Katariinan ja Nummenpakan nelosluokkien projekti Pohjoismaista on edennyt viimeistelyvaiheeseen. Parityönä toteutetut sähköiset Pohjoismaakirjat ovat vuoden aikana saaneet paljon värillisiä kuvia, tietoa Pohjoismaista, linkkejä kansallislauluihin, puhuvia päämiehiä ja urheilustaroja ja paljon muuta.

 

image

Kevään aikana parien työt alkoivat valmistua hieman eri aikoihin ja niinpä tiimin vetäjät kehittelivät aiheeseen liittyvää lisätekemistä. Oppilaat opettelivat nettipohjoisen Kahoot-tietokilpailuohjelman käytön ja valmistelivat toisillensa Pohjoismaa-aiheisia visailuja tekemiensä kirjojen pohjalta. Helppokäyttöinen ja hauska tietokilpailuohjelma saavutti suuren suosion ja parit pääsivät vuorotellen tietokilpailuisänniksi. Huomasimme kenties suurimman oppimisen tapahtuvan tässä vaiheessa, etenkin omien kysymysten laatiminen oli erittäin opettavaista. Ohjelma vaatii joka kysymykseen yhden oikean ja muutaman väärän vastausvaihtoehdon ja väärien vastausten saaminen ”toi se vois kans kyl olla”-tasolle oli kehittävää ja haastavaa. Vastausvälineenä oppilaat käyttävät iPadeja ja omia älypuhelimiaan.

image

Toukokuussa projektimme saa päätöksensä. Sen kunniaksi pidämme iPad-juhlat, joissa kenties syömme lohta ja mustaamakkaraa, leikimme legoilla ja kuuntelemme Juicen Norjalaista villapaitaa.image

Pohjoismaa-projekti loppusuoralla