Niin me sitten aloitettiin kouluttautumalla Office 365.n saloihin. Ihan alkeista aloitettiin ja iltapäivä meni siivillä. Tuo kolmen tunnin rupeama oli hyvän mittainen ja viimeiset ei olisi millään malttaneet lopettaa. Onneksemme meitä oli vain 13hengen porukka, joten saimme jokaisen ongelmiin vastauksia ja kouluttajalla oli ihanan pitkä pinna; kärsivällisesti hän jaksoi vääntää meille rautalankaa. Pohdimme koulutuksen kuluessa erilaisia kysymyksiä, muunmuassa miten Office365 taipuisi blogikirjoitteluun, miten kannattaisi jakaa kansioita ja miten tallentaa oppilaiden arviointeja pilveen. Parasta antia kurssilla oli huomata miten vasta-alkajatkin innostuivat asiasta ja tuumasivat yhteen ääneen, että eihän tämä niin vaikeaa ole. Kurssi poiki meille jo seuraavan jatkokoulutuspäivän lokakuun loppupuolelle. Siihen asti me tietysti treenaamme alkeita kukin tahollamme. Muutama meistä tulee kouluttautumaan Onedrive Sites-ohjelman käyttöön, sillä kouluttajan kanssa asioita pohdittuamme tulimme lopputulemaan, että ehkä tuo sivustot-ohjelma taipuu parhaiten suurien oppilasmäärien dokumenttien tallentamiseen.

365kurssi

Ja se dokumentoinnin tuska! Miten se voikin olla niin vaikeaa muistaa ottaa niitä kuvia prosessin kuluessa? Viimeiset innokkaat saatiin sentään ikuistettua. Ehkä kyseessä on myös  ikäpolvien välinen ero. Entäpä jos prosessin dokumentointia varten hankittaisiin kaikille oppilaille selfietikut 😉

Topparin Salla

 

TOPpari kouluttautuu