Kuvassa on juliste oppilaiden heiluttavista käsistä ja lapuilla lukee eri kielillä tervehdyksiä.

IMG_0450
Muutama ikävä väärinkäsitys on korjattu ohjelmien avulla: miksi olen myöhässä aamulla, mistä riita sai alkunsa välitunnilla. Mutta on myös ollut tilanteita, joissa oppilas ei ymmärrä kääntäjää, kun omakielinen opettaja tulee paikalle ohjelma toimiikin hyvin. Oppilas siis tekee pientä valikointia omaksi edukseen. Näin saattaa käydä hankalia tai epämieluisia tilanteita selvitettäessä. Seuraavalla kerralla ohjelma toimii jo hyvin 🙂 Kaikki siis opimme kaiken aikaa…

Saneluohjelmista Dragon Dictation on helppokäyttöinen ja melko toimiva. Sitä testattiin maastojuoksukarsinnoissa. Ohjelma antoi välillä hassuja nimiä, mutta kyllä niistä oppilaan tunnisti. Juoksukieltoinen oppilas oli ensimmäisellä kerralla mukana apukirjurina.

Ensi syksynä on tarkoitus jatkaa tutustumista ja harjoittelua. Aivan selvää jo on, että ohjelmat ovat vakiintuneet käyttöömme. Veso-päivänä kerroimme hankkeestamme myös yläkoulun opettajille. Viimeistään syksyn opettajakokouksessa on tarkoitus ohjata alakoulussa ohjelmien saloihin tarkemmin.

IMG_0227

Olemme erittäin tyytyväisiä valitsemaamme aiheeseen tässä hankkeessa. Käännös- ja saneluohjelmien lisäksi olemme itse kehittyneet huiman askeleen tietotekniikassa.

Savut tekaisin…