Viikko 33: Uusi lukuvuosi alkaa

Kesäloma on vietetty ja uusi lukuvuosi aloitetaan Kerttulin lukiossa keskiviikkona 12.8. Ensimmäisenä päivänä on luvassa pääosin ryhmänohjausta ja ykkösille lisäksi myös kouluun tutustumista.  Ykköset saapuvat aamulla koululle klo 9 ja heillä on ryhmänohjausta klo 9-12.30. Kakkoset aloittavat ruokailulla klo 11.45. ja heillä on ryhmänohjausta klo 12-13. Abeilla on ruokailu klo 12.45. ja ryhmänohjausta klo 13-14.

Lukujärjestyksen mukainen opetus aloitetaan torstaina 13.8.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 33: Uusi lukuvuosi alkaa

Viikot 23 – 32: Kesäloma

 ”Yksi auringonsäde riittää ajamaan pois monia varjoja.”
– Franciscus Assisilainen

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikot 23 – 32: Kesäloma

Viikko 22: Lukuvuosi päättyy

Koeviikko jatkuu vielä maanantaista torstaihin. Perjantaina pidetään etäryhmänohjaus klo 11 ja se on samalla ykkös- ja kakkosvuotisten kevätjuhla. Ylioppilasjuhla on lauantaina etänä, mutta juhlaa pääsee seuraamaan linkistä, joka löytyy Wilmasta.

Poikkeuksellinen lukuvuosi päättyy siis lauantaina 30.5. ja niin opiskelijat kuin opettajat pääsevät hyvin ansaitulle kesälomalle. Koulu jatkuu elokuun 12. päivä, toivottavasti tapaamme silloin.

Paljon onnea uusille ylioppilaille ja aurinkoista kesää kaikille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 22: Lukuvuosi päättyy

Viikko 21: Koeviikko alkaa

Maanantai ja tiistai opiskellaan vielä normaalisti lukujärjestyksen mukaan, etäopetuksessa  tietenkin, mutta keskiviikkona alkaa 5. jakson koeviikko. Kokeet pidetään etänä ja niissä toimitaan opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Keskiviikkona 20.5. on ykköspalkin koe, torstaina on helatorstai, joka on vapaapäivä ja perjantaina 22.5. on kakkospalkin koe.

Onnea kaikille viimeiseen koeviikkoon ennen kesälomaa!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 21: Koeviikko alkaa

Viikot 19 – 20: Edelleen etäopiskellaan

Viikko 20: Ylioppilaskirjoitusten tulokset tulevat tiistaina 12.5.  Kurssitarjotin avautuu keskiviikkona ja silloin pääsee valitsemaan ensi vuoden kursseja. Torstaina 14.5. Puropellon koulu siirtyy Kerttuliin kevätlukukauden loppuajaksi, lukio jatkaa etäopiskelua. Ryhmänohjaus pidetään tuttuun tapaan perjantaina klo 13.15.

Viikko 19: Etäopiskelu jatkuu normaaliin tapaan myös toukokuussa. Ryhmänohjaus pidetään perjantaina klo 13.15. Tämän viikon sunnuntaina vietämme äitienpäivää.    Onnea kaikille äideille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikot 19 – 20: Edelleen etäopiskellaan

Viikot 14 – 18: Etäopiskelu jatkuu

Koeviikko päättyi 2.4. ja 5. jakso alkoi 3.4. Kerttuli pysyy edelleen kiinni ja etäopiskelu jatkuu entiseen malliin. Näillä näkymin koulut ovat kiinni 13.5. asti, mutta todennäköisesti koko kevät opiskellaan etänä ja kouluun palataan vasta elokuussa. Muistakaa nauttia kevään tulosta ja ulkoilusta opiskelun ohella!

Viikolla 15 vietämme suomen kielen päivää torstaina 9.4. ja pääsiäisloma on 10. – 13.4. Hyvää pääsiäistä kaikille 🙂

Viikolla 16 pidetään ykkösten vanhempainilta etäkokouksena torstaina 16.4. klo 18. Tervetuloa mukaan!

Viikko 17: Keväällä valmistuvien abien viimeinen tehtävien palautuspäivä on ti 21.4. ja perjantaina 24.4. pidetään taas ryhmänohjaus klo 13.15.

Tällä viikolla vietetään myös lukuviikkoa. Lukuviikko kutsuu kaikki juhlimaan lukemista! #lukuviikko2020 #luovuuttailmassa. 

Viikko 18: Iloista vappua!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikot 14 – 18: Etäopiskelu jatkuu

Viikko 13: Etäopiskelua

Kuten olemme uutisista saaneet lukea, koronavirustilanteen takia kaikkien Suomen lukioiden lähiopetus on keskeytetty 13.4. 2020 asti. Kerttulin lukiossa opetus ja ohjaus on pyritty järjestämään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, mm. etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen, tästä saimmekin jo esimakua viime viikolta. Nyt onkin jokaisella mahtava tilaisuus kehittää omia digitaitojaan!

Koska tilanne on kaikille uusi ja haastava, vaatii se ymmärrystä ja inhimillisyyttä niin opiskelijoilta, opettajilta kuin myös huoltajilta. Oleellista on, että kaikki tekevät parhaansa hyvän opetuksen ja oppimisen varmistamiseksi. Koetetaan siis pitää kiinni mahdollisimman normaalista opiskelurytmistä, myös kotona.

Näinkin poikkeuksellisessa tilanteessa opiskelu kannattaa jaksottaa ihan arjen perusrutiineilla. Etäopiskelija voi laatia esim. jonkinlaisen suunnitelman siitä, mitä opiskelee, miten ja milloin. Seuraa Wilma-viestejä ja yksittäisten opettajien viestejä. Pidä taukoja ja ulkoile. Pyydä apua vaikka muilta opiskelukavereilta, jos jokin tietotekninen asia alkaa nostaa verenpainetta. Muista, että elämä jatkuu myös koronaviruksen jälkeen.

Ylioppilaskirjoitukset saatiin pakettiin kevään osalta ja arviointiviikko aloitetaan torstaina 26.3. Arviointiviikko tullaan pitämään Turun lukioissa etänä, palkki per päivä -periaatteella. Viimeinen arviointiviikon päivä on torstaina 2.4.

Voimia kaikille etäopiskeluun!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 13: Etäopiskelua

Viikko 12: Koronavirustilanne tuo muutoksia

Lukiokoulutus siirtyy toistaiseksi maanantaista 16.3. alkaen etä- ja verkko-opetukseen sekä tuettuun itseopiskeluun. Opetus on tarkoitus hoitaa niin, että opettajat ja opiskelijat toimivat lukujärjestyksensä mukaisessa aikataulussa (opettajat ovat reaaliaikaisesti koululla ja opiskelijat kotona). Kannattaa valmistautua jo nyt siihen, että etäopetusajanjaksosta saattaa helposti tulla pidempikin esim. koko loppujakson mittainen.

Koronavirustilanteen johdosta ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla eli tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3. Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Uusi tiivistetty aikataulu kevään yo-kirjoitusten jäljellä oleville päiville on seuraava;

ma 16.3: toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä

ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä): uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

ke 18.3: matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä

to 19.3. (siirretty 26.3.päivästä): psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia

pe 20.3: vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)

ma 23.3: saamen äidinkielen koe

Tiistaina 17.3. vietetään Kerttulin nimipäivää.

Torstaina 19.3. juhlistamme puolestaan Minna Canthin päivää ja samalla myös tasa-arvon päivää. Canth oli paitsi kirjailija ja sanomalehtinainen, oli hän myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja 1800-luvun Suomessa. Hän edisti naisten asemaa mm. tekemällä työtä tyttöjen koulutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Hän oli myös suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia. Canth julkaisi kaikkiaan kymmenen näytelmää, seitsemän pitkää novellia sekä lisäksi kertomuksia, lehtiartikkeleita ja puheita. Hän oli aikansa keskeinen realismin edustaja ja tarkasteli teoksissaan ennen kaikkea yhteiskunnan epäkohtia. Minna Canthin päivä on ollut vakiintunut liputuspäivä vuodesta 2007 lähtien.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 12: Koronavirustilanne tuo muutoksia

Viikko 11: Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat

Ylioppilaskirjoituksen alkavat tiistaina 10.3. äidinkielen lukutaidon kokeella. Torstaina jatketaan äidinkielen kirjoitustaidon kokeella. Perjantaina on vuorossa vielä vieraan kielen lyhyen oppimäärän koe. Kokeet pidetään monitoimisalissa, Mauno Koivisto -salissa sekä luokkatiloissa. Muista, että koulun pukuhuoneet eivät käytössä kirjoitusten aikana. Onnea kaikille kirjoituksiin osallistuville!

Perjantaina 13.3. on kakkosten päivä turkulaisissa korkeakouluissa. Toisen vuoden opiskelijat pääsevät tutustumaan perjantaina klo 10-14 usean korkeakoulun koulutustarjontaan, sillä tapahtuma järjestetään yhteistyössä Turun korkeakoulujen kanssa. Mukana tapahtumassa ovat siis Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu sekä Novian, Humakin ja Diakin Turun yksiköt. Aamun 1. oppitunti pidetään normaalisti. Katso tapahtuman tarkempi ohjelma seuraavista linkeistä; https://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/868/kakkosten-paiva-2020/ (Turun AMK), https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/tutustu-yliopistoon/kakkosten-paiva (Turun yliopisto), https://www.abo.fi/evenemang/uniyh-dagar-2020-3/ (Åbo Akademi ja Novia).

                

Vielä lopuksi tärkeä muistutus kaikille. Talven infektiokausi on nyt käynnissä, minkä vuoksi on erittäin tärkeää pitää huolta oikeaoppisesta käsienpesusta ja yskimistekniikasta. Tarkemmat hygieniaohjeet löytyvät opiskeluterveydenhoidon tiedotteesta (Wilmassa). Ohjeita noudattamalla estämme tehokkaasti hengitystieinfektioita- ja vatsatauteja aiheuttavien mikrobien leviämisen.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 11: Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat

Viikko 10: Maaliskuu kevään tuo?

Tuleva viikko on TechTurku Week (2.3.-6.3.) ja se koskettaa ennen kaikkea ICT-lukiolaisia. Katso tarkemmat tiedot viikon tapahtumista, projekteista ja muista esityksistä Wilmasta.

Kaikki ICT-lukiolaiset osallistuvat Tulevaisuuden teknologioiden laitoksen ja koulutusohjelmien esittelytilaisuuteen tiistaina 3.3.2020 klo 13.30-15.00. Paikkana on Turun yliopisto, auditorio, Fysiikan laitosrakennus Quantum.

Fysiikan lehtori, Aivot liikkeelle –teoksen kirjoittaja Hannu Moilanen vierailee Kerttulissa keskiviikkona 4.3. klo 13.15 – 14.30. Moilasen ja Helena Salakan kirjoittamassa teoksessa esitellään runsaasti työtapoja, joissa liikkuminen yhdistyy luonnolliseksi osaksi oppituntia — ihan tavallisessa luokassa ja ilman erityisiä välineitä. Ison osan vinkeistä voi toteuttaa saman tien ilman minkäänlaista etukäteisvalmistelua. Mukana on myös laajempia oppimiskokonaisuuksia, joiden toteuttamiseen annetaan kattavat ohjeet. Lisäksi kerrotaan, miten esimerkiksi mobiililaitteita ja luokkahuoneen ulkopuolisia ympäristöjä voi hyödyntää liikkumisen lisäämiseksi.

Saliin luentoa kuuntelemaan menevät heti klo 13.15 seuraavat ryhmät opettajineen: ÄI06.3, RUB12.4, ENA03.1, ENA06.5, BI02.5, FY06.2 ja PS01.7. Muut ryhmät kuuntelevat luentoa luokissa striimattuna.

ÄI6.4.-ryhmä tutustuu nykytaiteeseen Ars Novassa keskiviikkona 4.3. klo 11-13.

Torstaina 5.3. pidetään ro-tuokio klo 13.05 – 13.40.

Perjantaiaamu aloitetaan puolestaan seurakunnan aamunavauksella.

Sunnuntaina 8.3. vietetään Kansainvälistä naistenpäivää. Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton vuonna 1975 ja se sai samalla nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 10: Maaliskuu kevään tuo?