Toukokuu

Peruskoulut palasivat lähiopetukseen 14.5. ja meidänkin lukioomme tuli Puropellon koulu väistötiloihin. Kerttuli jatkoi etäopetuksessa toukokuun loppuun saakka.

Koronan vuoksi kevätjuhlia ei vietetty, ykkös- ja kakkosvuotisten kevätjuhla pidettiin etäryhmänohjauksena perjantaina 29.5. Tilaisuudessa kuultiin apulaisrehtorin puhe, https://www.youtube.com/watch?v=VSPMJVDqVnU&feature=youtu.be musiikkia ja ryhmänohjaajan tervehdys.

Ylioppilasjuhla oli niin ikään poikkeuksellinen. Lauantaina 30. toukokuuta 100 Kerttulista valmistuvaa ylioppilasta painoi lakin päähänsä virtuaalisesti juhlassa, jossa sekä rehtori että tuore ylioppilas Niklas Vaulanen pitivät puheen ja sellisti  Markus Takkinen säestäjänään Esa Moilanen soitti Jean Sibeliuksen kappaleen Andantino. Juhlaa pääsi katsomaan Wilman kautta jaetulla linkillä, joka on myös tässä: https://www.youtube.com/watch?v=yFkWCyIrgw0&feature=youtu.be  Varmasti ikimuistoinen hetki kaikille valmistuville monestakin syystä.  Jos tilanne sallii, lauantaina elokuun 29. päivä pidetään toinen juhla Kerttulin lukiolla.

Syksyllä koulun alkaessa emme osanneet edes aavistaa, että lukuvuosi päättyisi näin erikoisella tavalla. Tänä keväänä opimme, että mikään ei ole pysyvää tai itsestään selvää, meistä riippumattomat syyt voivat muuttaa elämäämme yllättävänkin nopeasti. Toisaalta opimme myös sen, että aina voi oppia uutta ja että kaikesta voi selviytyä.

Niklas Vaulanen sanoo ylioppilaan puheessaan näin: ”Muistakaa jatkaa unelmien tavoittelua, oppimista ja uuden kokemista. Se on ainoa tapa, jonka kautta voi sanoa tietävänsä edes vähän enemmän siitä kaikesta, mitä me emme vielä tiedä.” Tähän ajatukseen on hyvä päättää lukuvuosi 2019 – 2020.