Ny pingismästare i Sossen!

Pingismästaren för 2019 heter Niilo Törn.

18 elever hade i februari anmält sig för turneringen. Det innebar en indelning i två grundserier och så skulle de tre bästa i vardera avancera till en finalturnering, alla mot alla. Osportsligt nog, lämnade 3-4 elever ospelat! Men de som spelade visade prov på riktigt hyfsad pingis och flera av skolans tennisspelare blev snabbt virtuoser också med liten racket i handen!

Slagen i pingis är många och olika.
De sex finalisterna, fyra från åk 8 och två från åk 7.

Finalen spelades mellan Niilo och Axel V, båda i 8d (och båda tennisspelare). Niilo vann tresetaren som tidvis bjöd på bra bollrally. Trea kom Jonathan i åk 7, en som säkert har planer på mästerskapet redan nästa år. Nu bjöd han stundvis på överrumplande bollar, både med back- och forehand.

Tre på prispallen: Jonathan, Niilo, Axel V.

Prisutdelning sker i samband med att andra priser utdelas någon gång i maj.

KeN