Pitkästä pitkästä aikaa oikein jännitti ennen koetta. Eniten varmasti tuo tekninen toteutus, mutta myös se, että kuinka hyvin onnistuimme koetehtävien määrässä ja vaativuudessa. Oppilaillahan oli netti kokeen ajan käytettävissä.

Teimme kokeen yhteensä neljälle ryhmälle viikon aikana. Ensimmäiset kaksi ryhmää tekivät kokeen samaan aikaan iPadeilla. Koe alkoi hyvin, mutta vartin jälkeen langattoman verkon ja iPadin yhteistyö alkoi rakoilla. Ja kun verkkoyhteys katkeaa, niin koko koe pitää aloittaa alusta. Onneksi satuimme olemaan ATK-luokassa, sillä viisi oppilasta seitsemästätoista joutui siirtymään tunnin aikana tietokoneelle ja kokeeseen varattu aika tuplaantui. Eli meni vähän oppirahojen makseluksi.

Vahingosta viisastuneena loput kaksi ryhmää suorittivat kokeensa tietokoneilla, joissa on kiinteä yhteys, ja kaikki sujui hienosti. Itse kiertelin luokassa valvomassa, että oppilaat eivät pidä yhteyttä toisiinsa. Erityisellä mielenkiinnolla seurasin erään pojan koesuoritusta, sillä hän yritti selvitä kokeesta puhtaasti googlettelemalla. Arvosanaksi hän sai 6-, joka oli siis kokeen kannalta parempi kuin, että hän olisi saanut esim. arvosanan 8-.

Tällä viikolla oppilaat saavat tietää lopulliset arvosanansa (pisteethän näkyivät ruudulla heti kokeen palautuksen jälkeen), jonka jälkeen keräämme vielä palautteen kokeesta. Palautteista sitten seuraavassa kirjoituksessa.

Kokeilussa sähköinen koe – koesuoritus