Vårens idrottsdag firades i hetta

Knappt hade yran och glädjen efter stafettkarnevalen satt sig så var det dags för skolan att ha sin egen idrottsdag igen. Det smekvarma vädret smittade av sig och alla verkade skina ikapp med solen.   (Klicka på länken för att se videoklippet.)

Det fanns en massa verksamheter att välja mellan, allt från Zalsa och yoga (videoklipp) till minifutis och beachvolley eller till cykling och orientering. Två olika grenar kunde man delta i – en på förmiddagen och en andra vid eftermiddagspasset.

Zalsa

Cyklisterna gav sig först iväg men så skulle de längst också. Erikvalla på Hirvensalo var målet. Bättre omständigheter för en cykelutfärd kan man väl inte få, speciellt då det gällde förmiddagspasset.    (Klicka på denna länk för att se videoklippet av cyklisterna.)

 

En form av orientering i stadsterräng och geocaching lockade också sina ”kunder”.

Geocaching

I den senare kan man t.ex. utmanas att hitta en väl kamouflerad gömma under en sten. Den förra fungerar fint för att lära sig läsa kartan.

På själva Kuppisplanen spelades olika spel. Minifutisen var som vanligt fullbokad och turneringen i full gång

Minifutis

Klicka på länken för att se videklippet (minifutis).
Klicka på länken för att se videklippet (intervju).

Beachvolley gillade många. Vanligen brukar musiken finnas med i bakgrunden men dagens paparazzi kan inte erinra sig om musik den här gången.

Beachvolley

streetbasketen och den något modifierade ultimate (spelades den här gången med boll) gick det städat till.

Vanlig ”hederlig” boboll spelades på två planer.

Lite lugnare former av umgängesspel var petanque och mölkky. Också här fanns det gott om deltagare. Några hade återkommit till den gamla, goda grenen år efter år. (Klicka på bilden för att se videoklipp.)

Avslutningsvis två korta sammandrag av både idrottsdagen och högstadietiden som helhet.

Klicka på länken för att se videoklippet.
Klicka på länken för att se videoklippet.

Det känns trevligt att veta att i princip alla våra ungdomar har klart för sig hur de ska fortsätta här i livet, dvs. vilka studier de ska ta itu med.  Så ett stort tack för det gångna läsåret och med en önskan om en fortsatt fin sommar och ännu mera: en rättmätig rekreation!

KeN