Olemme ottaneet Socrativen jo vakituiseen käyttöön. Tapana on antaa läksyjä kaksi kertaa viikossa juuri sitä kautta. Oppilaat ovat jo sisäistäneet tavan ja se tuntuu toimivan hyvin. Rutiini tehtävien tekemiseen on jo syntynyt eikä tekniikan kanssa tarvitse enää mietiskellä turhia.

20140131-212534.jpg

Lauantaikoulupäivä 1. Helmikuuta oli sellainen, jolloin vanhemmatkin saivat tulla tutustumaan koulun arkeen. Mikä olikaan parempi tilaisuus esitellä oppilaiden mediataitoja kuin tämä päivä. Siis ei muuta kuin Socrative ja kaikki mahdolliset välineet käyttöön. Lainasimme Top-keskuksesta 16 Ipadia jotta kalustoa olisi riittävästi. Aikuisetkin saivat kokeilla miten homma toimii.

20140131-213457.jpg

Hyvinhän se meni. Vanhemmat tuntuivat ottavan tehtävientekotavan omakseen. Osa kokeili itse vastailla Kiina-aiheisiin tehtäviin ja osa katseli kiinnostuneena lastensa tekniikkataitoja. Uuttahan asiassa oli ainoastaan se että nyt aikuiset saivat itse kokeilla samoja tehtäviä kuin oppilaat.

20140201-102209.jpg

Erään isän sanoja lainaten:
– Niin tämä on tätä päivää tämä tällainen tiedonhaku.
Tästä on hyvä jatkaa taas. Uusia ideoita mobiililaitteiden valjastamiseen onkin jo. Saa nähdä mihin sitä tällä kertaa päädytään.

Kaikki laitteet käyttöön
Tagged on: