Etukäteistehtävä

Tehtävänanto (kevät 2022)

Kirjoita 1-2 sivun mittainen teksti tai tee korkeintaan kahden minuutin pituinen video, jossa esittelet itsesi, pohdit suhdettasi ilmaisuun ja taiteeseen sekä perustelet hakuvalintaasi. Voit muotoilla tekstisi esimerkiksi seuraavien kysymysten pohjalta:

Kuka olet? Kuvaile itseäsi.

Mitä harrastat ja mistä asioista olet kiinnostunut?

Mikä on suhteesi taiteeseen ja sen tekemiseen, erityisesti ilmaisulinjamme painopistealueisiin (teatteri, media, tanssi)?

Miksi Turun klassillisen lukion ilmaisulinja olisi oikea paikka sinulle?

Etukäteistehtävän palautus

Kirjallisesti tehty tehtävä palautetaan sähköpostin liitteenä viimeistään 14.4.2022 osoitteeseen klassillinen.lukio@turku.fi.

Videomuotoiseen esittelyyn osoittava linkki tulee lähettää viimeistään 14.4.2022 osoitteeseen klassillinen.lukio@turku.fi.

Nimeä liitteesi muotoon sukunimi etunimi. Arvioijat eivät näe lähettämääsi sähköpostiviestiä vaan ainoastaan etukäteistehtäväsi.

Määräajan jälkeen palautettuja tehtäviä ei oteta huomioon valintakokeen pisteytyksessä.

 

Koululla suoritettava valintakoetehtävä

Valintakoe pidetään kaikille ilmaisulinjalle hakeville (myös muille kuin 1. sijalla hakeville) osoitteessa Turun klassillinen lukio Eskelinkatu 4, ke 20.4.2022 klo 9.15 – 11.45. Ilmoittautuminen alkaa klo 8.45. Ota  mukaasi lyijykynä ja pyyhekumi.

Valintakokeeseen tullaan ilman erillistä kutsua. Tehtävä mittaa hakijan soveltuvuutta lukio-opiskeluun ja hänen ajattelunsa kypsyyttä, jota vaaditaan ilmaisun ja opintojen yhdistämisessä. Tehtävää ei julkaista etukäteen eikä se vaadi valmistautumista.

Valintakoetta ei tarvitse jännittää ollenkaan, joten hyvällä sykkeellä ilon kautta paikan päälle!

Jos et pääse esimerkiksi leirikoulun takia osallistumaan valintakokeeseen, ota ennen koepäivää yhteys apulaisrehtoriin tai ilmaisulinjan koordinaattoriin.