten lukion siviilipalvelusmieheen, jotta perhe saa linkin.

Origo – matematiikan lähtötasotesti on käytettävissä!

Jouluna päättyneen hankkeen, Origo – Matematiikan lähtötasotesti toisen asteen opinnot aloittaville, mainosvideo saatiin valmiiksi. Siitä suurkiitos käsikirjoittajille, Miia Anttilalle ja Olli Kärjelle sekä kuvauksesta ja editoinnista vastanneelle Mattus Alsille. Sinä toisen asteen matematiikan opettaja, tutustu Origoon videon avulla ja ota käyttöön omassa koulussasi!
Lisätietoja koulumme Hankkeet-sivuilta.

 

Lukion ilmaisulinjan opiskelijavalinta tehdään koronatilanteen vuoksi keväällä 2021 etukäteistehtävän ja peruskoulun päättötodistuksen perusteella. Erillistä pääsykoetilaisuutta ei järjestetä.

Etukäteistehtävä tulee palauttaa sähköpostitse 21.4.2021 klo 13.00 mennessä. Myöhässä palautettuja etukäteistehtäviä ei huomioida. Katso etukäteistehtävä ja ajankohtaiset pääsykoeohjeet sivulta Hakeminen ilmaisulinjalle.

 

Lukion esittelymateriaalit löytyvät ”hakijalle” välilehdeltä ”esittelyillat” alasivulta.

 

Syksyn lakkiaisjuhla pe 4.12.2020 klo 12.00 liikuntasalissa

Syksyn 2020 ylioppilaat lakitetaan pe 4.12.2020 klo 12.00 alkavassa juhlassa. Koronatilanteen vuoksi juhlaan osallistuvat on rajattu pelkästään uusiin ylioppilaisiin. Näin takaamme kaikille riittävät turvavälit ja turvallisen juhlan kulun. Toivotamme kaikki uudet ylioppilaat lämpimästi tervetulleiksi lakkiaisjuhlaamme!

Toivomme ylioppilaiden tulevan paikalle ½ tuntia ennen juhlan alkua valkolakkien kanssa, että ehdimme katsoa paikoituksen sekä harjoitella lakituksen ja todistusten jaon.

 

Etsivä nuorisotyön  Discord-kanava on aloittanut taas toimintansa!

Tervehdys! Etsivä nuorisotyön Discord-kanava on aloittanut uudelleen toimintansa. Jos tarvitset apua vaikkapa työn, opiskelun, asumisen, harrastusten tai minkä tahansa muun arkeen liittyvän kanssa niin tervetuloa!

Discord-olkkari on 15-29-vuotiaille nuorille suunnattu tapaamispaikka, missä voi hengailla, jutella ohjaajien ja muiden nuorten kanssa, tai kysyä mieltä askarruttavista aiheista. Meidät löytää täältä aina maanantaisin ja torstaisin 17:00-20:00. Eli jos jokin painaa mieltä, tai haluat muuten vain hengähtää hetken kanavallamme, niin tervetuloa vaan!

https://discord.gg/g3BUFyD
instgram: etsivä nuorisotyö turku
puhelin/whatsapp:
Jael Silander 040-147 2650
Iina Kela 044-907 2965
Laura Hosseini 044-907 2363
Sami Renberg 044-907 2366

 

3. vuosiluokan kotiväen ilta ti 17.11.2020 klo 18.00

Tervetuloa osallistumaan Turun klassillisen lukion 3. vuositason kotiväen iltaan tiistaina 17.11.2020 kello 18-20. Tilaisuus toteutetaan joko Google Meetin tai Microsoft Teamsin kautta, linkki tapahtumaan lähetetään kotiväelle Wilman kautta. Paikalla ovat apulaisrehtori, opinto-ohjaaja ja ryhmänohjaajat.

Tilaisuuden ohjelma:

 • Apulaisrehtori Seppo Pukonen aloittaa tilaisuuden kertomalla ylioppilastutkinnosta ja loppulukuvuoden opiskelusta.
 • Opinto-ohjaaja Marianne Laulumaa jatkaa kertomalla jatko-opintomahdollisuuksista ja valintakokeista.
 • Yhteisen osuuden jälkeen teillä on mahdollisuus liittyä ryhmänohjaajan keskustelutilaisuuteen hänen lähettämänsä liittymislinkin kautta.

Lämpimästi tervetuloa huoltajailtaamme!

ILLI-25v juhlaviikko 16.-21.11.2020

Ilmaisulinjamme täyttää tänä syksynä 25 vuotta. Sen kunniaksi vietämme ILLI-25v juhlaviikkoa 16.-21.11.2020. Koronatilanteen vuoksi juhlaviikon esitykset ovat vain koulumme omille opiskelijoille.

Viikon aikana esiintymislavalle pääsevät muusikot, tanssijat ja näyttelijät sekä livenä että valkokankaalla. Esitysten aikataulu julkaistaan lähempänä esiintyjien varmistuttua. Juhlaviikko huipentuu teatteridiplomien katselmuksiin perjantaina 20.11 ja lauantaina 21.11. Niihin on tarjolla rajoitetusti istumapaikkoja myös ulkopuolisille. Lue lisää diplomeista ja paikkavarauksista koulun Facebook-sivuilta!

Alumnisivusto Facebookissa avattu!

Liity sinäkin, joka olet valmistunut Turun klassillisesta lyseosta, Eskelin lukiosta, Turun klassikon lukiosta, Juhana Herttuan lukiosta tai Turun klassillisesta lukiosta alumniryhmäämme. Sivuston löydät hakusanoilla ”Turun klassillisen lukion alumnit”.

Sieltä löydät vanhoja lukiokavereitasi, voit kertoa kuulumisiasi, verkostoidut tai hengailet muuten vaan. Voit jakaa muistojasi omista opiskeluajoistasi, kysellä oman vuosiasteen kuulumisia tai ehdottaa tapahtumia ja tempauksia! Myös entiset ja nykyiset opettajat ja henkilökunta ovat tervetulleita ryhmään.

 

RNC:n Punainen viiva Turun kaupunginteatterissa to 12.11.2020

Noin sata opiskelijaamme opettajineen on torstaina 12.11.2020 kaupunginteatterilla katsomassa Red Nose Companyn Punaista viivaa klo 10 – 11.30. Suurin osa opiskelijoista menee esitykseen kakkospalkin oppituntinsa kanssa.

Turkuun siis saapuu klovnerian keinoin teatteria tekevä Red Nose Company, joka esittää versionsa Ilmari Kiannon klassikkoteoksesta Punainen viiva. Esitys on todella hyvä! Esitys on kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Paikat on järjestetty niin, että turvavälejä noudatetaan. Teatteri vaatii yleisön käyttävän maskeja.

Lisäksi perjantaina 13.11.2020 klo 10.10-11.00 RNC:n Timo Ruuskanen on taiteilijavierailulla koulullamme.

Kaupungin virallisia maski- ja koronasuosituksia

Toisen asteen opiskelijoilta odotetaan maskin käyttöä koulussa sekä välituntien että oppituntien aikana.

 

 

UNICEF-kävely 19.10.2020

Turun klassillisen lukion opiskeljakunnan hallitus järjestää ja toimii myös sponsorina maanantaina 19.10.2020 järjestettävässä UNICEF-kävelyssä. Kävely toteutetaan kolmannella oppitunnilla opetusryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti. Tänä lukuvuonna UNICEF-kävelyillä tuetaan laadukasta koulunkäyntiä Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa, yhdessä Aasian köyhimmistä maista. Koulussa opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua tapahtumapaketin sisältöjen avulla UNICEFin työhön ja lasten elämään ja kouluarkeen Myanmarissa.

Opiskelijat saavat tarran UNICEF-kävelypassiin jokaisesta suorituksestaan, ja opiskelijakunnan hallitus sponsorina lahjoittaa jaettuja tarroja vastaavan summan keräykseen. Lisätietoa UNICEF-kävelystä löydät osoitteesta https://www.unicef.fi/unicef-kavely/.

Koreografiakurssi esittää – everyONE

everyONE-esityksen mainoskuva

Tervetuloa katsomaan koreografiakurssin esitystä everyONE Turun Nuoren Teatterin tiloihin keskiviikkona 23.9. kello 15. Esityksen kesto on noin 10 min. Olethan varannut ilmaisen paikkasi osoitteesta illi.varaukset@gmail.com, sillä sisään otetaan vain 70 katsojaa koronarajoitusten takia.

Tiedote syksyn YO-kirjoituksiin osallistuvalle

Muista, että omalla vastuullisella vapaa-aikana tapahtuvalla toiminnalla on suuri vaikutus tartuntariskien minimoimisessa.

Sairaana tai edes vähäoireisena ei saa tulla kouluun eikä YO-kirjoituksiin. Jos kokeen tekeminen ei ole mahdollista, rehtori selventää kokelaalle tilanteen ja ohjaa kokelaan hakemaan ilmoittautumisen mitätöintiä.

Julkisessa liikenteessä yritä pitää 1-2 m turvaväli kanssamatkustajiin matkalla koetilaisuuteen, käytä suojamaskia. Ennen kirjoitustilaan tulemista, ota selville kirjoitustilasi ja istuinpaikkasi ala-aulaan ja 2. kerroksen aulaan sijoitetuista istumakartoista.

Käsidesiä on varattu kaikille koulun ulko-oville ja kirjoitustilan sisääntulon yhteyteen.

Henkilökohtaiset tavarat, mahdollisuuksien mukaan myös päällysvaatteet, jätetään omiin lokerikkoihin (koulun omat opiskelijat) ja pukuhuoneisiin 1-2 metrin turvavälit ja käsihygienia huomioiden.

Tutustu koulukohtaisiin ohjeisiin ennen kirjoituksiin saapumista ja toimi niiden mukaisesti.

Kokeessa tarvittavat välineet ja eväät tulee jättää siten, että niiden tarkastaminen on mahdollista tehdä ilman tarkistettaviin asioihin koskemista. Erityisesti eväät tulee pakata läpinäkyviin pusseihin tai rasioihin!

YO-kokeessa kokelas saa halutessaan käyttää itse hankkimaansa maskia. Tarvittaessa maski riisutaan henkilöllisyyden tarkistamista varten. Kokelas saa ottaa kokeeseen vaihtomaskeja, käsidesiä sekä pussit puhtaille ja likaisille maskeille. Välineet asetellaan esimerkiksi läpinäkyviin pusseihin siten, että valvojan on ne helppo tarkistaa ilman koskemista.

Kokeen aikana WC-käynnit pyritään järjestämään huolehtimalla turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Kokeen päättämisen jälkeen USB-muistin, muistiinpanopapereiden ja lainavälineiden (esimerkiksi tietokoneen) palauttamisen yhteydessä huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Kokelaat poistuvat koulun tiloista heti YO-kokeen jälkeen.

Syksyn ylioppilastutkinnon koepäiviä on muutettu koronavirustilanteen jatkumisen vuoksi

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa syksyn 2020 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon turvallinen järjestäminen syksyllä myös koronavirustilanteen jatkuessa. Kokeita on mahdollista järjestää lukioissa aiempaa pienemmissä ryhmissä ja suuremmilla turvaväleillä. Kokelas voi syksyn 2020 tutkinnossa halutessaan ilmoittautua suorittamaan sellaisia kokeita, jotka olisivat olleet alun perin samana tutkintopäivänä. Muutos helpottaa erityisesti niiden kokelaiden tilannetta, joiden tutkintosuunnitelmat muuttuivat keväällä oman sairastumisen, aikaistettujen koepäivien tai muun syyn vuoksi.

Tarkemmat päivät YTL:n sivuilta.

 

Juhla kevään 2020 ylioppilaille la 29.8.2020

Lauantaina 29.8.2020 klo 10.30 järjestämme Mikaelin kirkossa kevään 2020 ylioppilaille yhteisöllisen juhlan. Juhla ei ole varsinainen lakitustilaisuus vaan erilaista ohjelmaa sisältävä yhteisöllinen juhla. Noin tunnin mittaisen juhlan aikana ylioppilaat laittavat valkolakin yhtäaikaisesti päähänsä, kuulevat Gaudeamuksen ja saavat nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Toivomme siis ylioppilaiden ottavan valkolakin mukaansa. Lisäksi toivomme vieraiden ja ylioppilaiden saapuvan juhlaan hyvissä ajoin, että ehdimme ohjata kaikki omille paikoilleen. Suosittelemme maskin käyttöä kirkon sisätiloissa.
Juhlaan ilmoittautuneita ylioppilaita on kaikkiaan 128 ja ilmoitettujen vieraiden, opettajien ja esiintyjen kanssa pysymme mukavasti Mikaelin kirkon asettamissa henkilömäärärajoituksissa.

Tervetuloa juhlaan, ja muistathan, että osallistut tapahtumaan ainoastaan täysin oireettomana!

 

Syyslukukauden 2020 aloitus

17-, 18- ja 19-tasolla lukuvuosi alkaa klo 9.30. 20-tasolla lukuvuosi alkaa klo 10.00 yhteisellä tilaisuudella 2. kerroksen liikuntasalissa. Päivän tarkempi aikataulu alla olevassa taulukossa.

12.8.2020 20-taso 19-taso 18-taso ja 17-taso
klo 9.30-10.00 ——————— luokkiin luokkiin
klo 10.00-10.30 luokkiin illeille esittely salissa luokissa
klo 10.30-11.00 luokissa,
Illeille esittely salissa
luokissa lounaaseen saakka lounas:
klo 10.30 17, 18D, 18H
klo 10.45 18A, 18B, 18C
klo 11.00-11.30 luokissa lounaaseen saakka lounas:
klo 11.15 19A, 19C, 19D
klo 11.30 19B, 19E, 19F
lounas:
klo 11.00 18E, 18F, 18G

illeille esittely salissa,
lounaan jälkeen jatkuu luokissa

klo 11.30-12.00 lounas/tutorit opastavat:
klo 11.45 20A/20E, 20G
lounas:
klo 11.45 19G, 19H

lounaan jälkeen jatkuu tarvittaessa luokissa

klo 12.00 lounas/tutorit opastavat:
klo 12.00 20B, 20C, 20F/20D, 20H
klo 12.15 20E, 20G/20A
klo 12.30 20D, 20H/20B, 20C, 20F

lounaan/opastuksen jälkeen jatkuu luokissa

Lukiopaikan vahvistaminen ja ohjeet kurssivalintojen tarkistamiseen

Onneksi olkoon kaikille uusille Turun klassillisen lukion opiskelijoille! Uusi lukuvuosi alkaa ke 12.8.2020.

Ota lukiopaikka vastaan Opintopolun sähköpostiviestissä olevan linkin kautta viimeistään torstaina 25.6.2020. Ilmoita myös ehdottomasti lukion kansliaan (p. 040 537 6794), mikäli et aio ottaa vastaan opiskelupaikkaasi.

Turun kaupungin peruskouluista siirtyvien opiskelijoiden yhteystiedot siirretään suoraan lukion hallinto-ohjelmaan. Opiskelijoiden ja huoltajien Wilma-tunnukset säilyvät ennallaan. Mikäli olet unohtanut tunnuksesi tai salasanasi, ota yhteyttä lukion koulusihteeriin. Muista kuin Turun kaupungin peruskouluista tuleville opiskelijoille lähetetään postitse Wilma-tunnukset ja ohjeet kirjautumiseen, samoin kuin opiskelijatietolomake täydennettäväksi ja palautettavaksi kirjeessä olevalla palautuskuorella. Huoltajat saavat Wilma-tunnukset sähköpostilla yleensä elokuussa sen jälkeen, kun opiskelija- ja huoltajatiedot ovat päivittyneet opiskelijarekisteriin.

Teemme kaikille uusille opiskelijoilemme 1. jakson lukujärjestyksen valmiiksi juhannukseen mennessä. Kaikille tulee lukujärjestykseen matematiikkaa (MAY01), fysiikkaa (FY01), opinto-ohjausta (OP01), digitaitoja (HO20), oman ryhmänohjaajan oppiainetta ja lisäksi 2-4 muuta ainetta. Ilmaisulinjalaisilla lukujärjestykseen lisätään myös Ilmaisun starttikurssi.

Mikäli aiot lukea A-kielenä jotain muuta kuin englantia tai ruotsia, niin ilmoita siitä välittömästi tämän kirjeen saatuasi sähköpostitse osoitteeseen turun.klassillinen@turku.fi, niin saamme sijoitettua sinut oikeisiin ryhmiin.

Tarkista Wilmasta mahdollisimman pian lukujärjestyksesi. Mikäli huomaat lukujärjestyksessäsi muutostarpeita, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan (ryhmät 20A, 20B Hongisto (10.8.2020 alkaen Anttonen), ryhmät 20C, 20D, 20E Laulumaa ja ryhmät 20F, 20G, 20H Östdahl) joko Wilma-viestillä, sähköpostitse, teksti- tai WhatsApp-viestillä. Opinto-ohjaajat tekevät vaadittavat muutokset ja ovat tarvittaessa yhteydessä. Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät mm. koulun kotisivuilta.

Lukujärjestyksiin tutustutaan vielä ensimmäisenä koulupäivänä ryhmänohjaajan ja tutoreiden avustuksella, joten tarvittaessa muutoksia voi tehdä vielä silloinkin. Jaksojen 2-5 kurssivalinnat tehdään ohjatusti koulussa 1. jakson aikana.

Kotisivuiltamme http://www.turunklassillinenlukio.fi löydät opinto-oppaan, oppikirjalistan sekä tietokoneen hankintaan, opintotukeen ja koulumatkatukeen liittyviä ohjeita. Kesän aikana sinne päivitetään myös muut tulevan lukuvuoden asiat.

Uusi lukuvuosi alkaa ke 12.8.2020 klo 10.00 osoitteessa Eskelinkatu 4, käynti Linnankadun puolelta (2. kerroksen liikuntasali).

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan opintosi Turun klassillisessa lukiossa!

HUOM! Mikäli perheelläsi on taloudellisia vaikeuksia lukiolaisen tietokoneen hankinnassa, voit kirjoittaa vapaamuotoisen anomuksen saadaksesi lukioajaksesi käyttöösi uuden Rotareiden lahjoittaman kannettavan tietokoneen (1 kpl). Lähetä perusteltu hakemuksesi 17.6.2020 mennessä osoitteeseen seppo.pukonen@turku.fi. Päätös saajalle lähetetään 18.6.2020.

Kevään viimeisten päivien aikataulu

Perjantai 29.5.2020 on palaute- ja ohjeistuspäivä. Päivän aikana opettajat antavat etukäteen ilmoittamina ajankohtina palautetta 5. jakson kursseista ja kokeista sekä ohjeistavat ja antavat vinkkejä kesäksi syksyn YO-kirjoituksiin osallistuville.

Päättäjäispäivä, la 30.5.2020, alkaa etänä toteutettavalla ryhmänohjauksella klo 12.30 ellei ryhmänohjaaja ole muuta ilmoittanut.

Turun klassillisen lukion päättäjäis- ja ylioppilasjuhla on tänä vuonna nauhoitettu virtuaalilähetys, lähetys on lauantaina 30.5. klo 13.00. Linkin lähetykseen saatte 15 minuuttia ennen juhlaa Wilma-viestinä, sama linkki löytyy myös samana ajankohtana Wilma-tiedotteista ja koulun kotisivuilta. Juhlaa voit seurata tietokoneelta tai tv-ruudulta kytkemällä tietokoneesi tv-vastaanottimeen tai käyttämällä tv:n verkkoselainta. Lähetys on YouTubessa. Juhlan kesto on noin 17 minuuttia, jonka aikana tapahtuu myös ylioppilaiden lakitus.

Kaikkia opiskelukavereitanne tai ylioppilaita ette luonnollisestikaan lähetyksessä näe, vaan se on mahdollista sitten la 29.8. klo 10.30 Mikaelin kirkossa pidettävässä lähijuhlassa, jos epidemiatilanne sen järjestämisen sallii.

Kovin erilainen päättäjäisjuhla on siis tulossa, tehdään siitä yhdessä juhlava ja ikimuistoinen päivä!

 

Turun Etsivä nuorisotyön discord kanava on muuttunut!

Jos tarvitset apua vaikkapa työn, opiskelun, asumisen, harrastusten tai minkä tahansa muun arkeen liittyvän kanssa niin:

Tervetuloa Turun etsivän nuorisotyön Discord-olkkariin! Meidät löytää täältä aina tiistaisin ja torstaisin 16:00-18:00. Tämä on olkkari on 15-29-vuotiaille nuorille suunnattu tapaamispaikka, missä voi hengailla, jutella ohjaajien ja muiden nuorten kanssa, tai kysyä mieltä askarruttavista aiheista. Myös kahden keskeiset keskustelut ohjaajien kanssa onnistuvat. Joten, jos jokin painaa mieltä, tai haluat vaan hengähtää hetken kanavallamme, niin tervetuloa vaan!

https://discord.gg/g3BUFyD
instgram: etsivä nuorisotyö turku

puhelin/whatsapp:
Jael Silander 040-147 2650
Iina Kela 044-907 2965
Laura Hosseini 044-907 2363 (Lomalla 22.6 saakka)
Sami Renberg 044-907 2366 (Lomalla 22.6 saakka)

 

Näyttely Poikkeuksellisia tiloja Galleria K:ssa ma 11.5.2020

Galleria K:n näyttely Poikkeuksellisia tiloja avautuu virtuaalisesti ma 11.5.2020. Näyttelyn teoksen ovat nähtävissä sekä Galleria K:n Instagramissa, Illin Facebook-sivuilla sekä Galleria K:n uudessa blogissa.

 

Ilmaisulinjalle hakeneiden etukäteistehtävien pisteet saatavilla

Etukäteistehtäviä palautettiin kaikkiin 106 kappaletta, kiitos kaikille niistä! Tehtävät on nyt pisteytetty ja omia pisteitään voi kysellä vappuaattona klo 12-15. numerosta 044 907 4724 ja jatkossa arkipäivisin klo 9-15 välisenä aikana.

 

Lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjotin aukeaa opiskelijoille ti 5.5.2020

Opiskelijat voivat tehdä Wilman kautta ensi lukuvuotta koskevat kurssivalinnat kurssitarjottimesta tiistaista 5.5. alkaen. Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen ryhmänohjaajaltasi ryhmänohjaustuokiossa ke 29.4. ja ohjeen löydät myös koulun kotisivuilta.

 

Toisen vuosikurssin huoltajailta ti 21.4.2020 klo 18.00

Toisen vuosikurssin huoltajailta järjestetään ti 21.4.2020 klo 18.00 alkaen Google Meetin kautta, osoitteessa https://meet.google.com/. Liity kokoukseen tunnuksella xyn-gwbq-vfa. Livenä paikalla ovat apulaisrehtori, opinto-ohjaaja ja ryhmänohjaajat.

Tilaisuuden ohjelma:

 • apulaisrehtori Seppo Pukonen aloittaa tilaisuuden kertomalla ylioppilastutkinnosta.
 • opinto-ohjaaja Sirkku Anttonen jatkaa kertomalla yhteishaun uudistuksesta.
 • liittyminen ryhmänohjaajan keskustelutilaisuuteen hänen lähettämänsä liittymislinkin kautta.

Lisäksi Turun yliopiston osastopäällikkö Mari Kähkönen avaa korkeakouluhakuja hiukan tarkemmin videollaan, johon linkin saatte viimeistään illan kuluessa.

 

Etäopetus lukiokoulutuksessa jatkuu 13.5.2020 saakka

Lukiokoulutus on siirtynyt etä- ja verkko-opetukseen sekä tuettuun itseopiskeluun maanantaista 16.3.2020 lähtien, joka jatkuu ainakin 13.5.2020 saakka. Turun ammatti-instituutti jakaa lounaspaketteja toisen asteen opiskelijoille. Ne ovat noudettavissa viikolla 16 perjantaina 17.4. ja sen jälkeen aina tiistaisin ja torstaisin. Lounaspaketit ovat laktoosittomia. Muita erityisruokavalioita ei kyetä nyt ottamaan huomioon. Lounasta on tarjolla kasvis- tai lihavaihtoehtona.

Lukiorakennus on suljettu mutta opettajat jatkavat opetusta työjärjestyksensä mukaisesti etänä pääsääntöisesti kotoa käsin. Tarkempia ohjeita etäopetuksesta löydät opettajien lähettämistä Wilma-viesteistä.

 

Devising-kurssit demoesitykset peruttu

Nykyteatterikurssin devising-kurssin maanantaille 23.3. suunnitellut demoesitykset on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

 

Galleria K – Avajaiset siirtyvät

Turun klassillisen lukion alakerrassa olevan Galleria K:n avajaiset siirtyvät jälleen koronavirustilanteen vuoksi. Valokuvauksen näyttelykurssin yhteisnäyttelyyn tarkoitetut työt ja teokset mahdollisesti sijoitellaan galleria-tilaan, mutta itse avajaistilaisuus perutaan. Työt voi nähdä virtuaalitapahtumassa vielä kevään aikana! Lisätietoja virtuaalitapahtumasta julkaistaan lähempänä h-hetkeä!

 

Taimine-teatterin näytös Onnen manifesti to 5.3. klo 12.00

Taimine-teatterin uutuusnäytelmä Onnen manifesti on pieni kertomus, joka herättää suuria kysymyksiä: Miten haluamme elää? Miten meistä tulee onnellisia? Ja kuka päättää, mitä menestys on?

Näytelmä kertoo Hannes Strömbergistä, joka on loistava jääkiekkoilija. Hanneksen faija oli ammattilainen, ja nyt Hanneksenkin pitäisi menestyä. Mutta haluaako Hannes edes pelata jääkiekkoa ja jaksaako hän yhä täyttää muiden odotukset. Kun Hannes törmää superfiksuun luokkakaveriinsa Emmiin, he huomaavat pian, että heillä on jotain yhteistä. Molemmat ovat väsyneet stressiin ja paineeseen, aina pitäisi pärjätä ja olla täydellinen. On vain yksi ratkaisu, heidän pitää protestoida!

 

Kummiyrityspäivä ti 3.3. klo 11.15-13.00

Ensi vuonna alkaa uusi mahdollisuus tutustua teatteri- ja media-alan ammattilaisiin. Uudistimme perinteisen opiskelijoiden työharjoittelun muuttamalla täydellisesti sen konseptin. Ei enää töiden keksimistä opiskelijoille eikä siitä koituvaa harmia ja ylimääräistä työtä yritykselle. Uudessa formaatissa kummiyritys ottaa vastaan varjostamaan tuleva opiskelijamme. Ajatuksena on se, että varjostamalla opiskelija saa mahdollisimman paljon tietoa ammatista ja urapolusta varjostamaltaan henkilöltä. Päämääränä olisi, että nuori käyttäisi tästä saadun tieto-taidon oman lukiodiplominsa teossa. Lue lisää http://www.turku.fi/uutinen/2020-02-27_kulttuuriala-tutuksi-lukiolaisille-kummiyrityksia-varjostamalla

Ensi viikon tiistaina 3.3. klo 11.15-13.00 välisenä aikana mukana olevat kuumiyritykset tulevat esittelemään omaa toimintaansa ja kertomaan ammateista, joita ensi keväänä pääsee varjostamaan. Tilaisuuden alussa myös kerrotaan koko varjostamisen idea ja aikataulutus. Tilaisuus on pakollinen kaikille 1. vuoden illeille!

Ketkä kaikki ovat klassillisen kummiyrityksiä?

Kummiyritysten kirjo vastaa lukiossa suoritettujen lukiodiplomien valikoimaa: teatteri-, tanssi-, media- ja kuvataidediplomit.
Aurinkobaletti
Kasimir Högnäs, Freelancer ohjaaja
Mainostoimisto Jabadabaduu
Mainostoimisto Nitro
Tanssiteatteri Eri
Tuotantoyhtiö Apaja
Turun kaupunginteatteri
Turun Sanomat
Åbo Svenska teater
YLE

 

Edu Game Jamit 28.2.-1.3.2020

Nyt on mahdollista päästä tekemään jotain ainutlaatuista, kun Turun klassillinen lukio järjestää ensimmäisenä Suomessa viralliset Edu Game Jamit eli kavereiden kesken pelijamit 28.2. – 1.3.2020! Ilmoittautuminen on nyt auki ja mukaan toivotaan kaikkia asiasta kiinnostuneita vuosi- tai taitotasosta riippumatta!

Mitä?
Klassillinen lukio tekee historiaa, kun se saa järjestettäväkseen Suomen ensimmäiset viralliset edu game jamit eli kavereiden kesken jamit. Mukana tapahtumaa järjestämässä on myös Finnish Game Jam Ry! Tapahtuma on myös osa Turun kaupungin työelämäkumppanuushanketta sekä Growing Mind -tutkimushanketta.

Mitkä?
Game Jam on yhteistoiminnan muoto, jonka tarkoitus on tuoda yhteen pelaamisesta, pelien tekemisestä tai pelisuunnittelusta kiinnostuneita harrastajia tai ammattilaisia. Ideana on yhdessä työryhmän kanssa aloittaa nollasta ja annetussa ajassa sekä tarjotuilla työvälineillä ja yksinkertaisilla ohjelmistoilla suunnitella ja toteuttaa valmis peli joko mobiiliin tai selaimeen. Edu Game Jamien idea on tuottaa opetuskelpoinen peli opiskelijaryhmissä.
Kyseessä ei ole tiimien keskinäinen kilpailu, vaan tiimit kisaavat lähinnä kelloa vastaan. Työtapa haastaa koko ryhmän mielikuvitusta, yhteistyötaitoja sekä ajankäyttöä, jotka kaikki ovat oleellisia taitoja myös työelämässä.

 

Don Juan ti 25.2. klo 19.00

15 opetusryhmää, iso joukko opettajia ja henkilökuntaa menee katsomaan Turun kaupungin teatteriin Pasi Lampelan ohjaamaa esitystä Don Juan. Koulumme ostamaan koko Pienen näyttämön näytökseen mahtuu kaikkiaan 250 katsojaa.

 

Penkkariajelureitti to 6.2.2020 klo 13.00-14.00

Vanhojen tanssit to 6.2.2020 klo 16.30 ja klo 18.30

Tervetuloa seuraamaan Turun klassillisen lukion vanhoja tansseja Logomoon (saapuminen) torstaina 6.2.2020!

Wanhojen 1. näytös klo 16.30 ja 2. näytös klo 18.30.

Tarkemman päivän aikataulun löydät täältä.

 

Yleislinjan esittelyilta ke 22.1.2020 klo 18.30!

Tervetuloa keskiviikkona 22.1.2020 Turun klassillisen lukion yleislinjan esittelyiltaan lukiomme 2. kerroksen aulaan, luokkiin ja liikuntasaliin klo 18.30. Opettajat ovat tavattavissa jo klo 18.00 alkaen 2. kerroksen luokissa. Käyntiosoitteemme on Eskelinkatu 4, sisäänkäynti Linnankadun puolelta. Koulumme pihassa ei valitettavasti ole parkkitilaa Iltalukion oppituntien takia.

 

ILLI-linjan esittelyilta ti 21.1.2020 klo 18.30

Tervetuloa tiistaina 21.1.2020 M/S Illilinjan matkalle esittelyiltaan. Arvioitu lähtöaikamme on klo 18.30, jota ennen terminaalissa (lukiomme 2. kerroksen aula) viihdyttää trubaduuri ja tarjolla on pientä virvokketta klo 18.00 lähtien. Käyntiosoitteemme on Eskelinkatu 4, sisäänkäynti Linnankadun puolelta. Terminaalin (koulun) pihassa ei valitettavasti ole parkkitilaa Iltalukion oppituntien takia.
Kapteeni Pukonen miehistöineen toivottaa mukavaa matkaa!

 

Joulujuhla lukiomme liikuntasalissa perjantaina 20.12. klo 10.00

Kaikille yhteinen joulujuhla järjestetään koulumme juhlasalissa perjantaina 20.12. klo 10.00. Päivä kuitenkin alkaa klo 9.45 palkin 4. oppitunnin luokassa, josta siirrytään liikuntasaliin siten, että juhla pääsee alkamaan klo 10.00. Syyslukukausi päättyy juhlaan.

Kevätlukukausi aloitetaan tiistaina 7.1.2020 lukujärjestysten mukaisesti.

Hyvää joulua ja rauhallista uuden vuoden odotusta kaikille!

 

Syksyn itsenäisyys- ja YO-juhla lukiomme liikuntasalissa torstaina 5.12. klo 12.00.

Lämpimät onnittelut uusille ylioppilaille!

Lakitettavien olisi hyvä tulla paikalle n. puoli tuntia aikaisemmin eli klo 11.30, että ehdimme katsoa istumapaikat ja sopia muut käytännön järjestelyt. Lakitettavilla tulee olla mukana ylioppilaslakki, jossa on nimilappu kiinnitettynä lakin sisäpuolelle.

Jos joku lakitettavista ei halua osallistua ylioppilasjuhlaan, niin toivomme, että siitä ilmoitetaan apulaisrehtorille viimeistään 30.11. mennessä. Myös jokaisen lakitettavan juhlaan osallistuvien juhlavieraiden määrä toivotaan ilmoitettavan samaan määräaikaan mennessä.