Från Hype till Abba – 9a:s klassresa till Särkänniemi

Onsdagen den 25 maj 2022 kunde 9a äntligen förverkliga sin efterlängtade klassresa till nöjesfältet Särkänniemi. Resmålet bestämde klassen via röstningar och omröstningar och klassen var enhälligt ense om att syftet med klassresan var att stärka klassens vi-anda samt att ge eleverna minnen för livet.

  • Det var roligt att göra något med klassen efter corona, sade Tilde Engström ett par dagar efter resan.

Under resan till Tammerfors rådde en avslappnad stämning i bussen. Eleverna småpratade med varandra, några passade på att äta upp den matsäck som de fått från skolan, en och annan slöt ögonen och längst bak i bussen spelades gamla och nya musiklåtar.

“Dale a tu cuerpo alegría Macarena / Que tu cuerpo es pa´ darle alegría y cosa buena / Dale a tu cuerpo alegría, Macarena / Hey Macarena, ay”, klämde den glada kören i.

Fart och fläng, vertikalt och horisontellt

Framme i Särkänniemi stack solen fram bakom molnen och eleverna skyndade sig in på nöjesfältet. Det gällde att hinna testa så många attraktioner som möjligt. Enligt Kasper Villman kom Hype på hans topp fem-lista. Hype är en berg-och dalbana, som åker upp vertikalt till 45 m över marken, gör en omvändning och avslutar färden genom att släppa ner passagerna rakt ner mot marken.

X & Hype

Även Natanael Lindfors favoritattraktion, Motogee, var en berg-och dalbana. Det unika med Motogee, enligt Natanael, var farten.

Buss lastad med sånglärkor

Efter sju timmars vistelse på nöjesfältet var det dags att styra kosan mot Åbo. Under dagens lopp hade eleverna fått snacka med varandra, skratta tillsammans, tjuta av förskräckelse och njuta av en stressfri skoldag. På frågan om vad som var det bästa med dagen, svarade Harald Jensen:

  • Att vara med mina vänner förstås!

Klassföreståndaren trodde att hemresan skulle bli tyst och lugn. Ingen kunde ha ork och energi kvar efter en så intensiv dag, trodde hon. Men tji fick hon:

  • Det var bra stämning i bussen, tyckte Juliana De Stele.

Och visst var stämningen på topp, då sånglärkorna i 9a fyllde bussen med glada toner, allt från Abbas evergreens till Ed Sheerans ballader.

Glada miner på resan.

Klassresan kändes som en fin avrundning av en högstadietid, som inneburit distansskola, hybridstudier och restriktioner av olika slag.

Klass 9a önskar alla en skön och avkopplande sommar!

Anu-Katja Nurmi, 9a:s klassföreståndare