Tänäkin keväänä moni koulun ysiluokkalainen jännittää, onko päässyt opiskelemaan ammattikouluun tai lukioon. Toteutuuko haave opiskelusta juuri siinä oppilaitoksessa, johon on ensisijaisesti pyrkinyt?

Ja jos opiskelupaikan saakin, niin onko tullut valittua oikein? Millaista on opiskelu toisella asteella? Pärjäänkö? Onko se kivaa, vai ihan tylsää?

Oikean valinnan tekemistä helpottaa, jos on hyvissä ajoin saanut tietoa eri koulutuksista. Vielä parempi, jos tiedon lisäksi on saanut myös kokemuksia.

IMG_0238

Luolavuoren yläkoululaisilla on mahdollisuus tutustua oman mielenkiintonsa mukaan useampaankin koulutukseen. Tutustuminen tapahtuu yleensä 2-4 oppilaan ryhmissä ja oman koulun tutun aikuisen tukemana.

IMG_0243

Toukokuussa 2014 Natasha ja Johannes pääsivät neljäksi päiväksi Turun Ammatti-Instituutin Aninkaisten koulutaloon ja siellä opetusravintola Aninkaisten ravintolakeittiöön ja ruokasaliin. Oppilaamme saivat osallistua todella moniin työtehtäviin. He tapasivat myös koulumme entisiä oppilaita, jotka kertoivat opiskelusta toisella asteella ja erityisesti catering- alalla.  Myös ammattikoulun opettajilla on mahdollisuus tutustua heille mahdollisesti hakeviin opiskelijoihin.

IMG_0248

Ensi keväänä on Natashalla ja Johanneksella päätöksen paikka..

LUOLAVUOREN YLÄKOULULAISET AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN TUTUSTUMASSA