Silver till Sossen-pojkarna i Åbofotbollen

Det blev en tuff utmaning att ta sig vidare till slutspel i årets upplaga av Åboskolornas fotbollsturnering. Efter en snöplig förlust mot Norssi med ett mål i absolut sista minuten lyckades S:t Olofsskolans pojkar ta sig i kragen och vinna mot såväl Syvälahti som Vasaramäki. 

I semifinalen skulle Sossen sedan möta Puropelto och efter en lite trevande start började målen rulla in. Slutresultatet 4-0 betydde att pojkarna skulle få spela final mot Nummenpakka. 

Fyra tuffa matcher satte sina spår och det var ett lag med sega ben som skulle slåss om mästerskapet. En halvlek hängde S:t Olofsskolan bra med, men i andra halvlek lyckades Nummenpakka göra de avgörande målen och vinna finalen. 

Fotbollslaget.
I laget: Jonathan Svenlin, Linus Nygård, Alfons Seppänen, Julius Långbacka, Lucas Vaaranmaa, Walter Sandås, Nemo Hedman, Gustaf Alander, Nic Norrman, Linus Lindberg, Kristian Määttälä, Konrad Grönlund.

Text & bild: JL