(Projektimme alkulähteille pääset halutessasi tästä: https://blog.edu.turku.fi/innopaja/2014/05/28/homma-kayntiin/)

Puhtaalta pöydältä Amerikan ryöstöretkien kimppuun! Viime historian tunnilla eräs nopea esseenkirjoittaja oli koonnut iPadilla valmiiksi kuvamateriaalia tälle tunnille.

Seuraavalla historian tunnilla aiomme jatkaa Socrativen kotitehtävien avaamisen jälkeen keskustelua kulttuurien kohtaamisesta. Tähän on hyvä päättää jakso ja kokeilumme. Pureksittavaa riittää varmasti… Koettahan emme pidä, vaan arviointi suoritetaan jakson työskentelyn, vihkotyön ja Socrativen tehtävien avulla.

Vaikka pääsimme oikeastaan vasta alkuun, tämä kokeilumme ehti poikia jo vaikka mitä! Innostuimme käyttämään tabletteja monipuolisesti muissakin oppiaineissa.

Animaation kuvausta
Animaation kuvausta

Mm. kuviksen tunneilla suunnittelimme huonekaluja ja ajoneuvoja (SubDivFormer), teimme sarjakuvia (StripDesign) ja animaatioita (mm. iMovie), lukuaineissa on voitu hyödyntää Poppletia tiedon jäsentämisessä jne. Maantiedon tunneilla tehtiin esitykset Aasian valtioista Keynotella. Historiassa jatketaan Ruotsin suurvaltaa käsittelevään jaksoon ja suunnitelmissa on tehdä Kustaa Vaasasta hahmo Morfolla. Tabletti mahdollisti myös käsi paketissa olevan oppilaan matikan jakson tehtävien suorittamisen vihkotyöskentelyn sijasta. 

Koko koulun tasolla kokeilumme sai aikaan sen, että läksynkuulustelu Socrativella laajeni muihinkin oppiaineisiin kuutosilla ja kaikkien luokkien oppilaille suunnattu koulun laatukysely suoritettiin samoin Socrativella. Meidän projektin porukka koulutti ensin koko opettajakunnan ohjelman saloihin ja kukin opettaja muokkasi sitten omalle luokka-asteelleen sopivan kyselyn. Lisäksi tehtiin päätös hankkia koululle 16kpl iPad Minejä kaikkien luokkien opetuksessa käytettäväksi. Kuutoset ovat myös kevään aikana valmistelleet laitteistollamme ohjelmaa järjestämäänsä koulun kevätjuhlaan.

Kiitos ja kumarrus – jäämme odottelemaan loppuhuipennusta eli langattoman verkon toiminnan alkua! Toivottavasti kaikki on sen suhteen kunnossa syyslukukauden 2014 alkaessa…?

 

Johtopäätökset – mitä saatiin aikaan?