Monta hauskaa iPad-kuvaustuokiota on maalis-huhtikuussa vietetty DocVasaran parissa. Ryhmien videot alkavat olla valmiina ja niitä on kuvattu eri puolilla koulua. Rehtori ja moni opettajistakin on päässyt videoiden ”avustajiksi”. Toukokuun alkuun on vielä sovittuna kaikkien kolmen luokan yhteiset 60-vuotiskekkerit, jotka kuvataan DocVasara-elokuvamme loppuhuipennukseksi. Tällä kertaa blogitekstejä ovat olleet laatimassa luokkiemme oppilaat, jotka kertovat projektin vaiheista:

”Alussa jaoimme ryhmät ja projektit. Halusimme projektiksemme arkkitehti Sirkka-Liisan ja saimmekin sen. Alussa teimme kuvausharjoituksia, jotka meiltä sujuivat mielestämme hyvin 🙂 Suunnittelimme roolit ja vuorosanat sekä puvustukset. Kuvaamme seuraavalla kerralla lopullisen tuotoksen, kunhan saamme kootuksi tarvittavan rekvisiitan. Projekti on ollut mielenkiintoinen ja mukava, koska olemme saaneet työskennellä iPadeilla.” (Tiia, Vanda, Salla-Mari ja Jenna)

”Halusimme saada keittäjän ryhmän, koska ei ollut muuta hyvää ryhmää. Se ei sopinut meille, koska me ei olla hyviä kokkeja, mutta silti on kiva olla kokkeja tässä projektissa. Silti meidän ryhmästä ei löytynyt rohkeutta kahdelta henkilöltä, mutta he silti kuvasivat ja haastattelivat. Osasimme valita henkilöt, jotka sopivat siihen rooliin. Edistyminen oli välillä hidasta, mutta kyllä se sujui. Mutta kerran yksi sairastui. Ei se haitannut!” (Eemeli, Alex, Eve ja Minttu)

” Olemme ryhmämme kanssa kuvanneet DocVasaraa jo tähän mennessä 12 tuntia. Olemme kirjoittaneet käsikirjoituksen. Jouduimme kuitenkin uusimaan sen, kun ensimmäinen ei kelvannut. Kumminkin saimme sen tehtyä. Sen jälkeen saimme jo harjoitella kuvausta. Se meni periaatteessa ihan hyvin, mutta jouduimme uusimaan senkin käsikirjoituksen vaihtuessa. Kuitenkin salissa oli meteliä, joten vaihdoimme kuvauspaikan käytävään.” (Sara, Emma, Anni ja Ainu)

”Teimme DocVasara-elokuvaa, jossa meidän ryhmä esitti koulun ensimmäistä rehtoria, jonka nimi oli Hirvoila. Elokuvassa on tarkoitus esittää koulun henkilöitä, mutta näitä henkilöitä esittää oppilaat luokilta 1b, 4a ja 5a. Meidän ryhmä teki ensin muutamia kuvausharjoituksia ja sitten tehtiin käsikirjoitus ja sitten muutamien harjoitusten jälkeen tehtiin lopullinen elokuva.” (Eero, Kalle, Lauri, Arttu ja Ukko)

 

 

Loppusuoralla
Tagged on: