Onko koulussasi tai lukiossasi opettajia, joilla olisi innovatiivisia ideoita tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön kehittämiseen ja kokeilutoimintaan, mutta käynnistämiseen tarvittaisiin apua? Innopaja@koulut on juuri tätä varten!

Innopaja@koulut Turku –hanke rohkaisee ja innostaa opettajia opetusteknologian käyttöön mahdollistamalla opetusteknologiaa innovatiivisesti hyödyntävien osahankkeiden toteuttamisen joustavasti oppilaitoksissa. Innopajatoiminta  on alkanut vuotta aiemmin Kaarinassa.

Toimintamallissa Innopaja@koulut Turku -hanke toimii sateenvarjona useille pienemmille osahankkeille Turun kasvatus- ja opetustoimessa, jonka alla oppilaitokset kehittävät uusia tieto- ja viestintätekniikkaa ajanmukaisesti hyödyntäviä toimintatapoja. Tavoitteena on tukea oppilaitoksissa tarvelähtöisesti syntyneitä innovaatioita ja mahdollistaa niiden käytännön toteutus.

Toimintamalli Turussa

  1. Peruskoulu tai lukio suunnittelee oman osaprojektinsa. Projekti voi koskea kaikkia opettajia, opettajaryhmää tai pienimmillään yksittäisen opettajan opetusta – sekä luonnollisesti heidän oppilaitaan.
  2. Esitys projektista ja hakemus avustuksesta jätetään www-lomakkeella.
  3. Kasvatuksen ja opetuksen TVT-ryhmä arvioi projektiesityksiä määräajoin ja päättää, mitkä projektit toteutetaan.
  4. Koulu ja TOP-keskus jalostavat projektisuunnitelman toteutusmuotoon. Koulu vastaa toteutuksesta.
  5. Koulu toteuttaa projektin ja sitoutuu dokumentoimaan sen sovitulla tavalla, mm. blogissa.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin alasivulla ”Hae projektia” ja jätä projektiesitys www-lomakkeella! Haku on koko hankekauden jatkuva, joten erityistä aikarajaa tai kiirettä ei ole. Käynnistetään Innopaja myös teidän koulussanne!

Lisätietoja ja neuvontaa jo hakuvaiheessa saat TOP-keskuksesta (Jouni Paakkinen).

 

Ideasta omaksi TVT-projektiksi? Innopaja@koulut Turku auttaa!