Syksyn lehtien tippuessa on myös opettajille avattuun Onedriveen ”tippunut” useita aine-esittelyjä muuten erittäin kiireisen syksyn ohessa. Hienoa!

Nyt, juuri ennen syyslomaa, on esittelytekstejä tallennettu mm. musiikin, äidinkielen ja kirjallisuuden, liikunnan, kemian, biologian ja maatiedon, matematiikan ja kielten opettajien toimesta. Onedriven tiedosto on dynaaminen tiedosto, joten jo tehtyjä tektejä ja kuvia voi muokata ja poistaa myöhemmin mikäli tarvetta. Näin on paikoittain tapahtunutkin, koska mm. matematiikkaa opettaa useampi aineenopettaja. Opettajat ovat projektin alkutavoitteiden mukaan lisänneet myös teksteihin oppitunneilta ja tuntityöskentelystä ottamiaan valokuvia. Ongelmia tuotti kuvattujen videoiden liittäminen word-tiedostoon. Ratkaisuna päätimme yrittää linkittää tai upottaa video lopulliseen aineenesittelyyn Youtuben kautta. Alapuolelta löytyy otoksia vielä keskeneräisistä aine-esittelyistä. Hyvää syyslomaa!

 

blogi_rieska_ke

Kemian opetuksen tehtävänä on tukea oppilaiden luonnontieteellisen ajattelun sekä maailmankuvan kehittymistä. Kemian opetus auttaa ymmärtämään kemian ja sen sovellusten merkitystä jokapäiväisessä elämässä, elinympäristössä, yhteiskunnassa ja teknologiassa. Kemian tunneilla selitetään erilaisten oppilastöiden avulla kemiallisten ilmiöiden syitä ja seurauksia, kirjoitetaan muistiinpanoja ja seurataan opettajan tekemiä demonstraatioita. Kemiassa opiskellaan epäorgaanista, orgaanista ja yleistä kemiaa. Teksti ja kuva Saija Naatula 2016.

 

blogi_rieska_ai

Äidinkieli ja kirjallisuus antaa omille tunteille ja ajatuksille sanat ja merkityksen. Niin suullinen kuin kirjallinen vuorovaikutus ympäröi meitä, ja oman äidinkielen tilannevaihtelun ymmärtäminen on keskeinen taito. Kirjallisuus tarjoaa kokemuksia, elämyksiä, tietoa ja kulttuuria. Lukemisen avulla jokainen saa mahdollisuuden matkustaa itsensä ulkopuolelle. Saamme lukemisen kautta myös mallia omaan kirjoittamiseen. Tekstien viidakossa tarvitaan taitoa tunnistaa eri tekstilajien piirteitä, tavoitteita ja vaikuttamisen keinoja. Teksti ja kuva Satu Tuuna 2016.

 

blogi_rieska_muMusiikin opetuksen tehtävänä on luoda edellytykset monipuoliseen musiikilliseen toimintaan ja aktiiviseen kulttuuriseen osallisuuteen. Oppilaita kannustetaan rakentavaan toimintaan musisoivan ryhmän jäsenenä. Oppiaineen tavoitteena on herättää kiinnostus ja antaa valmiudet omakohtaiseen musiikin harrastamiseen sekä musiikin tekijänä että kuuntelijana.

Musiikin tunneilla lauletaan, soitetaan, kuunnellaan ja tutustutaan moninaisiin musiikin ilmiöihin. Kuva ja teksti Tuuli Virkkala 2016.

Opettajat hienosti tvt-vauhdissa!