Klass 9A:s resa till Helsingfors

Den 25 augusti åkte vi med klassen till Helsingfors, där vi fick uppleva en rolig dag på bland annat Fazer Experience Besökscentrum och Borgbacken. 

Dagen började kl. 08:15 vid St:Olofsskolan, där vi möttes och inledde vår resa till Helsingfors. När vi var framme stannade vi vid Fazers besökscentrum där vi fick höra om kakaobönans resa från planta till choklad. Dessutom fick vi testa våra smaklökar och se om vi kunde gissa smaken på några gröna och svarta godisar samt dofta på olika kryddor, som till exempel lakritspulver och chokladmassa. 

Fazers besökscentrum gav oss även möjligheten att bygga upp ett eget kostschema och vi fick en introduktion i betydelsen av hälsosam kost. Dessutom fick vi se en kort film om Fazers historia och om hur klassikern Fazers Blå kommit till. Till sist fick vi smaka på många av Fazers olika chokladstänger och annat sött. Vi fick till och med plocka med oss lite godis hem. 

När vi var klara vid Fazer stannade vi vid McDonald’s för att äta lunch.   

Måltid på Mc Donald´s
Vi lät oss väl smaka av hamburgarna i Mc Donald’s

Efter lunchen var det dags för Borgbacken, där vi tillbringade ungefär sex timmar. Det var jätteroligt att åka på alla möjliga karuseller och åk, även om några av oss  fick trauma av att åka på Taiga och vissa andra karuseller. 

Elever sitter i karusellen.
Skräckblandad förtjusning i karusellen

Mot slutet kom vakter till några av oss och förklarade att våra åkarmband såg ut att vara dåligt påsatta så de misstänkte att vi hade tagit bort våra armband och gett dem till någon annan så att de kunde åka gratis. Vi blev tillfrågade om var vi åkt under dagen. Det var lite stressigt men allt slutade väl. En stund senare började vi åka hemåt och det var slutet på vår lyckade klassresa.

Glada elever på Borgbacken

 

Text: Madeleine Anckar & Julia Penttinen i 9A