S:t Olofsskolans pojkar vann silver i skolmästerskapen i handboll!

Efter en hel del flyttade turneringsdatum kunde Skolidrottsförbundets handbollsmästerskap slutligen avgöras med finalturnering i Karis. I semifinalen mötte S:t Olofsskolan Winellska från Kyrkslätt. Åbopojkarna var på ypperligt spelhumör och lyckades vinna matchen med klara siffror. I finalen mötte man Hagelstamska skolan från Grankulla. Grankulla lyckades genast i inledningen av matchen dra ifrån till  ställningen 1-6, men därefter kom Sossenpojkarna tillbaka i matchen och satte hård press på motståndarna. Slutresultatet blev 13-15 i Hagelstamskas favör, men silvermedaljen var första på många år för S:t Olofsskolan. 

”Härligt att få spela handboll tillsammans med det här gänget och roligt att skolidrotten är igång igen efter några års paus på grund av coronan” kommenterade Robin Berghäll. Turneringens bästa målgörare var Albert Sjöholm med sina tolv fullträffar. ”Hela laget gjorde en ypperlig insats och det är en sann glädje att få se dessa fina ungdomar representera vår skola” säger gymnastikläraren Jörgen Lindblom. 

Följande spelare deltog: Tiger Harewood, Oliver Malkamäki, William Perho, Lenni Karrento, Robin Berghäll, Linus Heikkonen, Albert Sjöholm, Erik Sjöholm, Lenni Laverman, Casimir Granvik, Castor Maskula, Thor Friis, Lenni Hyvönen. 

Laget som vann silver i skolmästerskapen i handboll.