Stafettkarneval – Annorlunda skoldag 18.5

Lördag 18.5 var en annorlunda skoldag för eleverna i S:t Olofsskolan. Löpare, hejarklack samt några lärare åkte till Helsingfors för att delta i stafettkarnevalen. De elever som inte deltog i stafettkarnevalen hade skoldag i form av en aktivitetsdag med olika program enligt årskurs. (Beskrivning av aktivitetsdagen i inlägget nedanför detta.)

Lördagen den 18.5 var det dags för den 62. upplagan av Stafettkarnevalen på en solig och strålande Olympiastadion i Helsingfors. Sossen hade i år flera deltagare än på länge och stämningen var på topp ända från tidig morgon. Vi fick se massor med löparglädje och fina prestationer längs dagen. I år lyckades S:t Olofsskolans pojkar knipa skolans första guld någonsin på gatustafetten. I laget löpte: Alvin Udd, Carlos Mattsson, Jaakko Vuorio, Amilcar Jungar och Emil Seppälä. Stort grattis!

Gatustafettens guldmedaljörer på prispallen.

Inte långt därefter var det sedan dags för final i pojkarnas 4x100m och där lyckades Åbopojkarna löpa hem en bronsmedalj! En superfin prestation, där vinnarlaget från Borgaregatans skola slog Stafettkarnevalensrekord på den sträckan. I Sossens bronslag löpte: Amilcar Jungar, Egil Bjondal, Carlos Mattsson och Jonatan Heikkilä.

Bronslaget på 4 x 100m.

I den dubbla svenska stafetten hade Sossen lyckats ta sig till final med tredje bästa tiden i försöksheaten. Dagens hetta och alla övriga lopp i bagaget hade tröttat ut benen och den här gången räckte prestationen till en mycket hedersam sjätte placering, endast 2 sekunder från prispallen. Superbra jobbat! I detta lag löpte: Astrid Fagervik, Jonatan Heikkilä, Ella Forslund, Joseph Abedi-Larty, Saimi Karppi, Carlos Mattsson, Alva Sjöqvist och Alvin Udd.

Laget i dubbel svensk stafett.

Men det tar inte slut här, även S:t Olofsskolans hejarklack vann tävlingen för bästa hejarklack! Det var första gången någonsin som Sossens hejarklack har vunnit bästa hejarklack under 25pers!

Motiveringen lyder:
I vimlet på läktaren kan man lätt få syn på detta orange-vit-svart-färgade glada gäng som med hög stämma och glada ramsor lyckas förmedla sitt budskap och höja stämningen på karnevalen.

Hejarklacken på prispallen. (Klicka på bilden för att se glädjen då vinnande laget utnämndes.)
Hejarklacken samt pokalen.

Klicka på denna länk för att se svenska Yles material gällande bl a ovanstående prestationer