Etukäteistehtävä

Tehtävänanto (kevät 2023)

Tee korkeintaan kahden minuutin pituinen video, jossa esittelet itsesi, pohdit suhdettasi ilmaisuun ja taiteeseen sekä perustelet hakuvalintaasi. Voit jäsentää videosi esimerkiksi seuraavien apukysymysten avulla:

Kuka olet? Kuvaile itseäsi.

Mitä harrastat ja mistä asioista olet kiinnostunut?

Mikä on suhteesi taiteeseen ja sen tekemiseen, erityisesti ilmaisulinjamme painopistealueisiin (teatteri, media, tanssi)?

Miksi Turun klassillisen lukion ilmaisulinja olisi oikea paikka sinulle?

Tee videosta omannäköisesi!

Etukäteistehtävän palautus

Nimeä videosi muotoon Sukunimi Etunimi. Arvioijat eivät näe lähettämääsi sähköpostiviestiä vaan ainoastaan etukäteistehtäväsi.

Lähetä videolinkkisi viimeistään 14.4.2023 osoitteeseen illihaku2023@gmail.com.

Määräajan jälkeen palautettuja tehtäviä ei oteta huomioon valintakokeen pisteytyksessä.

Katso ohjeet videon lataamiseen tästä.

Koululla suoritettava valintakoetehtävä

Valintakoe pidetään kaikille ilmaisulinjalle hakeville (myös muille kuin 1. sijalla hakeville) osoitteessa Turun klassillinen lukio Eskelinkatu 4, ke 19.4.2023 klo 9.15 – 11.45. Ilmoittautuminen alkaa klo 8.45. Ota  mukaasi lyijykynä ja pyyhekumi.

Valintakokeen tehtävä mittaa hakijan soveltuvuutta lukio-opiskeluun ja hänen ajattelunsa kypsyyttä, jota vaaditaan ilmaisun ja opintojen yhdistämisessä. Tehtävää ei julkaista etukäteen eikä se vaadi valmistautumista.

Valintakoetta ei tarvitse jännittää ollenkaan, joten hyvällä sykkeellä ilon kautta paikan päälle!

Jos et pääse esimerkiksi leirikoulun takia osallistumaan valintakokeeseen, ota ennen koepäivää yhteys apulaisrehtoriin tai ilmaisulinjan koordinaattoriin.