Vastuullisuuslupaukset innostivat tredulaisia yli odotusten

Osana kestävän elämäntavan huhtikuuta ja kestävän kehityksen viikkoa osallistuimme VASKI-hankkeen haastekampanjaan. Tarkoituksena oli kerätä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksia kaikilta tredulaisilta. Lupauksia kerättiin sosiaalisessa mediassa ja Tredun toimipisteissä vastuullisuuslupauspuihin. Hervannan media-ala valmisti viikkoa varten pahviset lupauspuut, ja materiaalit puihin saatiin lahjoituksena DS Smith Tampereelta.

”kohtaan kaikki yksilöinä ja edistän tasa-arvoa”

Vastuullisuuslupauksien avulla haluttiin aktivoida kaikkia tredulaisia miettimään omien tekojen vastuullisuutta. Meille Tredussa on tärkeää, että meiltä valmistuu yhteiskuntaan aktiivisia ja vastuullisia kansalaisia, kuten olemme strategiassamme luvanneet. Lisäksi halusimme olla mukana valtakunnallisesti merkittävässä haastekampanjassa ja kantaa kortemme kekoon yhteisen asian puolesta.

”I consume all food I buy”

Tredun opiskelijoiden tekemiä vastuullisuuslupauksia

Vastuullisuuslupauksien tekeminen herätti niin paljon kiinnostusta, että lupauksia halusivat huhtikuun aikana tehdä myös meillä vierailevat projektitoimijat, kansainväliset vierailijaryhmät sekä messuvieraat. Tällä hetkellä tiedossa on noin 500 vastuullisuuslupausta – ja mikä onkaan todellinen määrä? Olemme siis onnistuneet herättämään ajatuksia vastuullisuudesta, tekemään vaikuttamistyötä, verkostoitumaan ja tekemään yhdessä asioita.

”käytän bussia vaikka minulla on auto”

Vatuullisuuspuu

KEOSKI-hankkeen loppuseminaarista eväitä eteenpäin – ympäristötyö jatkuu yhdessä tekemällä

Kuulimme kehitä osaamisesi kiertotaloudessa -hankkeen (KEOSKI) loppuseminaarissa, että konkreettinen toiminta, luonnossa oppiminen ja yhteistyö ovat keinoja luoda ympäristöosaavaa arkea. Tähän olemme tarttuneet tänä keväänä ja jatkamme työtä muun muassa olemalla mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Tredun yksi toimipiste osallistui kampanjaan ja haastoi muut mukaan. Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut jo viisi toimipistettä, ja ajatus roskien keräämisestä on tuonut mukavaa vaihtelua loppukevääseen.

“Olimme opiskelijoiden kanssa keräämässä roskia. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Saimme kerättyä yhteensä kolme pussillista roskia samalla kun teimme havaintoja kevään etenemisestä. Paikoitellen roskia oli runsaasti, mutta pääsääntöisesti polkujen varret olivat melko siistejä. Ehkä kampanja on innostanut muitakin roskajahtiin.“

Lue lisää kampanjasta: https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia

 

Kirjoittaja:
Pia Korhonen, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu
Lehtori, Kestävä elämäntapa koordinaattori, KESTU -hankkeen projektitoimija