Helmikuu

Turun Amk:n BisnesAkatemian, Turun teknologiakampuksen, Turun AMK:n, Tampereen yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijoita Kerttulissa 26.2. 2020

Turun Amk:n opiskelijat Miska Moisanen, Patrik Nuutinen ja Anniina Vahtera kertoivat BisnesAkatemian toiminnasta. BisnesAkatemia on oppimisympäristö, jossa opiskelijoita valmennetaan innovatiivisen liiketoiminnan, tiimityön ja yrittäjyyden osaajiksi. Lisätietoa sen toiminnasta löydät oheisesta linkistä; https://bisnesakatemia.turkuamk.fi/

Tampereen yliopistoa esitteli Laura Lahtinen ja myös Turun Teknologiakampuksen, Turun AMK:n ja Åbo Akademin opiskelijat kertoivat omasta opiskelupaikastaan.

 

Wanhojen tanssit 14.2. 2020

 

Pukuloistosta ja upeista tanssiesityksistä saimme nauttia ensin päivällä Kerttulissa ja illalla Logomossa. Koululla otetut kuvat on ottanut Miska Kytö, Logomossa otetut kuvat Mattus Alsi.

 

Alla olevat kuvat Logomossa on ottanut Petri Suorsa.

 

 

Ystävänpäiväetkot 13.2.2020

Kerttulissa jaettiin opiskelijoille suukkoja ystävänpäivän kunniaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerttulin lukion penkkarit torstaina 6.2. 2020

Penkkaripäivä aloitettiin abien ja opettajien yhteisellä brunssilla. Tarjolla oli tuttuun tapaan maittavaa ruokaa, minkä lisäksi esitettiin opettajien tekemä ”nostalginen” video 2017-vuosikurssilaisista.

 

Kuvia juuri ennen H-hetkeä, eli penkkariajelulle lähtöä. Vaikka koko talvi on ollut poikkeuksellisen leutoa, osui sopivasti juuri penkkaripäiväksi tuulinen pakkaspäivä. Lämmittäville penkkariasusteille oli siis tarvetta.

Abigaalassa koko koulu pääsi seuraamaan mm. abien yhdessä tekemää abivideota. Linkki videoon; https://www.youtube.com/watch?v=MCfE5ua9kaw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastuullista kemiaa -yritysretki Nesteelle ja Aalto-yliopistoon 3-4.2.2020

Osallistuimme 3.-4.2. LUKEMA-verkoston järjestämään Vastuullista Kemiaa -retkelle, jolla pääsimme vierailemaan Nesteen pääkonttorille ja jalostamolle, sekä tutustumaan Aalto-yliopiston kemiantekniikan korkeakouluun. Retkelle osallistui noin 40 opiskelijaa kuudesta eri lukiosta eri puolilta Suomea.

Retki alkoi vierailulla Espoon Keilarantaan Nesteen pääkonttorille. Paikalla oli useita yrityksen työntekijöitä jakamassa uratarinoitaan, sekä kertomassa yrityksen toiminnasta ja vastuullisuudesta.

Luentojen jälkeen siirryimme Aalto-yliopistolle, jossa ohjelmassa oli akatemiatutkija Pekka Peljon luento energian varastoinnista, opiskelijoiden järjestämä työpaja laboratoriossa sekä tiedekunnan esittelyä.

Seuraavana päivänä ajoimme Otaniemestä Porvoon Kilpilahteen Nesteen jalostamolle. Paikan päällä saimme kuulla luennon tulevaisuuden autoilusta, vaihtoehtoisista polttoaineista ja näiden ympäristövaikutuksista. Kuulimme myös yrityksen kemistin esittelyn jalostamon eri työtehtävistä ja analyysimenetelmistä, sekä opimme laboratoriotyöskentelyn merkityksestä polttoaineiden jalostuksessa.

Luentojen jälkeen osallistuimme vielä bussikierrokselle, jossa tutustuimme suureen jalostamoon. Kierroksella pääsimme seuraamaan erilaisten tuotantolaitosten toimintaa lähietäisyydeltä, ja opimme jalostamon laitosten toiminnasta, alueen energiankulutuksesta ja erilaisista työtehtävistä.

Retkellä saimme nauttia Otaniemen lukion viihtyisistä uusista tiloista, maittavasta lounastarjoilusta, sekä koulun opettajien ja opiskelijoiden vieraanvaraisuudesta. Saamme myös kiittää Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa, sekä Nesteen työntekijöitä vaivannäöstä, lämpimästä vastaanotosta, ja kiperiin kysymyksiimme vastaamisesta.

Tekstin kirjoittivat yritysretkelle osallistuneet opiskelijat