Viikko 15: Viides jakso alkaa hybridiopetuksessa

Arviointiviikon viimeiset kokeet pidetään maanantaina 12.4. Viides jakso alkaa tiistaina ja opetus järjestetään 13.4. – 30.4. välisenä aikana hybridiopetuksena. Ykköset ja muut opiskelijat vuorottelevat siis oheisena ajanjaksona, jolloin paikalla koulussa on aina noin puolet kaikista opiskelijoista. Kakkosvuositason kurssit pidetään lähiopetuksena 13. – 14.4 (ti ja ke) ja 19. – 23.4 (ma – pe). Ykkösvuositason kurssit pidetään lähiopetuksena 15. – 16.4. (to ja pe) ja 26. – 30.4. (ma-pe). Tarkemmat ohjeet ja aikataulut löytyvät Wilmasta. Jos opiskelijalla on lähipäivä ja jokin hänen kursseistaan onkin etävuorossa, niin tällöin opiskelija voi opiskella ko. tunnin kotoa käsin. Halutessaan opiskelija voi osallistua myös etätuntiin koulun monitoimisalista käsin, joka on auki tätä varten.

Koulussa on edelleen noudatettava tuttuja hygieniaohjeita; käytä maskia, pese kädet ja pidä riittävä etäisyys muihin.

Neljännen jakson rästikokeisiin voit ilmoittautua ma 12.4. asti. Rästikoe pidetään to 15.4.2021 klo 15 – 18. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta Tentit-valikosta.

Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua Arkean toiveruokakyselyyn vielä ti 13.4. mennessä. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä; https://link.webropolsurveys.com/S/E69D1BA6526AC009. Toiveruokapäivä toteutetaan viikolla 19.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 15: Viides jakso alkaa hybridiopetuksessa

Viikko 14: Arviointiviikko jatkuu tiistaina

Kevät on edennyt jo niin pitkälle, että voit löytää luonnosta ensimmäiset leskenlehdet!

Pääsiäisherkkuja sulatellaan vielä maanantaina, mutta tiistaina 6.4. jatketaan taas arviointiviikkoa toisen palkin etäkokeilla. Kuudennen eli viimeisen palkin kokeet pidetään maanantaina 12.4. Viides jakso alkaa tiistaina 13.4. Kunkin kurssin opettaja antaa tarkemman infon kokeen suorittamisesta.

Perjantaina 9.4. vietetään Mikael Agricolan ja samalla suomen kielen päivää. Agricolaa pidetään suomen kirjakielen ja suomenkielisen kirjallisuuden isänä. Hän toimi 1500-luvulla Turun piispana ja käänsi mm. Raamatun ensimmäistä kertaa latinasta kansankielelle eli suomeksi.

Agricola ei ollut toki ensimmäinen, joka kirjoitti suomen kieltä, sillä yksittäisiä suomenkielisiä uskonnollisia tekstejä oli ilmestynyt jo aiemmin. Hänen tuotantonsa oli kuitenkin sekä huomattavasti laajempaa että kielellisesti taidokkaampaa kuin aikaisemmat teokset. Ensimmäinen Agricolan ilmestynyt työ oli lukemisen ja kristinopin perusteet sisältänyt aapinen Abckiria vuonna 1543.

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 14: Arviointiviikko jatkuu tiistaina

Viikko 13: Arviointiviikko alkaa torstaina

Ylioppilaskirjoituksissa ovat vuorossa maanantaina ruotsi, tiistaina reaaliaineet

Ylioppilaskirjoitusten alkua odotellaan mieluiten raittiissa ulkoilmassa.

maantiede, uskonto, elämänkatsomustieto ja yhteiskuntaoppi sekä keskiviikkona kemia ja terveystieto.

Arviointiviikko alkaa torstaina 1.4. ykköspalkin kokeella, ja kokeet toteutetaan etänä.  Koeviikon katkaisee pääsiäinen. Pitkäperjantaista 2.4. toiseen pääsiäispäivään eli maanantaihin 5.4. lukiolaiset saavat nauttia ansaitusta pääsiäislomasta. Akkuja voi ladata vaikka kevään merkkejä luonnosta etsimällä – oletko jo löytänyt leskenlehtiä?

Kerttulin lukio järjestää kolmeviikkoisen tapahtuman Learn-A-thonin, aiheena kyberturvan perusteet. 5.  1.4-22.4.2021 välillä verkossa omaa vauhtia suoritettavan n. 15+ tuntia kestävän kurssin nimi on Introduction to Cybersecurity ja sen hyväksytysti suorittaneet Turun lukiolaiset saavat siitä todistuksen ja virtuaalisen badgen lisäksi normaalin lukiokurssin. Kurssille osallistujilta ei odoteta ennakkotaitoja eli se soveltuu hyvin kaikille innokkaille lukiolaisille: ikään, sukupuoleen ja linjaan katsomatta. Jos olet aiheesta kiinnostunut, laita sähköpostia Juho Airolalle viimeistään 1.4.2021 (lisää tietoa Wilma-viestissä).

 


Arviointiviikon vinkkejä

Kuinka kannattaisi lukea kokeeseen? Kokeile seuraavia tapoja ja valitse sinulle sopivat jatkoon:

→ Moni tarvitsee hyvän lukurauhan. Etsi ensin rauhallinen paikka.

→ Keskity yhteen asiaan kerralla, älä hypi aiheesta toiseen. Syvenny lukemalla aihealue tarkasti läpi omaan tahtiisi. Yritä ymmärtää, mistä on kyse.

→ Tee muistiinpanoja. Voit esimerkiksi alleviivata tekstiä, kirjoittaa pääkohtia tai tehdä käsitekartan. Muistiinpanot helpottavat muistamista ja asioiden kertaamista.

→ Kerrattuasi aihealueen tiivistä sen pääkohdat katsomatta kirjasta. Sen voi tehdä puhumalla tai kirjoittamalla, joskus piirtämälläkin. Jos et muista jotakin, kertaa asia. Jos oppikirjassa on aiheeseen tehtäviä, tee niitä uudelleen, vaikka suullisesti.

→ Tauota opiskeluasi: päätä etukäteen rytmisi, esimerkiksi: opiskelua 45 min., tauko 15 min., opiskelua 45 min. jne.

→ Jos opiskelun aloittaminen tuntuu hankalalta, päätä, että luet tänään vain tehokkaat 15 min. Aloittaminen helpottuu ja saatatkin haluta viettää enemmän aikaa opiskelun parissa.

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 13: Arviointiviikko alkaa torstaina

Viikko 12: Etäopiskelu jatkuu

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat tiheällä aikataululla, kirjoituksia riittää jokaiselle arkipäivälle. Vuorossa ovat A-kieli, lyhyt ja pitkä matematiikka, ja reaaliaineryhmät biologia, filosofia, psykologia sekä fysiikka, historia.

Kursseja suoritetaan edelleen etäopiskeluna. Opiskele aktiivisesti etänä, jotta opinnot etenevät. Muista myös pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi ja pyri tasapainoisiin elämäntapoihin. Syöminen, liikkuminen, nukkuminen ja stressi vaikuttavat kaikki toisiinsa. Stressinhallinnasta lisää: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/18/millaiset-ovat-abin-stressitasot-hyvinvointiasiantuntija-analysoi

Viikonloppuna pääsemme taas siirtelemään kelloja kesäaikaan – maltatko odottaa sunnuntaiaamuun vai heräätkö jo kolmelta siirtämään kellojasi kello neljään?

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 12: Etäopiskelu jatkuu

Viikko 11: Ylioppilaskirjoitukset alkavat

Viikolla 11 kurssien etäopiskelu jatkuu ja kevään 2021 ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 16.3. äidinkielen lukutaidon tai suomi toisena kielenä –kokeella. Torstaina on vuorossa lyhyen kielen koe ja perjantaina äidinkielen kirjoitustaidon koe.

Kerttulin ja Kertun nimipäivää juhlitaan keskiviikkona 17.3. Tiesitkö muuten, että kerttulit ovat varpuslintuja? Tutustu tarkemmin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kerttulit.

Oman koulun yo-infoa täydentää abitreenien tietopaketti, jossa YTL vastaa lukiolaisia huolettaviin kysymyksiin: https://yle.fi/…/voiko-yo-kirjoitusten-aikataulu-viela… Ylen Abitreeneihin kannattaa tutustua, vaikka et olisikaan vielä abiturientti. Vanhojen yo-kokeiden ja oppimateriaalien lisäksi löydät sieltä esimerkiksi lyhytdokumenttisarjan, jossa neljä lukiolaista kertoo tulevaisuuspaineista, kymppien tavoittelusta, uupumuksesta ja keskittymisvaikeuksista.

Perjantaina toivotamme hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 11: Ylioppilaskirjoitukset alkavat

Viikko 10: Etäopiskelua kaikille

Lukiossa siirrytään vuorottelusta etäopetukseen maanantaina 8.3. Oppitunnit alkavat perinteisen aikataulun mukaan klo 8:15, 9:45, 11:45, 13:15, 14:35. Ruokatauko pidetään klo 11.00-11.45. Kurssit pidetään tämänhetkisen tiedon mukaan pelkästään etänä ajalla 8.-28.3.2021.

Torstaina 11.3. klo 13:05-13:40 pidetään ryhmänohjaustuokio.

Toisen vuoden opiskelijoille suunnattu Turun korkeakoulujen hakijan päivä järjestetään virtuaalitapahtumana perjantaina 12.3. Päivän ohjelma: https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/tutustu-yliopistoon/hakijanpaiva. Tapahtumassa esitellään Turun yliopiston koulutusten  lisäksi myös alueen muiden korkeakoulujen hakukohteita (Turun AMK, Åbo Akademi, Novia, Humak, Diak).

Elintarvikekassien jako jatkuu edelleen. Mikäli tarvitset elintarvikekassia, muistathan ilmoittautua hakuun JOKA viikko tällä sivulla: https://www.turkuai.fi/elintarvikekassi.

Ylioppilaskirjoitukset pyritään järjestämään mahdollisimman normaalisti siinä aikataulussa kuin on ilmoitettu ja THL ja YTL ovat ohjeistaneet. Karanteenissa olevilla oireettomilla kokelailla on mahdollisuus osallistua kirjoituksiin THL:n ja YTL:n tekemien linjauksien mukaisesti. Lopullisen päätöksen osallistumisesta tekee lukion rehtori yhdessä tartuntatautiviranomaisen kanssa.  Oireiset (sairaat) eivät voi osallistua kokeeseen, vaan heidän tulee hakea koekertansa mitätöintiä.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon koronaneuvonta

Lukiolaiset voivat olla korona-asioissa yhteydessä Opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun. p. 02 266 1570 (ma–to klo 8–15, pe klo 8–13). Testiin voi hakeutua myös Omaolo-palvelun kautta. Iltaisin ja viikonloppuisin palvelee Turun alueen yhteispäivystys numerossa 02 313 8800. Lisää tietoa: turku.fi/kouluterveydenhuolto.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 10: Etäopiskelua kaikille

Viikko 9

  • Talviloman jälkeisellä viikolla toisen, kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijat ovat lähiopetuksessa koululla ja ensimmäisen vuoden opiskelijat etäopetuksessa kotona (muutoksia saattaa tulla nopealla aikataululla). Päivän oppitunnit järjestetään edelleen seuraavasti: 1. tunti 8:30 – 9:45, 2.tunti 10:00 – 11:15, 3. tunti 11:15 – 13:15, 4. tunti 13:30 – 14:45, 5. tunti 15:00 – 16:15.

Juho Airola pitää abiturienteille infotilaisuuden yo-kirjoituksista torstaina 4.3. klo 14.55. Kaikkien abiturienttien on syytä osallistua tilaisuuteen, Teams -linkki löytyy Wilma-viestistä.

Toisen vuoden opiskelijoiden huoltajailta pidetään etänä torstaina 4.3.2021 18:00-19:30, aiheina ylioppilaskirjoitukset ja korkeakoulujen valintamallit.

Uusintakoe on keskiviikkona 3.3 klo 15-17 koululla.

Elintarvikekassien jako etäopiskelijoille jatkuu talviloman jälkeen. Jakopäivät ovat edelleen maanantaisin Lemminkäisissä ja tiistaisin Aninkaisissa. Aninkaisten jakoaika on muuttunut, uusi aika on 13-15.30. Mikäli tarvitset elintarvikekassia, muistathan ilmoittautua hakuun joka viikko tällä sivulla: https://www.turkuai.fi/elintarvikekassi.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 9

Viikko 8: Talviloma 22.2.-28.2.2021

Hyvää talvilomaa kaikille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 8: Talviloma 22.2.-28.2.2021

Viikko 7: Lähiopiskelua ja etäopiskelua

Neljäs jakso saatiin käyntiin viime viikolla ja nyt opiskelijat keskittyvät koulutyöhönsä ns. vuorottelevassa lähiopetuksessa. Tällä viikolla ykköset ovat lähiopetuksessa ja muut 2-4 -vuoden opiskelijat etäopetuksessa. Muistathan, että lähi-oppitunnille saa tulla ainoastaan täysin terveenä ja koulussa tulee noudattaa jo tutuksi tulleita hygienia-ohjeita. Samoin ruokalassa tulee noudattaa hygienia-ohjeita erityisen tarkasti. Maskin käyttö on erittäin vahvasti suositeltavaa (pl. ruokailuhetki), ellei sen pois jättämiselle ole terveydellisiä syitä.

Kolmannen jakson rästikoe järjestetään tiistaina 16.2.2021 klo 17.00 – 20.00. Kolmannen jakson uusintakoe pidetään keskiviikkona 3.3.2021 klo 15.00 – 17.00. Ilmoittautuminen uusintakokeeseen (Wilma) päättyy 17.2.2021.

Matikkapaja jatkaa jälleen tiistaisin klo 14.45 – 16 luokassa 407 vuoroviikoin ykkösille ja 2-4 -vuoden opiskelijoille. Pajaan on tervetullut kuka tahansa, kysymään viikon aikana epäselviksi jääneitä asioita tai sitten vaikka vain laskemaan tehtäviä.

Tässä vielä kertauksena oppituntien aikataulut:

1. tunti klo 8.30 – 9.45, 2. tunti klo 10 – 11.15, 3. tunti klo 11.15 – 13.15, 4. tunti klo 13.30 – 14.45, 5. tunti klo 15 – 16.15.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 7: Lähiopiskelua ja etäopiskelua

Viikko 6: Uuteen jaksoon

Nyt voidaan täällä Turussakin nauttia taas kunnon talvesta. Ota siis viimeistään nyt luistimet ja sukset esille ja lähde nauttimaan talviliikunnasta!

Maanantaina ja tiistaina aherretaan vielä kokeiden parissa, mutta jo keskiviikkona aloitetaan uusi jakso. Kolmannen jakson rästikokeisiin voit ilmoittautua 10.2. asti. Rästikoe pidetään tistaina 16.2.2021 klo 17-20. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta Tentit-valikosta.

Kerttulin lukiolaiset tekivät viime syksyn aikana vapaaehtoistyötä Operaatio Ruokakassissa ja Vaateapu Karderoopissa. Vierailujen tarkoituksena oli tutustuttaa opiskelijat kolmannen sektorin toimijoihin, joilla on tärkeä rooli yhteiskunnan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten auttamisessa. Lue vierailuista juttu Lukion työelämäkumppanit –hankkeen blogista; https://www.koulutustakuu.fi/lukiokumppanit/2021/01/20/kerttulin-lukiolaiset-vapaaehtoistyossa-operaatio-ruokakassissa-ja-vaateapu-karderoopissa/

       kuvia vierailuista

 

NuortenTurku päivittää  kesätyöseinälleen ja -kansioon avoimia kesätyöpaikkoja tammi-toukokuun välisen ajan. Virtuaalista kesätyökansiota pääset selaamaan NuortenTurun Instagram-sivuille; https://www.instagram.com/nuortenturku/?hl=fi.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikko 6: Uuteen jaksoon