Marraskuu

Urheilijakuulumisia

Veikkausliigan tuore hopeamitalisti, FC Interin keskikenttäpelaaja, Elias Mastokangas yhdistää urheilulukion opinnot ammattiurheiluun.

Kauden ollessa käynnissä lukiolaisen elämä ei aina ole yksinkertaista, sillä edustusjoukkueen harjoitukset ajoittuvat usein koulutuntien päälle. Koulutöitä on jäänyt valtavasti kotiin, mutta Elias on määrätietoisesti Kerttulin urheilulukion opettajien tuella saanut opintojaan eteenpäin. Kolmannen vuoden lukiolainen on päättänyt viimeistellä opintonsa kunnialla neljässä vuodessa, jotta sen jälkeen voi lähteä kokeilemaan rahkeitaan jalkapallon parissa.

Vasta 18-vuotias Mastokangas pelasi Veikkausliigassa loistavan kauden, vaikka talvella operoitu kierukka vaatikin neljän kuukauden kuntoutumisen. Alku ei näyttänyt lupaavalta, sillä hyvästä kuntoutumisesta ja sinnikkyydestä huolimatta peliminuutteja ei irronnut. Valmentaja José Riveiron mukaan taso ei vielä yksinkertaisesti riittänyt liigakentille.

Kuntoutuksen jälkeen pieniä onnistumisia alkoi hiljalleen tulla treeneissä ja ne ruokkivat aina suurempia onnistumisia. Positiivinen kierre oli valmis, kun Mastokangas sai muutamia peliminuutteja ja pääsi näyttämään kaikille, että kuuluu Veikkausliigakentille. ”Hienot pelaajat ympärillä auttoivat kehittymään päivittäin ja halu näyttää, erityisesti valmentajalle, oli äärimmäisen kova”, kertoo Elias.

”En olisi uskonut, että kaudesta tulee näin hyvä”, kommentoi Mastokangas, vaikka Veikkausliigan hopea olikin aluksi suuri pettymys. Pienen sulattelun jälkeen mitali maistui kuitenkin erittäin hyvältä ja nälkä ainoastaan kasvoi tulevaa kautta varten. Koko joukkueen kausi oli onnistunut ja ensi vuoden liigaan Mastokangas lähteekin isoin, mutta realistisin odotuksin. ”Minulla on paljon annettavaa kentällä ja haluan olla päivä päivältä parempi pelaaja. Tällaisella joukkueella on mahdollisuus kultaan”, hän kommentoi.

Seuraava siirto Mastokankaan peliuralla on selkeä, sillä Interin kanssa sopimusta on vielä jäljellä kaksi kautta. Saman verran aikaa on lukiosta valmistumiseen. ”Tämä on nyt kaikista paras ratkaisu urani kannalta, sillä saan kehittyä Interissä pelaajana ja valmistun samalla ylioppilaaksi. Sen jälkeen jatkan futiksen parissa aikuisten liigapelien kautta toivottavasti Eurooppaan saakka”, Mastokangas kertoo itsevarmana, mutta jalat tukevasti maassa.

Teksti Erika Rautiainen, kuva Tero Wester

Aino Aaltonen Valmennuskeskuksesta kävi vierailulla kakkosten opo-tunnilla aiheenaan opiskelutekniikka.

 

 

 

Nuorisovaltuuston vaalit

Torstaina 7.11. Kerttulin lukiossa äänestettiin nuorisovaltuuston vaaleissa. Äänestyspisteitä oli kaiken kaikkiaan neljä, yksi jokaisessa kerroksessa.

 

 

 

 

Turvallisuuspäivä Kerttulin lukiossa

Perjantaina 8.11. koululla pidettiin turvallisuuspäivä. Monitoimisalissa oppilaat oppivat mm. elvytystaitoja ensiapukouluttajien johdolla.

 

Studentum Road Show Kerttulissa 14.11. – vierailijoina Karoliina, Milja ja Janette

Perjantaina 29.11. Kerttulissa  vierailivat Oulun yliopistosta kauppatieteiden opiskelija Jyri ja tuotantotaloutta opiskeleva Veera.