Pingisen är fortfarande pop!

Tisdagen den 31.10 hade skolan besök av en representant för Pingisförbundets ungdomssektion. Han hade kommit för att något lära ut regler men mera för att visa hur pingisen kan fungera som en motionsfrämjare för många spelare samtidigt. Det var alltså ett led i Skolan i rörelse.

Träning vid tre bord

Taneli Keinonen från förbundet satte i gång eleverna som var hela 35 stycken – bland dem flickor också. Några var fortfarande i halloweenmundering, eftersom vi samma dag firade halloween men det störde inte. Fastän eleverna var många blev de sällan stillastående i väntan på motion; rundpingis kan spelas av många samtidigt.

Video: Taneli kör rundpingisutslagning. Till slut koras segraren och får sitt pris.

De huvudsakligen glada minerna och kommentarerna efteråt talar bra för sig.
När kommer han nästa gång?  När har vi mästerskapsturnering? var      vanliga frågor. Till det här kan man bara svara att han kanske kommer            på vårvintern och att vi säkert har turnering något slag i mars.

(KeN)

Skolan uppmärksammar svenska veckan v. 45

På svenska dagen, måndag 6.11, visas för hela skolan Fredrik Bäckmans kortfilm ”Svenska på stan”. Här är länken till kortfilmen Svenska på stan

Kl. 12.00-12.45 får alla elever ta del av streaming av Christoffer Sandbergs show X möter X. 41 skolor kommer att följa med streamingen, vilket betyder nästan 8500 tittare.
På kartan ser man vilka kommuner som deltar i streamingen. (Lånad bild Luckan.)

På  tisdag blir det Project S teaterförevisning för åk 8, språkbadsklassen i åk 8 från Luostarivuoris skola samt 8D.s finska fadderklass från Lundo.

På tisdag och onsdag kommer några elever från åk 9 att besöka olika företag och där leda en kort diskussion på svenska under kaffepausen.

 

Sportdag i sämre väder lyckas också!

I fjol hade vi toppenväder i samband med sportdagen (se blogginlägg ungefär ett år tidigare). I år hade vi inte lika bra tur med vädret, som startade något ruggigt med lite småregn men bättrade efter hand. Arrangemanget fungerade ändå såsom gången förut klanderfritt.

Eleverna hade minsann många alternativ till verksamhet och de flesta hittade säkert sitt. Någon var tyvärr förhindrad att delta och gjorde då något annat, såsom t.ex. Alina Wikström, som både fotade och intervjuade. De flesta intervjuer och en del fotografier i kavalkaden nedan är gjorda och tagna av henne.

De flesta tog sig gående till Kuppisplanen på morgonen med start omkring nio. För en del gällde ändå cykelutfärd eller t.ex. salsa i gy-salen.

Först intervjuades Nea och Pati från 8D

Vad tyckte ni om sportdagen?

Det var nog roligt även fast vädret inte var på topp, säger båda.

Vilka grenar valde ni?

Minifotboll på förmiddagen och beachvolley på eftermiddagen.

Varför valde ni just de här?

För att vi gillar fotboll och vi inte får spela tillräckligt med beachvolley på jumppatimmarna.

Minifutis var dagens höjdpunkt, konstaterar båda entusiastiskt.

Så fångade vi Elin Saarela från 9F som har valt boboll och lacrosse som dagens grenar.

Hur har dagen gått?

Väldigt bra, när vi spelade boboll hade vi pojkar mot flickor och bytte sedan lag. Ganska uttröttande är det nog men annras inget dåligt. Det har varit roligt annars också t.o.m. Emppu sa att det såg proffsigt ut!

Varför valde du lacrosse?

Jag har hört om det tidigare men aldrig testat så jag tänkte ge det en chans.

Hur var det att spela lacrosse då?

Det var svårare än jag trodde, men roligt när man kom igång.

Vad skulle du säga att var det sämsta med dagen?

Allt var bra förutom vädret på morgonen, dock blev det ju mycket bättre på eftermiddagen.

Vitsord åt dagen?

9+

Ira Östman och Ellen Westberg från 8:an blev också tentade:

Vad valde ni?  Ultimate och beachvolley.

Fortsätt läsa ”Sportdag i sämre väder lyckas också!”