Kaarinan ja Turun Innopaja-hankkeet ja niiden projekteissa toimivat opettajat kokoontuivat TOP-keskuksessa maanantaina 28.10.2013. Paikalla oli myös edustus Raisiosta, joka on tuoreimpana kaupunkina liittynyt Innopaja-hankkeiden verkostoon tänä syksynä. Osallistujia oli tuvan täydeltä, yli 30.

Verkostoitumiskokouksen aikana kohdattiin toisia projektitoimijoita ja kuultiin case-esittelyt neljästä erityyppisestä projektista. Keskustelun aiheena olivat myös hankkeen yleiset tavoitteet ja etenkin tulevien kuukausien toiminnan luonne ja painopisteet. Tulevaisuuteen orientoiduttiin Turun yliopiston RUSE-tutkimuskeskuksen Meri-Tuulia Kaarakaisen alustuksella. Mukana keskustelussa oli myös professori Osmo Kivinen.

Alustuksen jälkeen projektitoimijoiden keskustelussa nostettiin esille mahdollisia tulevien projektien aiheita. Esillä olivat mm. oppilaita aktivoivat lyhyet projektit, oppiainerajat ylittävät projektit, oppilastöiden julkaisutavat sekä ns. kovaa tietotekniikkaosaamista vahvistavat projektit.

Innopaja-hankkeiden haku on jatkuva,  kannattaa hakea omaa projektia!

Innopaja@koulut-hankkeen lisäksi Turussa on käynnissä Tiimit@innopaja-hanke, josta rahoitusta voivat hakea lukiot, samantapaisella prosessilla kuin Innopaja@koulut-hankkeessa.

Katso myös: Kaarinan Innopaja-blogi

Innopaja-hankkeet kokoontuivat ja verkostoituivat