Saamme INNO-hankkeen kautta saamiemme iPadeja tehokkaampaan käyttöön keväällä 2015, kun oppilaat tekevät esittelyvideoita Turun nähtävyyksistä. Näitä tehdään kokonaan iPadeilla käyttäen iMovieta. Oppilaat jaetaan uusiin ryhmiin (5 kpl), ja kukin ryhmä valitsee 2–3 nähtävyyttä Turussa, joista he keräävät tietoa, kirjoittavat tekstiä ja kuvaavat/videoivat. Oppilaat tekevät aineistostaan mainosvideoita iMovie-ohjelmalla.

Projektissa oppilaiden täytyy lisäksi ottaa selvää erilaisista Turussa olevista patsaista. Näin sen takia, että Turussa on paljon erilaisia patsaita, joiden ohi kävellään joka päivä tietämättä, miksi kyseinen patsas seisoo siinä, missä on. Oppilaat käyttävät Aurasma-sovellusta (http://www.aurasma.com/aura/) ottaakseen selvää ennalta valitsemastaan patsaasta. Suomalaisilla oppilailla on valmiina paperilla kysymyksiä ko. patsaasta, joihin hollantilasten täytyy löytää vastauksia.

Mainosvideot näytetään hollantilaisille oppilaille, kun he tulevat keväällä Suomeen. Oppilaat käyvät kyseisissä kohteissa yhdessä vieraansa kanssa (ryhmissä on 5 suomalaista ja 5 hollantilaista) ja suorittavat Aurasma-tehtävää. Kussakin ryhmässä on yksi valvova opettaja mukana. Tehtävät ja kokemukset puretaan yhteisellä oppitunnilla.

 

Mainosvideoita Turusta
Tagged on: