Stafettkarneval i toppenväder!   

 

Årets stafettkarneval arrangerades för första gången i Åbo men säkert inte sista. Vad arrangemangen beträffar gick nämligen allt smidigt och punktligt. Alla såg ut att trivas och flera från de gästande skolorna tyckte att Paavo Nurmi stadion passade perfekt till både storlek och placering.

Arenan

Sossen startade sina satsningar i mars. Det här året skulle vi också ha en hejarklack som skulle göra bra ifrån sig. I princip varje vecka tränade idrottarna och snart började också hejarna.

Snabbt kom vi till maj. Jörgen hade vissa problem med att få en stabil grupp bland pojkarna, som kunde lova att finnas med – det rörde sig ändå om närmare 50 aktiva. Konkurrerande tävlingar, som t.ex. fotismatcher höll på att skära i lagen men slutligen verkade allt att arta sig. Finslipningen skedde i fantastiskt väder och växlingarna blev bättre efterhand. Också hejarklacken finslipade sin klädsel, koreografi och sina texter och det meddelades allmänt att vi alla gärna fick klä oss i gult och svart.

Så kom dagen då det skulle gälla – 19 maj! Hejarklacken tog sig till stadion redan vid 7-tiden för att få sig en pole-position. Det vackra vädret hade fortsatt och allting var dukat för en fullständig karneval. Det blev det också! Alla som fanns på plats stortrivdes. Inga ordningsproblem, inga olyckor bland löparna; man kan väl bedöma dagen med full tia.

Hejarklacken hade hunnit träna in en lyckad koreografi och fastän man inte ännu vann i den klassen har man nu en stomme att bygga vidare på. De som startat den och ledde den ska ha en fjäder i hatten! Och löparna gav allt: ibland blev man någon hårsmån efter men många fina placeringar knep vi också. Främst ska här väl nämnas silvret i flickornas 600+600+400, 4×100 för flickor (6:e) och 4×100 för pojkar (5:e). Men alla ska ha del av äran och som man brukar säga är det alltid viktigast att man varit med. Ni såg hur trevligt det är – nästa år igen!

Jag avslutar den snabbt hopplockade rapporten med en liten bildkavalkad:

Stämningen
Hejarklacken
Mera hejarklack
Mest hejarklack
Artisten
Supportrar
Coachen
Silvertrion
Medaljutdelning
Medaljen

 

(KeN)