Katariinan koulun kuudesluokkalaiset ovat jo syyskuun alusta lähtien opiskelleet musiikkia yhdistämällä iPadin GarageBand-ohjelman mahdollisuudet perinteisten soittimien rinnalle. Tarkoituksena on vetää projektia, jossa tuotetaan erilaisia musiikkityylejä sähköisesti ja akustisten soitinten tukemana. Tavoitteena on valmistaa musiikin sähköinen ”oppikirja”, johon oppilaat itse soittavat näytteitä esim.valssista, rap-musiikista yms. Lopuksi heille tarjotaan mahdollisuus tehdä itse tekemilleen kappaleille musiikkivideot, esim.iMovie-ohjelmalla. Lisäksi keväällä

iPadit soivat perinteisten soitinten ohella.
iPadit soivat perinteisten soitinten ohella.
image
”Lähtisitkö silloin kanssani järvelle?”

olisi tarkoitus esittää kappaleitamme livemusiikkina oppilaiden vanhemmille.

Projekti on alkanut innokkaissa merkeissä ja oppilaat ovat osanneet yhdistää GarageBandin sähköiset mahdollisuudet ja saaneet ne soimaan hienosti yhdessä perinteisten soittimien kanssa. Sannin&VilleGallen hittiversio vanhasta Pave Maijasen Lähtisitkö-kappaleesta on soinut myös meidän musaluokassamme upeasti ja alkaa sykähdyttävällä iPad-biitillä. Myös valssin kolmijakoisuus on jo harjoiteltu, ja ensi viikolla olisikin aika tallentaa ensimmäiset äänitykset sähköiseen oppikirjaamme.

Palaamme asiaan ensi vuoden puolella, olisikohan silloin luvassa hiphopia vai peräti humppaa?

Ville Pajakkala & J-P Mynttinen

 

 

Katariinassa monimuotoista musiikin opetusta iPadien avulla