Viikot 38-39: Ylioppilaskirjoituksia, etäopetuspäiviä ja lähiopetusta

Turvavälien aikaansaamiseksi vallitsevassa tilanteessa ylioppilaskirjoituksia järjestetään tänä syksynä monessa eri tilassa, jolloin luokkatiloja ja opetushenkilöstöä tarvitaan kirjoituksiin enemmän kuin aiemmin. Tämän vuoksi on tänä syksynä päädytty järjestämään kiireisimpinä ylioppilaskirjotuspäivinä muille opiskelijoille itsenäistä tai etäopetusta. Kirjoituksiin osallistujia on ohjeistettu maskin käyttöön kouluun saavuttaessa. Abiturientit ovat opiskelleet jo tovin hybridimallilla ja osallistuvat ylioppilaskirjoituksiin kukin oman suunnitelmansa mukaan.

Ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden kalenteri seuraavan kahden viikon ajalta näyttää seuraavanlaiselta (muista kuitenkin seurata Wilmaa, koska muutokset ovat mahdollisia):

ma 14.9. etä- tai itsenäinen opiskelu
ti 15.9. lähiopetus
ke 16.9. etä- tai itsenäinen opiskelu
to 17.9. lähiopetus
pe 18.9. etä- tai itsenäinen opiskelu
   
ma 21.9. lähiopetus
ti 22.9. lähiopetus
ke 23.9. lähiopetus
to 24.9. etä- tai itsenäinen opiskelu
pe 25.9. etä- tai itsenäinen opiskelu

Arviointiviikko, joka toteutetaan perinteiseen tapaan lähiopetuksena, alkaa maanantaina 28.9. Wilmassa näet kokeet lukujärjestyksessä oikeina päivinä, ja opettajat tiedottavat omista kokeistaan tarkemmin.

Jos etäpäivinä tai kokeisiin valmistautuessa on vaikeaa ryhtyä opiskelutyöhön, lue abitreenien vinkit: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/26/onko-tehtaviin-tarttuminen-vaikeaa-madalla-aloittamisen-kynnysta-nailla

Kerttulinmäen historia lienee kerttulilaisille tuttu. Nykyään virkistyskäytössä olevan kallion käyttötarkoitus keskiajalla oli synkkääkin synkempi.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikot 38-39: Ylioppilaskirjoituksia, etäopetuspäiviä ja lähiopetusta

Viikko 37: Korona kuriin Koronavilkulla

Suosittelemme kaikkia opiskelijoita lataamaan ja ottamaan Koronavilkku-sovelluksen käyttöön, ja moni onkin sen jo tehnyt. Se auttaa tartuntaketjujen jäljittämisessä ja kertoo mahdollisen altistumisen. Mobiilisovellus on maksuton, ja sen voi ladata puhelimeen sovelluskaupasta tai koronavilkun kotisivulta  https://koronavilkku.fi/#koronavilkku .

Voimassa ovat edelleen myös ohjeet kotiin jäämisestä pienissäkin hengitystieoireissa,

Muistetaanhan turvavälit!

hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä julkisissa liikennevälineissä. Pidetään huolta toisistamme!

Koronaepäilyissä kannattaa ottaa yhteyttä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon neuvontapuhelimeen 02 266 2012 (lisää tietoa terveydenhoitajan viestissä Wilmassa).

Ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on ryhmänohjaustuokio torstaina 10.9. klo 14.20-15.00 tuttuun tapaan kotiluokissa. Ryhmänohjauksissa käsitellään ajankohtaisia asioita ja opitaan opiskelutaitoja.

Ruokailut toteutetaan poikkeuksellisesti tiistaista lähtien (8.9.- 5.10.2020), koska Mauno Koivisto -sali varataan ylioppilaskirjoitustilaksi. Toisessa kerroksessa ruokailun aikaan eli klo 11.05-13 opiskelevat syövät luokissa, ja muut syövät alaruokalassa ruokailuaikataulun mukaan, kuten ennenkin.

Presidentinmaja

Syyskuu on alkanut lämpimissä tunnelmissa, joten välitunteja on voinut viettää ulkona. Presidentinmaja on suosittu taukopaikka.

Syksyn merkkejä alkaa jo näkyä luonnossa. Metsässä samoilun on todettu rauhoittavan mielen, joten muista tämä tehokas stressilääke, jos kaipaat vastapainoa arjen aherrukselle. Mukavaa viikkoa kaikille!

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 37: Korona kuriin Koronavilkulla

Viikko 36: Abiturienteille mahdollisuus etäopiskeluun

Turun kaupungin lukiot siirtyvät maanantaista 31.8.2020 alkaen abien opetuksessa hybridimalliin, jonka tarkoituksena on mahdollistaa abiturienteille mahdollisimman hyvä terveydellinen tilanne näin kirjoitusten alla. Syksyn kirjoituksiin osallistuvat voivat hybridimallissa seurata luokassa pidettävää oppituntia Teamsin tai Meetin avulla.

Maanantaina järjestetään myös lukuvuoden 2019-2020 uusintakoe klo 15-18 luokassa 202.

Torstaina 3.9. klo 13.05-13.40 pidetään ryhmänohjaus, jonka jälkeen oppitunnit jatkuvat lukujärjestyksen mukaan. 1. ja 2. vuoden ryhmanohjaustilaisuudet järjestetään perinteiseen tapaan kotiluokissa, mutta 3. ja 4. vuoden opiskelijoiden tilaisuudet toteutetaan etäopetuksena.

Koska vallitsevassa tilanteessa on suositeltavaa viettää välitunteja ulkona, uusi sisäpihalle sijoitettu pingispöytä otetaan ilolla vastaan. Mailat ja pallot löytyvät pääoven vierestä.

Olitpa sitten syksyn kirjoituksiin valmistautuva abiturientti tai kurssin puoliväliin päässyt 1. tai 2. vuoden opiskelija, hyödyt opiskelutekniikkojen hallitsemisesta. Videolla kerrotaan opiskelun jaksottamisesta. Oppia olisi hyvä saada pitkällä aikavälillä, pienissä palasissa kerrallaan – ei viimeisenä iltana ennen koetta. Tsemppiä opiskeluun!

https://areena.yle.fi/1-50250108

 

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 36: Abiturienteille mahdollisuus etäopiskeluun

Viikko 35: Kevään ylioppilaiden juhlatilaisuus lauantaina

Suomen lukiolaisten liitto esittäytyy ykkösille maanantaina 24.8. Tilaisuus järjestetään etänä klo 13.20 alkaen.

Lukuvuoden 2019-2020 rästikoe sekä hyväksytyn kurssin korotuskoe pidetään tiistaina 25.8. klo 15-18.

Torstaina 27.8. vietetään valtakunnallista Itämeripäivää. Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio (TSYK) haastaa koulut syömään Itämerta puhtaaksi Itämeripäivänä. Haaste syntyi halusta tehdä vielä enemmän töitä Itämeren ja Saaristomeren hyvinvoinnin eteen. Itämeripäivänä kaikissa Turun kaupungin kouluissa tarjoillaankin yhtenä ruokavaihtoehtona lähikalaa.

Perjantai-aamu aloitetaan seurakunnan aamunavauksella.

Kevään 2020 ylioppilaiden juhlatilaisuus järjestetään lauantaina 29.8. kello 11.00 Turun palloiluhallissa (Lemminkäisenkatu 32a). Juhla kestää noin tunnin. Huom! Muille lauantai on normaali koulupäivä ja silloin opiskellaan perjantain lukujärjestyksen mukaisesti. Tervetuloa!

Katso myös ryhmien ruokailu-aikataulut ja lukuvuoden kalenteri Kerttulin kotisivuilta.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 35: Kevään ylioppilaiden juhlatilaisuus lauantaina

Viikko 34: Aurinkoa ja opiskelua

Viime viikko saattoi mennä vielä uusien asioiden opettelussa ja opiskelurytmiin totuttautumisessa, mutta tällä viikolla päästään jo tuttuun koulurytmiin. Siitäkin huolimatta, että elokuu jatkuu kesäisen lämpimänä.

Maanantaina 17.8. loppuu ilmoittautuminen lukuvuoden 2019-2020 rästi- ja korotuskokeeseen. Rästi- ja korotuskoe pidetään tiistaina 25.8. klo 15-18. Maanantaina alkavat myös aamutreenit ja valmennusoppi.

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 34: Aurinkoa ja opiskelua

Viikko 33: Uusi lukuvuosi alkaa

Kesäloma on vietetty ja uusi lukuvuosi aloitetaan Kerttulin lukiossa keskiviikkona 12.8. Ensimmäisenä päivänä on luvassa pääosin ryhmänohjausta ja ykkösille lisäksi myös kouluun tutustumista.  Ykköset saapuvat aamulla koululle klo 9 ja heillä on ryhmänohjausta klo 9-12.30. Kakkoset aloittavat ruokailulla klo 11.45. ja heillä on ryhmänohjausta klo 12-13. Abeilla on ruokailu klo 12.45. ja ryhmänohjausta klo 13-14.

Lukujärjestyksen mukainen opetus aloitetaan torstaina 13.8.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 33: Uusi lukuvuosi alkaa

Viikot 23 – 32: Kesäloma

 ”Yksi auringonsäde riittää ajamaan pois monia varjoja.”
– Franciscus Assisilainen

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikot 23 – 32: Kesäloma

Viikko 22: Lukuvuosi päättyy

Koeviikko jatkuu vielä maanantaista torstaihin. Perjantaina pidetään etäryhmänohjaus klo 11 ja se on samalla ykkös- ja kakkosvuotisten kevätjuhla. Ylioppilasjuhla on lauantaina etänä, mutta juhlaa pääsee seuraamaan linkistä, joka löytyy Wilmasta.

Poikkeuksellinen lukuvuosi päättyy siis lauantaina 30.5. ja niin opiskelijat kuin opettajat pääsevät hyvin ansaitulle kesälomalle. Koulu jatkuu elokuun 12. päivä, toivottavasti tapaamme silloin.

Paljon onnea uusille ylioppilaille ja aurinkoista kesää kaikille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 22: Lukuvuosi päättyy

Viikko 21: Koeviikko alkaa

Maanantai ja tiistai opiskellaan vielä normaalisti lukujärjestyksen mukaan, etäopetuksessa  tietenkin, mutta keskiviikkona alkaa 5. jakson koeviikko. Kokeet pidetään etänä ja niissä toimitaan opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Keskiviikkona 20.5. on ykköspalkin koe, torstaina on helatorstai, joka on vapaapäivä ja perjantaina 22.5. on kakkospalkin koe.

Onnea kaikille viimeiseen koeviikkoon ennen kesälomaa!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 21: Koeviikko alkaa

Viikot 19 – 20: Edelleen etäopiskellaan

Viikko 20: Ylioppilaskirjoitusten tulokset tulevat tiistaina 12.5.  Kurssitarjotin avautuu keskiviikkona ja silloin pääsee valitsemaan ensi vuoden kursseja. Torstaina 14.5. Puropellon koulu siirtyy Kerttuliin kevätlukukauden loppuajaksi, lukio jatkaa etäopiskelua. Ryhmänohjaus pidetään tuttuun tapaan perjantaina klo 13.15.

Viikko 19: Etäopiskelu jatkuu normaaliin tapaan myös toukokuussa. Ryhmänohjaus pidetään perjantaina klo 13.15. Tämän viikon sunnuntaina vietämme äitienpäivää.    Onnea kaikille äideille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikot 19 – 20: Edelleen etäopiskellaan