Viikko 40: Koeviikko alkaa

Koeviikko alkaa heti maanantaina 28.9. ykköspalkin kokeilla. Koeviikon viimeinen päivä on seuraavan viikon maanantaina 5.10. Arviointiviikko järjestetään normaalisti lähiopetuksena. Kunkin oppiaineen opettajat informoivat erikseen koejärjestelyistä ja muusta infosta kokeisiin liittyen, joten seuraa Wilmaa.

Ylioppiaskirjoitukset jatkuvat vielä tämän viikon. Maanantaina 28.9. kirjoitetaan vieraan kielen lyhyt oppimäärä, tiistaina 29.9. historia, psykologia ja fysiikka sekä torstaina 1.10. vieraan kielen pitkä oppimäärä.

Tiesitkö muuten, että juuri torstaina, sopivasti yo-kirjoituspäivänä, vietetään kansainvälistä älykkyyspäivää. Päivän tarkoituksena on tuoda esille tieteellisten älykkyystestien merkitys älykkyyden mittaamisessa ja kannustaa myös kaikkia kiinnostuneita mittauttamaan oma älykkyysosamääränsä. Älykkyyspäivän taustalla on kansainvälinen älykkyysjärjestö Mensa.

Näin kirjoitusten ja koeviikon kokeiden välissä kannattaa vielä ottaa ilo irti alkusyksyn aurinkoisista ja lämpimistä ilmoista. Ulkona liikkuminen on hyvää vastapainoa opiskelun aiheuttamalle stressille.