Viikko 41: Kilpailuja Kerttulissa

Maanantai 5.10. on koeviikon viimeinen päivä ja jo tiistaina alkaa uusi jakso. 1. jakson rästikokeisiin on ilmoittauduttava viimeistään maanantaina 5.10. Rästikoe pidetään maanantaina 19.10.2020 klo 15-18. Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta Tentit-valikosta. Voit osallistua rästikokeeseen, jos olet ollut poissa kurssikokeesta hyväksytyn syyn vuoksi.

MAOLin kilpailutoimikunta järjestää kansalliset matematiikan, tietotekniikan, fysiikan ja kemian kilpailut sekä peruskoululaisille että lukiolaisille (Neljän tieteen kisat). Kilpailu kannustaa opiskelijoita matemaattisten aineiden opiskeluun ja tuo niistä kiinnostuneet opiskelijat yhteen, mikä mahdollistaa elinikäisten verkostojen ja ystävyyssuhteiden avautumisen nuorelle. Matematiikan alkukilpailu pidetään Kerttulissa maanantaina 5.10. klo 14.30., kemian kilpailu tiistaina 6.10. klo 14.30. ja fysiikan kilpailu torstaina 8.10. klo 14.30. Lukion matematiikka-, fysiikka- ja kemiakilpailun 50 parhaalle jaetaan kunniakirjat sarjoittain.

Torstaina 8.10. klo 9-11 järjestetään Kerttulissa myös Turpotietäjä 2020 -alkukilpailu. Turpotietäjä 2020 -kilpailu on valtakunnallinen, lukiolaisten turvallisuuspolitiikan ja kokonaisturvallisuuden tietämystä mittaava tietokilpailu. Koe on uusi kokonaisuus ja se toteutetaan tutussa Abitti-koeympäristössä. Alkukilpailussa parhaiten menestyneet kutsutaan Helsingissä 30.11.2020 järjestettävään loppukilpailuun, jossa on sekä kirjallinen että suullinen osuus. Lisätietoja kilpailusta löytyy Turpotietäjä 2020 -kilpailun nettisivuilta; https://turpotietaja.fi/

Huom! Turussa sijaitsevissa 2. asteen oppilaitoksissa (ammattioppilaitokset ja lukiot) ja korkeakouluissa astuu voimaan yleinen maskisuositus. Suositus tulee voimaan lauantaina 3.10.2020 ja on voimassa toistaiseksi.

Koronaepidemian kiihtymisen takia on myös ensiarvoisen tärkeää, että jatketaan keväällä hyvin aloitettuja tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa: turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen/aivastaminen nenäliinaan/hihaan. Sairaana ei saa tulla kouluun tai mennä harrastuksiin tai töihin. Jos sinulla on hengitystieinfektioon sopivia oireita tai epäilet koronavirustartuntaa, on tärkeää hakeutua koronavirustestiin.