Kuvaaja: Mattus Alsi

YO-kirjoitukset

Tervetuloa tekemään YO-koetta Turun klassilliseen lukioon

Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa syksyn 2020 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon turvallinen järjestäminen syksyllä myös koronavirustilanteen jatkuessa. Kokeita on mahdollista järjestää lukioissa aiempaa pienemmissä ryhmissä ja suuremmilla turvaväleillä. Kokelas voi syksyn 2020 tutkinnossa halutessaan ilmoittautua suorittamaan sellaisia kokeita, jotka olisivat olleet alun perin samana tutkintopäivänä. Muutos helpottaa erityisesti niiden kokelaiden tilannetta, joiden tutkintosuunnitelmat muuttuivat keväällä oman sairastumisen, aikaistettujen koepäivien tai muun syyn vuoksi.

Syksyllä 2021 YO-kokeet:
ma 14.9. kemia, terveystieto (alkuperäiset kokeet jaettu)
ke 16.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä: englanti (alkuperäiset kokeet jaettu)
to 17.9. uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, maantiede (uusi koepäivä)
pe 18.9. äidinkieli, lukutaidon koe, suomi toisena kielenä -koe
ma 21.9. A- ja B-ruotsi
ti 22.9. pitkä ja lyhyt matematiikka
to 24.9. filosofia, biologia (alkuperäiset kokeet jaettu)
pe 25.9. äidinkieli, kirjoitustaidon koe
ma 28.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä: englanti, saksa, ranska, espanja, venäjä, latina, italia, portugali
ti 29.9. psykologia, historia, fysiikka (uusi koepäivä)
to 1.10. vieras kieli, pitkä oppimäärä: ranska, espanja, saksa, venäjä (uusi koepäivä)

Kaikki YO-kokeet pidetään lukiomme liikuntasalissa (2. kerros) ja 4. kerroksen luokissa 410 ja 417. Lukion osoite on Eskelinkatu 4, sisäänkäynti Linnankadun puolelta. HUOM! Pihaan ei mahdu pysäköimään.

Muistutamme, että kokeeseen voi tulla ainoastaan täysin terveenä. Lievienkin koronainfektioon sopivien oireiden takia on jäätävä kotiin ja otettava yhteyttä lukion rehtoriin. Kokeisiin tuleville suosittelemme maskin käyttöä.

Varmista hyvissä ajoin ennen koepäivää, että koneesi on sopiva digitaalisen yo-kokeen tekemiseen ja että osaat käynnistää koneen USB-muistitikulta.

Tule koululle koepäivän aamuna viimeistään klo 8.00 tietokoneesi ja siihen liittyvien lisätarvikkeiden (verkkokaapeli, kuulokkeet, laturi, hiiri…) kanssa.

Ennen kokeen alkamista kytkemme ja testaamme kaikkien kokelaiden koneet yhdessä kokelaan kanssa ja varmistamme, että kaikki toimii. Tämän jälkeen kokelailla on mahdollisuus rauhoittua ja noutaa esim. eväitä koulun ruokalasta.

Matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeissa saa käyttää koe-järjestelmän ulkopuolisina apuvälineinä lautakunnan määräysten mukaisia laskimia ja taulukkokirjoja, jotka pitää jättää tarkistettavaksi etukäteen koetta edeltävänä arkipäivänä klo 10.00 mennessä. Merkitse taulukkokirjaan ja laskimeen oma nimesi.

Ota mukaasi henkilöllisyystodistus, kirjoitusvälineet ja eväitä. Eväitä on siis saatavissa myös koulun ruokalasta (koulun omille opiskelijoille) koeaamuisin klo 8.15-8.30. Eväissä ja asusteissa ei saa olla minkäänlaisia tekstejä. Kaikki mahdolliset tekstit eväissä on kotona peitettävä esim. maalarinteipillä. Koetilaan saa tuoda ainoastaan kirjoitusvälineet ja eväät.

Lisää tietoa löydät kohdasta Opiskelijalle ja sivustolta www.ylioppilastutkinto.fi.

Yhteystiedot:
kanslia 040 537 6794, rehtori 050 432 3612, apulaisrehtori 040 724 2198.