Fina prestationer inom skolfotbollen

S:t Olofsskolans fotbollspojkar har skördat fina framgångar inom skolfotbollen i höst! SFSI serien avslutades med brons i finalturneringen som gick av stapeln (26.10.2016) på Tölö bollplan i Helsingfors.

sossenfotboll16

Fotbollspojkarna säkrade Guldet i Åboserien (september 2016)

S:t Olofsskolans pojkar hade fina framgångar i Åboskolornas fotbollsturnering som gick av stapeln i mitten av september.
Sossen vann båda matcherna i gruppspelet och kvalificerade sig till finalomgången där man mötte Nummenpakka och Vasaramäki. Vinst 1-0 mot Nummenpakka och oavgjort 0-0 mot Vasaramäki, räckte till att säkra guldet i Åboserien andra året i följd.

fotboll-12-9-2016
Följande pojkar deltog: Milo Kallio, Emil Peltonen, Axel Sundin-Pekkala, Emil Grönholm, Leo Laakso, Aaron Emet, Aron Mäkelä, Jonathan Airola, Edvin Nummela, Ben Casagrande, Alex Ålgars, Alex Johansson, Matias Rintala, Mikael Edman.

Skolfotboll – pojkarna vidare till finalturnering (15.10.2016)

Skolfotbollen fortsatte för pojkarna måndag 15.10.2016 med andra omgången i SFSI-serien. På programmet stod tre matcher i Borgå och de två bästa i turneringen skulle avancera till finalturnering!

Trots kontrollerat spel av Sossenpojkarna, blev det svårt att få bollen i mål och Mattliden lyckades vinna den första matchen med 1-0. I andra matchen mot Lyceiparken från Borgå blev det sedan en 2-1 vinst för Åbo. En plats i finalturneringen stod alltså på spel i den sista matchen och det blev en tuff drabbning. Hoplaxskolan hade vunnit sina två första matcher, men Sossen gjorde kanske sin bästa match för dagen och lyckades till slut vinna med 2-0. Nu blir det alltså finalturnering för andra året i rad för pojkarna. Denna borde spelas inom oktober månad, plats och tidpunkt ännu okänd.

Brons för S:t Olofsskolan  (26.10.2016)

Det var ett regnigt Helsingfors som mötte S:t Olofsskolans pojkar då finalturneringen i SFSI-fotbollen gick av stapeln på Tölö bollplan. I den första semifinalen slog Norsen från Helsingfors Mattliden från Esbo efter straffar. Sossen mötte i sin tur Ekenäs i en match som först böljade lite fram och tillbaka, med svajigt spel för båda lagen. Efter ungefär 15 minuter spelat lyckades Ekenäs sätta in första målet efter ett otagbart långskott. 1-0 stod sig till halvlek, men trots stundvis bättre spel av Åbo-laget var det Ekenäs som punkterade matchen två två snabba mål i andra halvlek.

S:t Olofsskolan lyckades ladda om inför bronsmatchen och det var ett taggat lag som spelade stundvis briljant fotboll mot Mattliden. Slutresultatet 4-0 till Sossen lämnar inga spekulationer vem som var det bättre laget och brons är en fin prestation i en tuff serie med många bra lag.
sossenfotboll16
I laget spelade (uppe från vänster): Jonathan Airola, Emil Lindholm, Mikael Edman, Axel Sundin-Pekkala, Emil Peltonen, Leo Laakso, Ben Casagrande, Milo Kallio, Matias Rintala, Aaron Emet. (Nedre fr v) Oliver Heiskanen, Daniel Salminen, Alex Johansson, Oskar Kaapro, Alex Ålgars, Aron Mäkelä, Alexander Salminen. Inte på bilden, medverkat tidigare: Emil Grönholm, Jasper Yrjas, Linus Rönnberg, Emil Paasio.

Jörgen Lindblom