Esittelyillat 2024
Yleislinja maanantaina 29.1. klo 18.30
Ilmaisulinja tiistaina 30.1. klo 18.30

Pihalla ei ole pysäköintitilaa, koska Turun iltalukiolla on normaali opetuspäivä.

 

Turun klassilliseen lukioon haetaan yhteishaussa. Kevään 2024 yhteishaku on helmi-maaliskuussa. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoa yhteishausta saat Opintopolusta.

Opintopolussa tehdyn yhteishaun lisäksi Turun kaupungin lukioon hakijan tulee täyttää lukion ainevalintakortti.

Keväällä 2024 ilmaisulinjalle kaikille hakijoille on pakollinen etukäteistehtävä. Tästä lisätietoa löydät kohdasta Hakeminen ilmaisulinjalle.

Voit halutessasi hakea sekä ilmaisulinjalle että yleislinjalle.

Onnea matkaan!

Varapaikat ja täydennyshaku: täytämme vapautuvat paikat yhteisvalintajärjestelmän antaman varasijalistan mukaisesti.

Keväällä 2023 yhteishaun alin keskiarvoraja yleislinjalle pääsyyn oli 7,92. Ilmaisulinjan alin pisteraja oli 14,73 (maksimi 20 pistettä).

Ilmaisulinjan pääsykoe on 17.4.2023. Opintoja suunnitellaan lukiolla juhannusviikolla 17.6. tai 18.6.

Lukioon hakeneille

Tervetulokirje lukioon valituille lähetetään sähköpostilla ja postin välityksellä. Lukiopaikka vastaanotetaan ensisijaisesti opintopolussa.
Täytämme mahdolliset vapautuvat paikat yhteisvalintajärjestelmän antaman varasijalistan mukaisesti. Ilmaisulinjalle hakeneille lähetetään sähköpostilla kutsu pääsykokeesiin, johon tullaan ilmoittautumatta.

Ohjeet oikaisuvaatumuksen tekemiseen:

Jos opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty opiskelijaksi ottamisen perusteiden mukaisesti, ota ensin yhteys oppilaitokseen, johon hait tai Opetushallituksen Ohjaus- ja neuvontapalveluun. Ellei asia tällöin selviä, voit valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä siihen aluehallintovirastoon, jonka alueella oppilaitos sijaitsee viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun olet saanut päätöksen. Pyydä päätös ja muutoksenhakulomake oppilaitoksen rehtorilta ja liitä se valitukseesi.

https://avi.fi/asioi/henkiloasiakas/oikaisuvaatimukset

Kirjaamopalvelut – Asiakaspalvelut ja muut asiointitavat – Asiointipalvelut – Henkilöasiakas – Asioi – Aluehallintovirasto (avi.fi)